Нумерологични значения на числата

Няма добри и лоши числа, защото във всяко едно от тях има и възможности, които ни отварят врати, има и предупреждения, за които трябва да внимаваме. Освен своята стойност, числата са четни и нечетни, активни или пасивни и, в зависимост от това, как са представени в нумерологичната карта, те биват балансирани, твърде силни или слаби. Освен това елементите на Сътворението –  огън, вода,въздух и земя също са илюстрирани от числа, които могат да си помагат или пък си пречат. Всяко число символизира и поне един цвят.
Тук публикувам значението на числата от 1 до 9.

Едно. Нечетно. Елемент огън. Чувство. Първичен пламък. Цвят – червено.

Балансираната единица. Символизира мъжкото начало. Единицата носи качества като: импулс за творчество, изобретателност, градивна амбиция, воля за победа, сила и смелост, желание за независимост, самоувереност, оригинални идеи.

Всички носители на балансирана единица са активни и прозорливи, много пробивни и амбициозни. Те са лидери, револиционери, пионери и първопроходци, склонни да поемат рискове. Те са новаторите във всички сфери на живота. Интересуват се от високи технологии и ги създават. Всичко, свързано с оригиналност, творчество и прогрес е техен приоритет. Единиците обичат да критикуват и понякога мърморят. Те често бързат, понякога твърде много.

Професионална реализация – единиците винаги се стремят да поемат ръководните функции. Ако не го направят, предпочитат да работят сами. В медицината се изявяват като хирурзи и добри диагностици. В промишлеността работят успешно с режещи инструменти и с металообработващи машини. В бизнеса сделките са тяхната стихия. В изкуството се изявяват като критици и изкуствоведи. Като артисти предпочитат самостоятелните изяви. Често единиците са добри художници и декоратори с модернистичен уклон. В спорта също предпочитат самостоятелните изяви, като харесват най-вече рисковите спортове. В науката правят открития и рационализации.

В любовта единиците често са твърде ревниви и настъпатлни, с което отблъскват партньорите си. Често те не отчитат факта, че близките им имат нужда от близост, нежност и разбиране. Парадоксално е, но силната и често груба единица има огромна нужда от емоционална сигурност, от нежност и съчувствие, само дето изразява тази си нужда по много неподходящ начин.

Здраве – постоянното напрежение често води до проблеми с централната и вегетативната нервна система. Често се появяват и проблеми с храносмилането.

Когато единиците са прекалено много: Носителите им изпитват сериозно чувство за превъзходство, те са груби, арогантни и безпощадни егоисти, кариеристи и критикари. Самоуверени са до нахалство и самозабравяне. Нагли, безцеремонни и агресивни. Изпитват болезнена амбиция и воля за победа на всяка цена. Ревнуват чуждите успехи и ги преживяват много болезнено. За да ги омаловажат, ги критикуват злостно. Когато започнат нещо ново, ако не намерят кой да им го довърши, изоставят работата, като се оправдават с други ангажименти. За отдушник на напрежението си намират жертви, които да тормозят и мачкат. И, колкото и да е странно – често се проявяват като страхливци.

Слаба единица: Липса на каквито и да е амбиции, плагиатство, изпадане в зависимост от чужда воля, инертност, застой, инат, слабост, страх, нестабилност.

Две. Четно. Елемент вода. Ум. Двойнственост, женственост. Цвят – оранжево.

Балансирана двойка. Символизира женското начало, жената, готова да приеме мъжа и да зачене от него, натрупване. Тя символизира и венчалния пръстен – змия, захапала опашката си – сивол и на неумолимото Време и от тук – символ на наследяването.

Двойката дарява усет за чувствата на другите и добре развита интуиция, деликатност и дискретност, умения за работа в екип, чувство за хармония, ритъм и колорит, благост и чар; желание за сътрудничество; дипломация и приспособимост; възприемчивост, толерантност, услужливост, общителност. Всички двойки се нуждаят от нежност, имат развит сексапил и усет за еротика, желание за допир и докосване. Двойката дарява грация, пластика и красота своите притежатели. Тя натрупва знания, умения и материални блага, събужда интерес към религия и мистика. Има силно развита интуиция. Не обича да рискува и винаги търси сигурност и компромис. Всички двойки са грижовни и предани родители.

