СКОРПИОН 24 октомври – 22 ноември

През 2020 г. Слънцето влиза в знак Скорпион в 04:00 ч. бг време. 

Девиз: „Знам какво искам и как да го получа!“ Ключови думи – свръхчувствителност, раздор.

Осми знак от Зодиака. Господари Плутон и Марс. Елемент вода. Качество неподвижен. Средата на есента. Женски, отрицателен знак.

Щастливо число – 9, цвят – синьо-зелен; червено-пурпурен, ден – вторник. Минерали – аквамарин, аметист, изумруд, черен опал, топаз, карнеол, корал, гранат.

Видни личности: Джавахарлал Неру, Индира Ганди, Шалр дьо Гол, Мария Антоанета, Бил Гейтс, Принц Чарлс, Йордан Йовков, Павел Вежинов, Кърт Вонегът, Добри Христов, Паганини, Златю Бояджиев, Пикасо, Достоевски, Пол Валери, Мая Плисецкая, Вивиан Лий, Ричард Бъртън, Джулия Робъртс, Джоди Фостър, Леонардо ди Каприо, Яни, Огюст Роден, Мария Кюри.

Не бива да се забравя, че Плутон, планетата на трансформацията и на ядрената енергия управлява този слънчев знак. За това интензивността е ключов фактор за Скорпиона. Другата планета господар на Скорпион е Марс, непоколебимият бог-воин. Всички Скорпиони са тайнствени, магнетични и сексапилни, дълбоки, сложни и много страстни личности. За тях може да се каже, че буквално живеят на ръба. Техните сетива винаги са много изострени, техните чувства винаги са крайни, но външността и поведението им са овладени, буквално – ледени. Скорпионите имат тънък усет за човешката психология, способността им да наблюдават, да анализират и да проникват до самата същина на нещата е пословична. Те могат да се ориентират много лесно и в думите, и в техния подтекст, и в езика на тялото и така да разгадаят събеседника си до край. Настроенията им често се колебаят от висините на екстаза до дълбините на кошмарите и отчаянието. Едва ли има емоция, която Скорпионът да не е почувствал със сърцето си.

Има три вида Скорпиони. Първата от тях е Орелът, който лети във висините, напада, когато реши, че е необходимо, но е благороден, честен и справедлив. Втората разновидност е самоизяждащият се, пълен с комплекси, гняв и разочарование Сив гущер, който се крие в цепнатините на скалите. Когато се чувства наранен или застрашен той не се колебае да използва отровното си жило. Третият вид е Фениксът, който се възражда от собствената си пепел – по-мъдър и по-силен, кален от болките и страданието. Всъщност представителите на зодията често са комбинирали и трите вида в себе си.

Скорпионът е решителен, волята му е изумителна и когато преследва благородни цели, и когато преследва собствените си демони като воин, независимо дали става дума за пристрастявания или други крайности. Той е непоколебим в стремежа си към възраждане. Когато е сред хора, той предпочита да се движи инкогнито и обикновено успява, благодарение на добре овладяната си природа. Очите му ви пронизват с хипнотична сила, прониквайки дълбоко в душата ви.

Скорпионът е носител на енергия и амбиция, неговите цели обикновено са много високи, но той не държи непременно на славата и известността. Скорпионите могат да бъдат както чудесни лекари, психолози, криминалисти и откриватели, автори на мистерии, собственици на погребални агенции, така и умели фалшификатори, нарко пласьори и дребни гангстери. С каквото и да се занимават, те изготвят плановете си предварително и грижливо, имат търпението и разума да докарат всичко до край.

Отношенията със Скорпион винаги са сложни и трудни, защото той не се чувства удовлетворен от случайни връзки. Скорпионът изживява дълбоко приятелството, братската привързаност. Това важи с особена сила за романтичните отношения. Страстни, магнетични, мистериозни, всички Скорпиони мечтаят за изпепеляващ секс, за разговори, които рушат всички бариери, за пълно отдаване. Те се влюбват крайно и драматично. Когато нещата вървят както Скорпионът желае, тогава се създава една дълбока и трайна връзка, но ако се появят проблеми, Скорпионът става обсебващ, подозрителен и злопаметен. Тогава, без да се колебае, той пуска в употреба отровното си жило. Когато приключи с някого, това е веднъж за винаги. И още – въпреки желанието да се свърже трайно с някого, Скорпионът има ужасна нужда от свое лично пространство, където да се усамотява от време на време.

Партньорство. Хармонично с Рак и Риби. Нехармонично с Лъв, Козирог, Телец  и Скорпион. Тоест два Скорпиона няма да се понасят.

В медицината Скорпион отговаря за гениталиите, ануса, носа, пикочния мехур и правото черво.

Държави и градове под Скорпион: Алжир, Мароко, Норвегия; монако, Ливърпул, Вашингтон, Балтимор, Ню Орлеан, Лион.

Ели Маринова