Ретрограден Уран.

През 2020 г. Уран е ретрограден в Телец от 15-ти август  до 14-ти януари 2021 г.

Уран е планета на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността новаторството и ексцентричността.

Ако в радикалния хороскоп Уран е ретрограден, това е сигнал, че роденият може да изпитва трудности при осъзнаването на собствените си идеи и тяхното изразяване, при налагането на личността в обществото, да изпитва трудности в социалното общуване.

Периодът на ретрограден Уран е време на драстични промени и, ако ние сме готови за тези промени, това което ще ни сервира Уран, ще бъде много по-лесно за възприемане. Самите ние ще искаме, ще търсим тези промени, ще действаме, за да ги получим.

Времето на ретроградния Уран е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло, на това, което вече не ни е нужно, за да можем да отворим пътя си към новото без да се страхуваме и притесняваме.

Ретроградното движение на Уран може да се прояви най-вече в самите нас, като прояви на силен индивидуализъм, но с негативен оттенък, а това може да се окаже доста разрушително за някои от нас.

Планетата, която свързваме със свободата и независимостта, сега може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции към обичайни ситуации, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и от тук – да внесе в живота ни неочаквани промени и обрати.

В положителен аспект през този период Уран ще ни даде прекрасни възможности за изследвания, за нововъведения, за корекция на нашето поведение, на нашата психо-емоционалност. Ако се стремим към промени и ги търсим активно, ситуацията няма да бъде така рязка и бурна, а ние ще успеем да се преборим със страховете и притесненията си.

Ретроградният Уран пробужда в нас потребност за разрушаване на традициите, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Периодът ни помага да се изразяваме без притеснения. Уран е необятен източник на нови идеи и желание да правим експерименти. Той ни носи много нови и прогресивни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но разумно, защото тук Уран ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал.

Ели Маринова