Професионална реализация – двойката предпочита да работи в екип, група или в колектив. Тя е добър дипломат, защото умее да води успешно преговори, учител и лекар, но не хирург. Тя умее да работи с детайли, да слуша и да служи. Не я бива нмого за физически труд, не обича риска. В изкуството двойката се проявява като романтичен творец, било като художник, писател или артист. Всички носители на двойка имат развито чувство за ритъм и колорит и за това те може да се насочат към кариерата на романтични, дори сантиментални певци и танцьори, но винаги в колектив. И в спорта, ако изобщо спортуват, двойките предпочитат колективните игри при минимален риск. В науката те предпочитат да се занимават с философия, психология, история и литература, интересуват се от религия и мистика.

В любовта те са нежни, зависими от партньора и всеотдайни, имат нужда от сигурност, нежност, топлина и уют.

Здравето им обикновено е крехко, страдат от алергии, невралгии и депресии.

Когато двойките са прекалено много – носителите им развиват склонност към лицемерие, измама и лъжа в неприемлив вариант и обхват. Може да проявяват страх и жестокост едновременно. Започват да играят „номера на репея”, тоест да се прикачат към някой по-силен човек и стават много досадни. Демонстрират тежка, направо непоносима всеотдайност. Може да имат емоционални и интимни проблеми.

Слабо две  – хората със слабо две проявяват пълна липса на търпение за каквото и да е, те не обичат да се занимават с детайли, не признават чуждото мнение и са ужасно нетактични и нетолерантни. Вечно закъсняват за където са тръгнали, не спазват поетите ангажименти, не умеят да молят за помощ. Или трупат прекалено много вещи или пилеят материални блага. Често са много свенливи и може да имат интимни проблеми.

Две е първото специално число, защото Господарското 11 се редуцира в 2. Тук имаме трансформация на елементите – 2 е вода, а 11 е въздушно число.

Три. Нечетно. Елемент огън. Чувство. Изразяване в обществото, взаимопомощ. Цвят – жълт.

Балансирано три. Тройката символизира социалната среда, държавните и обществените институции и взаимопомощта между индивидите в обществото. Три затваря триадата баща – майка – дете, символ на живота. Три е всяка Света Троица на всяко ниво. Тройката е числото на интелигентността и ма мозъка като апарат.

В обществото хората се учат едни от други, обменят опит и знания. На какво точно ще се научат зависи от самата среда. Тук пребивават и аутсайдерите, изхвърлени зад борда, защото без общество няма аутсайдери. В три ние се стремим да изразим това, което сме научили и посредством този израз, да контактуваме с другите членове на обществото.

В три човекът изобретява буквите и символите и започва да си служи с писаното слово. В три за пръв път между хората тръгва информацията за това кой какво, защо и как е направил нещо. Тук се създават полезни връзки и сдружения, членовете на социалната среда разбират какво значи сигурността на групата. Подкрепени от тази сигурност, тройките развиват завидни оптимизъм и жизнерадост. Те са щастливи и свободни да изразяват това, което чувстват, мислят и знаят, бидейки сигурни, че публика винаги ще се намери. Всички тройки са бохеми по дух, добри приятели, готови винаги да се притекат на помощ. Те са талантливи, щедри и благородни, обичат децата, цветята и домашните любимци. Няма капризни тройки. Те се задоволяват с това, което имат, не питат за още и не мърморят. Когато нещо се провали, тройката не се отчайва, тя просто опитва отново. За съжаление тройката трудно устоява на изкушенията с което често си вреди. Ако си въобрази, че е лишена от средата си или наистина бъде лишена от нея, тройката неминуемо изпада в депресия и униние.

Професионална реализация – тройките успяват да работят с лекота навсякъде в обществото – с радост работят в сферата на образованието и здравеопазването, най-често като рехабилитатори, в социални грижи и като детски възпитатели, педагози и психолози. Работят и там, където има думи и знаци, защото думите и знаците са изобретени именно в три. Тройките се изявяват и като журналисти, ангажирани с проблемите на обществото или като труженици в клюкарските хроники; като радио или телевизионни водещи. В съдебната система успяват отново защото знаят какво точно представлява човешкото общество. Ако се насочи към медицината, тройката ще предпочете да работи там, където се ражда животът В бизнеса развиват завиден нюх към пазари и сделки. Всички тройки са добри търговци и успешно водят търговски преговори. В изкуството тройките са жизнерадостни и оптимистично ностроени творци, артисти, художници и литератори, които особено много обичат изявите пред публика. В спрота тройките обичат да рискуват и да се борят за победа, предпочитайки това да става пред възможно най-многобройна публика. Тройката може да стане също и професионален турист и пътешественик. От тройките не може на се очаква голям принос в науката, но ако интересът на една тройка бъде събуден и тя обърне всичко на игра, тогава може да се очакват интересни резултати в сферата на обществознанието, социологията, педагогиката и детската психология.

