Нумерологична прогноза за България 2018 година

НУМЕРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА БЪЛГАРИЯ 2018 ГОДИНА

Би могло да се каже, че 2018 ще е година на идеалистите, за нас на преден план ще доминира възрожденското начало, но това ще е и една година на контрастите. Може би поради Европейското ни председателство и, въпреки парадокса, че страна, която е извън Шенген приема това председателство, страната ни ще бъде доста популярна. Ще бъдем като на сцена – оглеждани и коментирани от всички страни.

През тази година събитията ще се движат много бързо и за света, и за България. Година на контрастите и за света като цяло, и за България в частност. Можем да очакваме подем в производството, но и проблем със заетостта; засилена корупция и засилена борба с нея; напрежение в социален и политически план, и стремеж за сваляне на напрежението и постигане на разбирателство чрез компромиси; бедност и болести при хората в неравностойно положение и прояви на добра воля за справяне с тях. Бежанската вълна ще продължава да създава проблеми, които могат да бъдат решени само ако всички засегнати страни се обединят и направят компромиси.

В световен план има доста сериозно напрежение, но ще има и шанс за обединение и разведряване, за сваляне на това напрежение. За целта ще бъдат провеждани политически дискусии, ще има дипломатически ходове, ще бъдат подписвани мирни договори. Ще бъдат направени повече политически компромиси.

Годината ще премине под знака на информацията по всички възможни теми и въпроси. Ще се обръща специално внимание на събирането и обработването на статистически данни, касаещи: икономиката, политиката, здравеопазването, образованието, демографските проблеми и изхранването и в страната, и в световен план. Ще има засилена активност в международния търговски обмен. Борбата с корупцията ще бъде по-сериозна, но и доста трудна. Всички сфери на живот и бизнес, които засягат човешката сетивност, ще се активизират. Изкуството и културата, спорта, рекламата, модата, пътищата и комуникациите ще са на преден план.

Вниманието на обществото ще е насочено към решаването на проблемите на жените, особено на тези, които са в неравностойно положение, към условията на труд и, ако управляващите не вземат мерки навреме, ще бъдат принудени да го сторят. Ще се усети стремеж към подмладяване и е възможно раждаемостта да се повиши. Ще има много публични изяви, но някои от тях може да не са особено адекватни или на място.

Опозиционните политически лидери и синдикалните организации ще влизат в спорове с управляващите по всеки възможен повод. Има опасност от провокации, от компромати, свързани с личния живот на публични личности, от политически лъжи, измами и манипулации, от демагогия от страна на политиците. Има опасност някои от политиците да възприемат проблемите твърде повърхностно, което може да доведе до политическа нестабилност. Контрастите по отношение на бедни и богати ще са силно осезаеми.

Както отбелязах и по-горе, за България 2018 ще премине под знака на популярността, страната ни ще е като на сцена – внимателно наблюдавана и коментирана от големия свят и за добро, и за лошо, особено през януари, септември и декември. Месец май ще е направо непредсказуем.

Медиите и всички средства за масово осведомяване ще са в подем, но тъй като фокусът ще е насочен към информацията, ако има некоректна такава, има опасност от напрежение и скандали, от допускане на грешки, особено през януари, юни и октомври. Във връзка с информацията – има опасност от компромати, от изкарване на показ на компрометиращи материали в сферата на здравеопазване, бизнес и политика.

За да е успешна годината, през февруари, ще трябва да бъдат поправени грешките, допуснати през декември и януари, да бъде довършено всичко изостанало. Поради това ще има изисквания за точност и дисциплина, ще трябва да се обръща специално внимание на детайлите. Строгият ред и дисциплината ще са задължителни навсякъде, защото ще трябва да се свърши много работа и в администрацията, и в производството на материални блага, и в бизнес делата. Ще трябва да се съобразяваме със строги изисквания и дори – с ограничения. През месец май ще има и доста изненади и неочаквани събития. Има опасност и от прояви на подозрителност и мнителност от страна на властимащите, от злополуки.

Политика и дипломация.

През януари – интерпретиране на събития от близкото и по-далечно минало, което може да създаде напрежение, тоест може да има проява на стари проблеми в нов вариант, особено в политически план и поради това има опасност от напрежение. Има опасност влиятелни хора да дадат на обществото обещания, които за съжаление, няма да бъдат изпълнени.

През януари, март и декември има опасност от напрежение и конфликти, дори от криза в управлението на страната. Но има и шанс България да получи добри оценки и признание благодарение на добри дипломатически ходове.

