ВЕЗНИ 23 септември – 23 октомври

През 2020 г. Слънцето влиза в знак Дева на 23-ти септември в 02:09 бг време. 

Девиз: “Красотата ще спаси света.“ Ключова дума – партньорство.

Седми знак от Зодиака. Господар Венера. Елемент въздух. Качество кардинален. Началото на есента. Мъжки, положителен знак.

Щастливо число 6, цвят – зелено; синьо и светло синьо, ден – петък, минерали – аквамарин, топаз, планински кристал, опал, лазурит, турмалин, но не черен.

Видни личности: Махатма Ганди, Джон Атанасов, Фани Попова-Мутафова, Апостол Карамитев, Джузепе Верди, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Джон Ленън, Т. С. Елиът, Бриджит Бардо, Марчело Мастрояни, Катрин Зита Джоунс, Урсула ле Гуин, Оскар Уайлд, Алистър Кроули, Фридрих Ницше.

Там, където елегантността се среща с хладността, а разумът с чувствителността, можете да намерите типичния представител на зодия Везни. Управляваща планета на знака е Венера, планетата на любовта и красотата, която кара Везните да действат рационално, да вярват в справедливостта, да ценят красотата. Това, което трябва да бъде отбелязано е, че сред всички знаци на зодиака, знакът на Везни е единственото изображение на предмет, а не на живо същество. Това изображение олицетворява способността на представителите на зодия Везни да оглеждат всеки въпрос и проблем от всички гледни точки и чак тогава да вземат решение. За съжаление именно този стремеж към прецизност кара Везните често да се колебаят, да не бързат с взетите решения, а това от своя страна може да изнерви сериозно околните или пък да бъдат пропускани благоприятни възможности. Но в повечето случаи този внимателен и обективен подход действа. Хармонията и балансът се оказват постижими. Изискани, уравновесени, дружелюбни и наблюдателни, Везните са чудесни дипломати, когато пожелаят, разбира се. Те търсят спокойствие, стремят се към хармония и красота, проявяват интереси в музиката и изкуството, не понасят силния шум и хаоса. Тъй като Везни е въздушен знак, представителите му притежават сложен ум и се гордеят със своя разумен подход към живота. Те винаги осъзнават последиците от постъпките и решенията си, търсят полезна и вярна информация. Представителите на тази зодия не понасят кавгите, но въпреки това са способни да ги създават. И колкото и да се нуждаят от баланс, на тях им е трудно да го поддържат, защото чувството на несигурност може да ги блокира.

Представителите на зодия Везни са любезни и възпитани хора, елегантни, красиви, чаровни и магнетични. Обикновено те имат чудесни маниери и са добри и мили, но често могат да бъдат мрачни и раздразнителни. Ненавиждат заповеди и чужди нареждания. Но дори и разгневени, Везните никога не изглеждат грозни. Гласът им е чист и мелодичен. Те са много интелигентни и, заедно с това наивно лековерни и доверчиви. Често те имат трапчинки на бузите или на брадичката.

И в личния живот Везните могат да бъдат много противоречиви, като в същото време емоционалната стабилност е много важна за тях. Представителите на знак Везни са управлявани от разума, а не от сърцето, често търсят рационални решения там, където те не могат да съществуват. Благодарение на изтънчената си чувствителност и непоносимостта си към сълзливи мелодрами, често Везните спазват дистанция, с която се предпазват от конфликти и емоционален хаос. И за това не е изненадващо, че партньорът може да приеме тяхното колебание като манипулация. Подходящия за Везни партньор трябва да има добър външен вид, да е интелигентен и енергичен, да притежава стил и добри маниери. Когато представителят на Везни открие такъв човек, той се оказва верен, честен, любящ и щедър партньор.

Партньорство. Хармонично с Овен, Водолей и Близнаци. Нехармонично с Рак, Дева, Телец и Козирог.

В медицината Везните отговарят за бъбреците.

Държави и градове под Везни: Австрия, Индокитай, Китай, Тибет, Горен Египет, Аржентина; Франкфурт, Виена, Лисабон, Копенхаген, Нотингам.

Ели Маринова