В любовта тройките отново се изявяват като жизнерадостни оптимисти. Свободно изразяват чувствата си и радостта от общуването, като очакват същото от партньора си. Обичат да флиртуват и често са съвсем повърхностни. Флиртуват просто заради самия флирт, без да очакват нещо повече, но за съжаление с това дават лъжливи надежди на другите.

С често безотговорния си начин на живот тройките разпиляват здравето си. В един момент може да се окаже, че страдат от няколко хронични болежки наведнъж, които понасят със завидно търпение. При внезапни и остри заболявания и стрес силната и жизнерадостна тройка винаги бързо и лесно се възстановява и продължава смело напред. Но понякога се случва вечният ентусиаст и оптимист да изпадне в депресия и да понесе на раменете си мировата скръб. Тук може да има дислексия или аутизъм.

Прекалено много тройки – когато това се случи, се проявява пълна липса на толерантност и дискретност; незачитане на чуждото мнение и преценка; твърде високо самочувствие и прекалена самоувереност; свръх оптимизъм и екстравагантност; гняв, проявен по твърде театрален начин. Хората с прекалено много тройки обичат да клюкарстват, те правят бомбастични изказвания, само и само да завладеят вниманието на публиката. Те са суетни, повърхностни и безотговорни, дребнави и надути сноби със склонност към кича. Разпиляват здравето, парите и времето си.

Слабо три – когато тройката е прекалено слаба, носителят й може да има проблеми със социалната среда, да е мърляв и мързелив, да страда от комплекс за малоценност и комплекс за вина. Той никога не е сигурен в себе си и за това е много раздразнителен. Може да има физически и психически. Слабо поставената тройка в някои случаи говори и за евентуални дефект в говора.

Четири. Елемент земя. Тяло. Ограда, форма, работа. Цвят – червено.

Балансирано четири. Четворката символизира сигурността на оградата и къщата, обработваемата земя, работата, сигурността, границите на имота или на държавата. Тя дарява на притежателите си силна воля и здрав разум, практичност, усърдие, търпение, работоспособност и голяма издръжливост. Притежателите й имат сериозно чувство за дълг и чест.

Четворките са точни и сръчни перфекционисти. Те имат дарбата да управляват разумно това, за което отговарят, да работят с документи и са чудесни администратори изпълнители. Освен това са много пестеливи. Имат силно развито чувство за достойнство, дълг и чест, усет за йерархия. Притежателите на четири обичат да подреждат всичко около себе си. Те са отговорни и сериозни хора, на които може да се разчита винаги и за всичко. Склонни са да поемат добре премислени рискове. Когато домът и ценностите им са застрашени, стават опасни и агресивни, но това се случва само и единствено тогава. Всички четворки са големи родолюбци. Също – те много обичат природата. Но четворката препятства промените, тя обича да контролира всичко и всички около себе си. Особено когато става дума за 13 или 22.

Професионална ориентация – четворките се изразяват най-добре чрез материални средства. Те обичат да работят с детайли и с документи, да подреждат и да администрират. Обичат земята и проявяват интерес към земните ресурси. Също добре се представят в сферата на отбраната и защитата. Когато става въпрос за материални неща, четворката проявява завидна ориентация в бизнес сделките. В изкуството четворките обичат да работят с природни материали. Представят се добре като керамици, живописци и скулптори. Водена от силната си воля и благодарение на желязната си дисциплина, четворката може да направи неподозирани постижения в изкуството, модата, на сцената. В спорта обича да доказва силата и издръжливостта си на оградени терени и в закрити зали. И отново, благодарение на дисциплината е способна да постигне много. В науката четворката се интересува от природата, земята, природните ресурси, селското стопанство, екологията, палеонтологията, географията и картогрофията.

В любовта търси преди всичко сигурност в материалния свят и единомислие с партньора.