През март, април, юни и септемвриуспешни преговори и шанс за подписване на изгодни за страната ни договори с чуждестранни инвеститори. Но през юни има опасност някаква тайна мисия да излезе наяве, да придобие нежелана публичност.

Бизнес, банки, финанси.

През февруари, март и юни, можем да очакваме успехи, но и някакъв скандал през август, свързан с енергетиката. През март проект, който е тръгнал с големи надежди в края на 2017 или в началото на 2018, може да бъде препънат от нещо дребно поради недостатъчна или некоректна информация. През тези месеци е добре да се внимава с рисковите сделки. Февруариполитици, дипломати, едри предприемачи и представители на тежката промишленост ще трябва да проявяват проницателност и далновидност. Но при проблеми има опасност много трудно да постига съгласие.

През януари и октомври можем да очакваме подем в търговията, а през февруари възможен е финансов подем. Това е един месец, посветен на експертната дейност, на високия професионализъм, на проучванията и анализите, на статистиката и изготвянето на стратегии за бъдещото ни развитие, време за счетоводна дейност и финансови ревизии и отчети, време, през което и учените ни ще се включат активно за решаване на проблеми и постигане на просперитет. Събирането и коректното използване на информацията в която и да е сфера на живота ще е от голяма полза за всички.

Март – месецът ще бъде доста напрегнат и динамичен. Ще има стремеж за подем в производството на материални блага и, за да се случи това, в действие ще трябва да влязат мащабни проекти, да бъдат формирани големи търговски, бизнес, транспортни и строителни организации. Но поради стремеж към бързо постигане на мащабните цели, за които няма достатъчно информация и изградена основа, особено в политиката, има опасност от поемане на необмислени рискове.

Техника, технологии.

Въпреки кризата, свързана с БАН, през февруари, май и ноемвриизобретения и рационализации, включително във връзка с космическите технологии. През март, май, септември и декември ще се решават проблеми, свързани с пътната инфраструктура и превозните средства.

Февруари. Вниманието на обществото ще е насочено към техниката и инженерните дейности, към космическите изследвания.

Закон и ред.

Ще има строги изисквания по отношение спазването на реда и закона. През януари, март и юни има опасност от криза в съдебната система, от прояви на бруталност и агресия, през ноемврипроблем с акцизни стоки, с трафик на хора наркотици, но и с разбиване на престъпна група или организация, свързана с тези дейности. През януари и декември ще е добре да се внимава, защото някой отвън, човек или организация, може да се опита да се възползва от нашата популярност, за да изрази гледна точка, която не е в нашия дневен ред, тоест да използва страната ни като трибуна за пропаганда на свои цели. През април, главно във връзка с бежанците, може да се появи проблем по границите. Има опасност от прояви на ксенофобия или фанатизъм, на реваншизъм, които ще създадат доста работа на органите на реда.

През януари ще има сериозно раздвижване в държавните и обществени институции изобщо навсякъде, където работят юристи и това е съвсем логично поради началото на председателството. Ще се радваме на популярност, но месецът ще е доста напрегнат,

По отношение на съдебната система и борбата с корупцията, можем да очакваме решаване на едни проблеми и поява на нови, дори по-сериозни, особено през юни и ноември.

Здравеопазване, образование, социални дейности, демографска криза, бежанци.

Проблемите с болниците и в образованието ту ще затихват, ту ще се изострят, което можем да очакваме през януари и април. Ще се търсят решения за справяне с бедността, с бездомните хора, приютите. Но можем да очакваме повишаване на раждаемостта, а през втората половина на годината и повече бракосъчетания. Можем да очакваме пробив по отношение на генетиката и биомедицината. През януари можем да очакваме повече бракосъчетания.

Изкуството и културата, спорт.

Киното и театъра ще се радват на подем и успехи. В спорта също можем да очакваме победи и успехи в индивидуалните, екипните и силовите дисциплини през март, май и септември. През януари ще имаме шанс да популяризираме традициите си, славното си минало, археологическите обекти. Навсякъде ще се говори за култура и изкуство, за книги и медии. Ще има много забавления, но има опасност и от компромати и инсинуации, от разпиляване на средства, от твърде голяма показност. За разрешаването на каквито и да е проблеми ще се прахосват твърде много ресурси, нерви, пари и време, дори здраве. Има опасност влиятелни хора да дадат на обществото обещания, които за съжаление, няма да бъдат изпълнени.

Туризмът,

особено културния и селския, също ще се радват на успехи. По отношение на алкохолния туризъм – възможен е спад, което обаче не изключва отделни инциденти през реда в летните месеци.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!