България в годината на Жълтото Земно Куче.

16.02.2018 година е под знака на Жълтото Земно Куче.
Началото на Китайската Нова Година не е фиксирано, за всяка година то се пада на различна дата, защото определянето му зависи от лунния календар.
Трябва да отбележа, че България е под знака на Змията –  861 г. е огнена, а 1989 е Земна Змия.
Кучето е 11-я знак от 12-год. цикъл на източния календар. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей с господари Сатурн, който от 21.12.2017 до 23.03.2020 г е в Козирог и Уран. Но Сатурн от 19.04 до 07.09 е ретрограден, добре е да го имаме предвид. Кучето се сравнява с Водолея, а България е под Козирог, тоест 2018 би трябвало до голяма степен да е успешна за нашата страна. В нумерологията 2018 е 11-та универсална година – дипломация, мир, хуманизъм, но и закон е ред, морал и етика.
Характерът на Кучето.
Той често е доста противоречив. Кучето е вярно, предано, щедро, наблюдателно. То е най-големия приятел на човека, пази го, бди над имота и сигурността му. То успешно се вписва в колектива и работи чудесно в екип. Има дарбата да печели пари и да трупа запаси. Кучето е много изпълнително и работливо, а това му дава шанс да направи добра кариера.
Кучето е самоотвержено, отзивчиво и отговорно, благородно и дружелюбно и праволинейно, то упорито преследва целите си, като в същото време може да бъде много консервативно, прикрито, да проявява инат, да е лениво и безотговорно, а постъпките му – непредсказуеми.
Кучето е доста праволинейно, дори буквално, но тази му праволинейност може да прерасне в цинизъм, защото то има доста остър език и когато иска, може да наранява болезнено. Освен това Кучето често е прекалено предпазливо, неспокойно, черногледо и разсеяно.
По отношение на социалния живот, Кучето е много сдържано и предпазливо, отпуска се единствено в компанията на познати хора. То често се страхува да не изпусне някой и друг благоприятен шанс. По тази причина Кучето постоянно търси нови възможности и не дава покой нито на себе си, нито на близките си. То е доста самокритично, но неговата самокритичност може да се превърне в неувереност и недоволство от себе си, а понякога и в критичност и критикарство спрямо околните. Поради това, че е мнително и подозрително, то не доверява проблемите си на околните и преживява личните си неудачи в себе си.

Земното Куче. Според своя китайски знак и елемент, 2018-та би трябвало да бъде спокойна и дипломатична година в световен аспект. Жълтото Куче олицетворява спокойната домашна обстановка, в която няма място за конфликти. Годината е подходяща и за всички, които искат да започнат сериозна романтична връзка.
По отношение на елемента, който за годината е земя, можем да кажем, че това е едно планинско Куче – умно и независимо, Куче което в края на периода ще може да си направи една положителна равносметка. Земното куче се интересува и от изкуство и култура. Но то е доста консервативно, не обича шума и суетата, търси стабилни отношения, залага на приятелството и разбирателството, на равнопоставеността, не понася хазарта и изпепеляващите страсти. По правило Кучето е вярно и предано, а стихията на земята е свързана с традициите, с реда и закона, със справедливостта, с отстояването на принципите. През 2018 Кучето ще направи всичко възможно близките му да се чувстват спокойни и сигурни.
По отношение на финансите можем да очакваме стабилност, защото Кучето е много внимателно, когато става въпрос за пари. Земното Куче ще подкрепя всички предприемачи, финансисти, търговци на едро и онези, които се занимават с творческа или изобретателска дейност.
През тази година на почит ще бъдат порядъкът, реда, закона честността. Хазартът, поемането на неоправдани рискове, агресивното поведение няма да бъдат толерирани. В най-добрия си вариант Кучето е упорито и трудолюбиво и по тази причина то успешно печели пари и трупа запаси, пък и цветът на годината ще примами парите. Жълтият цвят се асоциира с енергията на слънцето, дарителя на живот, цветът ни зарежда с оптимизъм, бодрост и добро настроение.
В този ред на мисли, но в по-глобален план има вероятност да настъпи подобрение в условията на живот на хората, да се обърне повече внимание на бедстващите и на изпадналите в крайна нужда хора, на благоустройството. През 2018 можем да очакваме засилена дипломатическа дейност в целия свят, която да цели прекратяване на военни конфликти. В личен план също можем да очакваме стремеж към постигане на сигурност и стабилност. Тоест бихме могли да очакваме повече сватби. Земята е инертна, тя търси мир и сигурност, за да може спокойно да отгледа реколтата си. За това можем да очакваме, че годината ще донесе мир и спокойствие на мястото на бушуващите горещи чувства и емоции. Това ще се отрази върху всичко – политика, кариера, здраве, личен живот. Ще се обръща повече внимание на климат и екология.
Добре е да посрещнем Годината на Кучето в компания от приятели и познати хора, да предпочетем дрехи в топли, земни цветове, за да влезетм в синхрон с духа на жълтото земно Куче. Това ще привлече на наша страна благополучието. Цялата година предразполага към общуване, тя ще подкрепя и обществения живот, и общуването в личния живот.
Годината ще е благоприятна най-вече за Тигъра, Коня и Заека, но България е под знака на Змията и за това е добре да се ориентираме главно за този знак, защото в случая прогнозата е универсална, а не лична.

Змията в годината на жълтото земно куче. България – 861 е под знака на Огнената, а 1989 – под знака на Земната Змия.
Змията е умна и интелигентна, тя умее да изготвя стратегии, особено по отношение на парите, тя е красива, чаровна и харизматична, притежава изтънчен естетически усет. Но Змията не обича шума и суетата. Когато се почувства предадена, тя не прощава. Земната Змия е лъчезарна, сърдечна и забавна, съвестна и честна, работлива и изпълнителна, но и малко несигурна, често тя е доста консервативна.
В годината на Земното Куче Змията може да бъде и много добра и сговорчива, но и отровна и агресивна – зависи от обкръжението й. Ще е добре и конкурентите, и партньорите й да внимават.
Змията може да бъде 10 хода пред всички, да успее да си изгради вярна стратегия преди хората около нея да са се ориентирали в задачата. Тъй като Змията има изострен естетически усет, можем да очакваме сериозни успехи в изкуството и културата, където тя ще има възможност да разгърне талантите си.
Змиите умеят да работят с пари, да печелят и да трупат, но те умеят и да оползотворяват спечеленото за полезни и красиви неща. В годината на Кучето финансовото състояние на хората, родени под знака на Змията ще се укрепи и подобри. Запасите ще нараснат. Но за да се случи това по най-добрия начин, е добре Змията да се насочи към благотворителност, да сподели част от благата си с хора, които са изпаднали в нужда. Това ще привлече повече пари към самата нея. Също така е добре тя да не споделя плановете си и финансовите си дела със странични.
По отношение на личния живот и романтиката Змията може да очаква положително развитие. Ако до момента тя не е срещнала половинката си, Жълтото Куче ще й помогне. За семейните Змии ще има възможност да направят благоприятни промени у дома, да създадат повече уют и комфорт.
Все пак е добре консервативната и не обичащата промените Змия да внимава, защото неспокойното Куче може да й донесе необичайни събития и изненади. Това ще я накара да се колебае повече от друг път, ще я обърка и от тук – има опасност изборите които прави да не са съвсем удачни.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.