Здравето на четворките би трябвало да е стабилно, но това съвсем не е така. Те страдат често от храносмилателни и костно-ставни проблеми. Много четворки, мечтаещи да избягат от оградата, започват да пият сериозно. При определени обстоятелства може дори да се говори за алкохолизъм. На четворките често им се случват и злополуки.

Прекалено много четворки – те водят до прекалено ограничаване и самоограничаване, до тесногръдие, догматизъм и дори до жестокост и нечувствителност. Притежателите им може дори да са лишени от здрав разум и елементарно въображение, да са прекалено взискателни и към себе си и към другите, да проявяват грубост и скъперничество. Може да са безкомпромисни, ревнивци или да проявяват животински инстинкти. Тези хора са ужасно несръчни, те мразят изненадите и шегите, не притежават чувство за хумор и фантазия. За да повярват на нещо, те трябва да го видят и пипнат.

Слабо четири – липса на дисциплина, страх от труда и от решаване на проблемите, свързани с него; мързел, липса на търпение и внимание към изработване на детайлите и към довършване на работата. Излишна и твърде голяма предпазливост.

Четири е много специално число, защото в него се срещат 13 и 22 – Число на изпитание и Господарско число. Отново имаме трансформация на елементите – 4 е земя, а 22 е вода.

Пет. Елемент въздух. Дух. Свобода. Цвят – светло синьо.

Балансирано пет – в пет човекът открива себе си, своите пет сетива и разбира, че по земята има много такива като него. И решава да се свърже с тях и да ги опознае. Така той трупа житейски опит.

Петицата означава промяна и движение, свобода и прогрес, адаптивност и остър ум. Тя символизира бързината, кратките срокове, срокът на годност. Петиците са информирани, благодарение на своята любознателност и комуникативност, те лесно учат чужди езици и се справят като на шега с всякакви средства за комуникация. Притежават завидно дар-слово, винаги са много убедителни и за това разбират от реклама. Занимават се с удоволствие с мода и авангардизъм, интересуват се от транспорт и търговия, особено на дребно. Поради любопитството и сетивността си, те са склонни да експериментират с тялото си. Петиците често оспорват всичко казано или направено от другите за тях самите, с което си навличат неприятности. Петиците много обичат да пазаруват и да трупат вещи. И още нещо – петиците са верни и предани приятели, те умеят да разбират и да прощават прегрешенията на другите.

Професионална ориентация – комуникации, транспорт, туризъм, реклама, дизайн. Петиците са артистични кулинари и сладкари. Те добре се представят като фотографи и кинодейци, касиери, търговци на дребно. Работят успешно там, където се смесват вещества и се правят експерименти. Всичко, свързано с човешката сетивност е техен запазен приоритет. В изкуството петиците се представят като модернисти, може да се занимават с модерен балет, експериментален театър, авангардна живопис. Пробиват в киното (движещи се образи) и във висшата мода. Възприемат спорта като борба за победа, харесват движението и свободата, обичат да поемат рискове. В науката – се интересуват от химия и фармация, обичат да правят експерименти.

В любовта петиците се отдават изцяло на сетивните усещания и удоволствия, наблягат на експеримента и свободата.

Поради непрестанните експерименти с тялото и сетивността си, петиците често подлагат на риск своето здраве. Те искат да видят, да опитат и да пробват всяко ново нещо, изпречило се пред погледа им.

Прекалено много петици. Това провокира безотговорност повърхностност, нестабилност и самонадеяност, отлагане на работата до пълното й изоставяне; разсеяност, самовлюбеност и непостоянство; жажда за сензация; слободия, извращения, злоупотреба с алкохол и наркотици; алчност, трупане на вещи; често предизвикват агресия.

Слабо пет – страх от живота, от новото и прогресивното, затваряне в себе си, агорафобия; проблеми с адаптацията. Хората със слабо пет не са убедителни, когато говорят или пишат; не могат да се адаптират към промените, не успяват да се разберат с околните си, възможно е да имат интимни проблеми.

Отново специално число, защото 14 – Число на изпитание може да се редуцира в 5.

Шест. Елемент земя. Тяло. Любов и хармония. Цвят – тъмно, индигово синьо.

Балансирано шест. Ако четворката означава дом и сигурност, то шестицата символизира семейството и фамилията, уюта и удобството на дома, грижата за благото на близките.

