Уран, символ на прогреса

Това е първата транс сатурнова планета. Господар на Водолей и на XI дом /заедно със Сатурн/.

Открит е от Уилиям Хершел на 13.03.1781 година. Той е господар на Водолей и на XI дом заедно със Сатурн. Уран обикаля около Слънцето за 84 години и стои в един знак около 7 години.

В гръцката митология, Уран е олицетворение на небето.

Метал – титан, алуминий, /сребро/. Минерали – амазонит, лабрадорит, кехлибар, аметист, хиацинт, тъмен топаз, халцедон.

С Уран започва серията от транс сатурнови планети, които въздействат на първо място върху обществото. Човек се ражда в момент, белязан от тежките планети, които определят съдбата на цивилизацията.

Уран управлява общества, клубове, както и всяка група, създадена въз основа на хуманитарни или прогресивни идеали.

Уран символизира прогреса, най-вече техническия, изобретателността, оригиналността, ексцентричността, импулсивността, откритията – електричеството, киното, телевизията, автомобилите, железниците, самолетите, ракетите, технологиите. Той е символ на революциите и революционерите, на социализма; на инженерите и всички новатори и изобретатели.

Уран носи самонадеяно, но ведро разположение на духа, при което всички черти на характера се развиват напълно. Той дава оригинален ум на този, който умее да мисли самостоятелно и не се влияе от другите. Той ни обогатява със способност за по-висши умствени занимания, като наука и литература, метафизика. Дарява ни и с енергия и сила, с активност и голяма работоспособност, с обаяние и чар. Уран дава особени влечения и необикновени опитности.

Той вещае внезапни и бързи промени, неочаквани обрати. Той е радикалния господар на гения, на всичко, което може да ни изненада. Когато нещо ни порази светкавично – неочаквано уволнение или неочаквана възможност за развитие в кариерата, любов от пръв поглед, печалба от лотарията или внезапна и неочаквана загуба. Родените под знака на Уран са много независими. Те не обичат законите, правилата и ограниченията, общоприетите норми и принципи и обикновено ги пренебрегват. Често те излизат на чело и стават известни в своята област, тъй като умеят да носят отговорност и да управляват.

Сатурн, Уран и Марс се смятат за тримата злосторника в астрологията.

В медицината Уран е свързана със симпатиковата нервна система, с психичните разстройства, спазми и крампи.

Ели Маринова

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!