Шестицата е числото на класиката и хармонията във всички сфери на живота, на любовта, семейството и дома. Тя привлича към притежателя си материални блага и го дарява с чувство за дълг и отговорност, с усет за качество навсякъде и във всичко. Шестиците имат развито чувство за хармония, ритъм и колорит. Те са много артистични и музикални, но за съжаление са доста са инертни. Обичат историята и литературата може би повече от кипящия живот на улицата. Ако успеят да преодолеят инертността си, могат да бъдат чудесни артисти, ръководители и лидери. Всички шестици смятат, че образованието и здравеопазването са много важни. Те обичат да се грижат за ближните си и обикновено избират професии с тази насоченост. Шестиците са големи чистници и много обичат хигиената. Търсят ред, стабилност и закон навсякъде и във всичко. Именно шестицата е измислила максимата „Трябва да има ред и закон”. Шестиците обичат добрата храна, уюта и удобствата, цветята, парковете и градините, много от тях имат домашни любимци. Но шестицата препятства промените, притежателите й се нуждаят ужасно много от сигурност. Те вечно питат „Какво предстои?” също – шестицата има безпогрешен усет за качество. Неин е изразът „Ако нещо е качествено и удобно, със сигурност ще изглежда добре.”

Шестицата символизира наследяването, опита от миналото, сърцето и в буквален, и в преносен смисъл.

Професионална ориентация – шестиците са универсални. Те могат да работят почти навсякъде, където няма рискови ситуации. Представят се добре в здравеопазването, образованието, като социални работници или в хотелския и ресторантьорския бизнес, като рехабилитатори, занимаващи се с лечебна гимнастика, фитнес или джокинг. Навсякъде, където работят, те стриктно спазват реда и закона. Било като юристи, артисти или готвачи те използват само изпитани, класически рецепти. В изкуството създават класическа красота и хармония, било като художници, музиканти, литератори или танцьори. В спорта – ред и закон; грижа за тялото, защото изповядват вероюто „здрав дух в здраво тяло”. Интересите им в науката са насочени към етнологията, историята, литературата, хигиената, качеството на всичко произведено от човека.

В любовта търсят преди всичко хармония в отношенията и естетика в общуването. Нуждаят се от сигуност и стабилност.

Здравето на шестиците по правило е крехко. Те страдат от хронични болежки и не са издържливи на физически натоварвания.

Прекалено много шестици – прекалена взискателност и твърдост в отношенията; безкомпромисна намеса в чужди работи, неумесно и вредно съчувствие, цинизъм, фанатизъм по отношение на собствения опит; безогледно налагане на собственото мнение и незачитане на чуждото такова; отхвърляне на ценностите и опита на другите, пълна липса на толерантност. Многото шестици провокират егоизъм, мнителност и тирания. Притежателите им обичат да създават спънки на другите и изпитват голяма радост като успеят в тези си начинания.

Слабо шест – липса на амбиции, инертност, мнителност и егоизъм, създаване на спънки, на себе си и на другите.

И 6 е специално число, зашото Господарското число 33 може да се редуцира в 6. Тук отново има трансформация на елементите – 6 е земя, 33 е въздух.

Седем. Елемент вода. Ум. Анализ и специализация. Цвят – виолетово, лилаво.

Балансирано седем. Когато човекът е надраснал нивото на физическото оцеляване, той се изправя и поглежда към звездите, оглежда се и започва да изучава средата и условията на живот. На базата на видяното и наученото започва да прави изводи и от тук – изобретения и рационализации. Докато в три човекът е изобретил буквите, в седем той открива цифрите и числата, добива умението да си служи с тях. Много е важно да се спомeне, че седмиците имат уникална интуиция, но поради любовта си към тайнственост, те често изпадат в положението на троянската пророчица Касандра – никой не иска да им вярва. Седмицата символизира дълбоката вътрешна потребност на човека да проникне в същината на нещата, да открие тяхното значение и връзките между тях, да открие връзката между духовния и физическия свят. Седмиците са добри изследователи и анализатори, стратези, но за жалост, когато нещата опрат до собствените им емоции, те се чувстват объркани и смутени, като в същото време всички седмици са ужасно емоционални и, като че ли обичат да се чувстват нещастни.

Седмицата дарява на притежателите си любов към съвършенството, богата душевност, усет за духовен живот и църковен ритуал, вглъбеност, вяра, стоицизъм, мъдрост и мълчание. Седмиците са надарени с аналитична и техническа мисъл, те имат талант за научни изследвания, проницателни са и се съобразяват с всички факти, преди да направят изводите си. Имат математически способности и дарбата да концентрират вниманието си. Перфекционисти по природа, те не приемат оправдания за евентуален нуспех. За да развие талантите си, седмицата се нуждае от тишина, спокойствие и уединение. Изкарана от равновесие, тя става саркастична, язвителна, груба и цинична и е много изобретателна в обидите и нападките, без да й се налага да използва обидни и грозни думи.

Носителите на това число са родени аристократи, но те често биват квалифицирани от околните си като ексцентрици.

Професионална реализация – астролози, криминалисти и детективи, инженери и техници, математици, физици, статистици. Седмиците обичат да разбулват загадки и мистерии, ако им се наложи, могат да водят преговори. Те гледат на изкуството като на мистерия и ритуал. Обичат да пресъздават приказки, митове и легенди, фантастика и фентъзи, криминални и детективски сюжети. В спорта са склонни да поемат пресметнати рискове и обичат да доказват способностите си по-скоро в самостоятелни дисциплини. В науката те се интересуват от археология, криминология, история на изкуствата и на религията, физика и математика.

Любовта обаче е нещо като енигма за тях. Те се страхуват от собствените си емоции, като в същото време са твърде емоционални. Страхуват се от изоставяне, от старост и бедност, но не правят почти нищо да поощрят партньора си. От друга страна, интимните отношения със седмицата са незабравимо изживяване за повечето хора, дори и за другите седмици.

Здравето на това число е свързано с централната нервна система, с психиката, с репрудоктивните органи. Но седмицата не е склонна да го обсъжда и да се оплаква.

Твърде много седмици – цинизъм, сарказъм, отчуждение и студенина; мнителност, скептицизъм или догматизъм, мързел и нервност; отхвърляне на фактите, самонадеяност и неприемлива ексцентричност; неразбиране, дори страх от емоционалния живот; пиянство, потайност, измами и кражби, чувство за безнаказаност. Пълно неверие за едно и фанатизъм за друго.

Слабо седем – повърхностност и нечувствителност, мнителност, липса на вяра и доверие, панически страх от самота и изоставяне; липса на проницателност.

Специално число, защото 16 – Число на изпитание се редуцира в 7.

Осем. Елемент земя. Тяло. Реализация чрез материални средства. Цветове –розово, комбинацията на златната есен, черно.

Балансирано осем. Тук мога да дам като илюстрация Силата VІІ от колодата карти Таро – силата на притежателя на 8 е в това, да затвори устата на бруталността (лъва), да я върже с верига от цветя и да я поведе по широкия свят за добро. Осмицата символизира властта, силата, смелостта, лидерството, проницателността и стабилността, амбицията и жаждата за успех; политиката и производството на блага „на едро”, висшето образование. Тя дарява на притежателите си умение за работа с пари и материални ценности, отлични изпълнителски качества и способности; практичност, чувство за справедливост и вярна преценка. Осмицата взема решения и ги изпълнява без да се бави, умее да поема разумни рискове и работи винаги на едро, като производител, търговец или предприемач. Ако се научи да овладява чувствата си, ще постигне огромни успехи. Всички осмици се чувстват най-добре в сферата на осезаемото. Осем символизира големия свят като географско понятие, големите панински масиви, най-високите върхове.

Професионална ориентация. Осем се реализира най-добре в производството на материални блага, в транспортната сфера, в търговията (на едро); в строителството, в едрия корпоративен бизнес. Осмиците умеят да водят преговори, да се пазарят и да проучват пазара. Благодарение на силно развитото си чувство за справедливост и на прозорливостта си, осмицата може да стане добър прокурор или съдия. В голямата политика също е отличен играч, но не става за дипломатическа дейност. Там се искат други качества. Осмиците са добри полицаи, следователи и войници. В изкуството – отново се доказват с материални средства и монументалност. В спорта – силови и рискови изпълнения, които покачват адреналина. Обичат и туризма, но и той трябва да отговаря на изискването за повишен адреналин. В науката – отново доказват възможностите си най-вече в природните науки и свързаните с тях дисциплини. Интересуват се от геология и екология.

В любовта осмиците са ненаситни и сластни, демонстрират блясък и похот едновременно. Гледат на всяко ново завоевание като на капитал и инвестиция, и държат връзката да е за пример на удоволствие и материална задоволеност. Има опасност да проявят грубост.

Осмиците често излагат на риск здравето си. Имат костно-ставни и радикулитни проблеми.

Твърде много осмици. Напрежение, грубост, твърдост, бруталност и алчност; безогледен стремеж към признание; насилничество и жестокост; поемане на необмислени рискове; несправедливост; формализъм; непреклонност, господство.

Слабо осем. Неефективност и непродуктивност, липса на финансова далновидност, неумение да се борави с пари и материални ценности; липса на усет за истинската стойност на нещата и на парите. Неумение да се водят преговори. Слабата осмица не може да се пазари, липсва й здрав разум по отношение на парите. Проявява страх, несигурност и неориентираност в материалния свят. Тя не може да ръководи себе си, нежали другите. Изпитва панически страх от риск и несигурност.

Специално число, защото 17 се редуцира в 8 – числото на Дева Мария.

Девет. Елемент огън. Чувство. Универсалност и хуманизъм. Цветове – цялата гама на сивото – от бяло до черно, златисто.

Балансирано девет. Символизира принципа на космополитната философия и съзнание. Деветката ни изпраща да си търсим късмета по широкия свят, тя дарява притежателите си със силна интуиция, с толерантност и щедрост, с чувство за всемирна любов и братство, с широта на мирогледа. Всички деветки са великодушни и демократични, те обичат да пътуват и да опознават света и хората, техните обичаи, култура и религия. Вълнуват се от съдбата на хора, поставени в неравностойно положение. Опознават всички раси, касти и социални класи. Рано или късно проявяват алтруизъм и стават философи. Деветките са много емоционални и драматизират всяко нещо до което се докоснат. Най-важното им качество е, че умеят да работят с хора. Възможно е хората с деветка да са деца на смесен, нетрадиционен, неравностоен брак, разликата във възрастта на родителите да е повече от 4 години, да са родени в район със смесено население или пък единият от родителите да е под пагон. Деветката може да бъде добър войник, но тя е лош стратег. Девет символизира социалната стълбица, големия свят като население – държави, граници, обичаи, нрави, вероизповедания.

Професионална ориентация. Хуманисти по рождение, всички деветки се ориентират към работа, свързана с обществото и неговите обособени групи, с проява на милосърдие и филантропия. И тъй, като умеят да работят с хора деветките често стават преподаватели и лечители, проявяват се и в сферата на благоустройството. Деветките умеят да преговарят и да се пазарят, за това се представят добре в бизнеса, в политиката, в търговията. В изкуството предпочитат драмата, мелодрамата и трагедията във всичките им сфери и разновидности. В спорта – обичат да рискуват. Спортът им дава възможност да общуват с различни хора. В науката – се представят добре като социолози, особено когато става дума за хора, изпаднали в крайна нужда или в неравностойно положение – малцинства, обособени групи от хора със специфични изисквания, бежанци.

В любовта – нуждата от любов, да дадат и да получат, е водеща за всички деветки. Чувствата им са бурни и драматични, често оцветени с голяма доза ревност и мнителност.

Здраве – хронични болежки, проблеми с нервите, прободни и порезни рани (белезите на войната).

Твърде много деветки – прекалената емоционалност и мнителност често избива във войнственост. Многото деветки предупреждават за влюбчивост и неуместна сантименталност, за прекомерна разточителност и прахосване на силите, за безцелно бленуване. Многото деветки провокират горчивина, мрачност и депресия, когато нещата не вървят според желанията. Има опасност от прояви на непрактичност, егоизъм и вулгарност. Отгоре на всичко притежателите им започват да се изживяват като велики демагози, манипулатори и интриганти, но те също са склонни да се поддават на манипулация, интрига и внушение. Нещата могат да стигнат до там, че в отношенията им с околните да липсва всякакъв морал и етика.

Слабо девет – тесногръдие или безразличие към проблемите на околните; неумение да се работи с хора; отсъствие на човещина, егоизъм, липса на емоционално развитие, липса на концентрация, фанатизъм, скъперничество, ксенофобия. Човекът със слаба деветка не може да осмисли състраданието като понятие. Когато загуби интерес към някого или към нещо, което до даден момент го е интересувало и вълнувало дълбоко, го изоставя окончателно и безвъзвратно, без милост или чувство за отговорност.

С девет завършва цикълът на човешкия опит. В него се съдържат всички знания и умения, които човекът е натрупал през хилядолетното си съществуване като самоосъзнато същество.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.