България в годината на Жълтото Земно Куче.

16.02.2018 година е под знака на Жълтото Земно Куче.
Началото на Китайската Нова Година не е фиксирано, за всяка година то се пада на различна дата, защото определянето му зависи от лунния календар.
Трябва да отбележа, че България е под знака на Змията –  861 г. е огнена, а 1989 е Земна Змия.
Кучето е 11-я знак от 12-год. цикъл на източния календар. Съответстващият му знак от западния зодиак е Водолей с господари Сатурн, който от 21.12.2017 до 23.03.2020 г е в Козирог и Уран. Но Сатурн от 19.04 до 07.09 е ретрограден, добре е да го имаме предвид. Кучето се сравнява с Водолея, а България е под Козирог, тоест 2018 би трябвало до голяма степен да е успешна за нашата страна. В нумерологията 2018 е 11-та универсална година – дипломация, мир, хуманизъм, но и закон е ред, морал и етика.
Характерът на Кучето.
Той често е доста противоречив. Кучето е вярно, предано, щедро, наблюдателно. То е най-големия приятел на човека, пази го, бди над имота и сигурността му. То успешно се вписва в колектива и работи чудесно в екип. Има дарбата да печели пари и да трупа запаси. Кучето е много изпълнително и работливо, а това му дава шанс да направи добра кариера.
Кучето е самоотвержено, отзивчиво и отговорно, благородно и дружелюбно и праволинейно, то упорито преследва целите си, като в същото време може да бъде много консервативно, прикрито, да проявява инат, да е лениво и безотговорно, а постъпките му – непредсказуеми.
Кучето е доста праволинейно, дори буквално, но тази му праволинейност може да прерасне в цинизъм, защото то има доста остър език и когато иска, може да наранява болезнено. Освен това Кучето често е прекалено предпазливо, неспокойно, черногледо и разсеяно.
По отношение на социалния живот, Кучето е много сдържано и предпазливо, отпуска се единствено в компанията на познати хора. То често се страхува да не изпусне някой и друг благоприятен шанс. По тази причина Кучето постоянно търси нови възможности и не дава покой нито на себе си, нито на близките си. То е доста самокритично, но неговата самокритичност може да се превърне в неувереност и недоволство от себе си, а понякога и в критичност и критикарство спрямо околните. Поради това, че е мнително и подозрително, то не доверява проблемите си на околните и преживява личните си неудачи в себе си.

Земното Куче. Според своя китайски знак и елемент, 2018-та би трябвало да бъде спокойна и дипломатична година в световен аспект. Жълтото Куче олицетворява спокойната домашна обстановка, в която няма място за конфликти. Годината е подходяща и за всички, които искат да започнат сериозна романтична връзка.
По отношение на елемента, който за годината е земя, можем да кажем, че това е едно планинско Куче – умно и независимо, Куче което в края на периода ще може да си направи една положителна равносметка. Земното куче се интересува и от изкуство и култура. Но то е доста консервативно, не обича шума и суетата, търси стабилни отношения, залага на приятелството и разбирателството, на равнопоставеността, не понася хазарта и изпепеляващите страсти. По правило Кучето е вярно и предано, а стихията на земята е свързана с традициите, с реда и закона, със справедливостта, с отстояването на принципите. През 2018 Кучето ще направи всичко възможно близките му да се чувстват спокойни и сигурни.
По отношение на финансите можем да очакваме стабилност, защото Кучето е много внимателно, когато става въпрос за пари. Земното Куче ще подкрепя всички предприемачи, финансисти, търговци на едро и онези, които се занимават с творческа или изобретателска дейност.
През тази година на почит ще бъдат порядъкът, реда, закона честността. Хазартът, поемането на неоправдани рискове, агресивното поведение няма да бъдат толерирани. В най-добрия си вариант Кучето е упорито и трудолюбиво и по тази причина то успешно печели пари и трупа запаси, пък и цветът на годината ще примами парите. Жълтият цвят се асоциира с енергията на слънцето, дарителя на живот, цветът ни зарежда с оптимизъм, бодрост и добро настроение.
В този ред на мисли, но в по-глобален план има вероятност да настъпи подобрение в условията на живот на хората, да се обърне повече внимание на бедстващите и на изпадналите в крайна нужда хора, на благоустройството. През 2018 можем да очакваме засилена дипломатическа дейност в целия свят, която да цели прекратяване на военни конфликти. В личен план също можем да очакваме стремеж към постигане на сигурност и стабилност. Тоест бихме могли да очакваме повече сватби. Земята е инертна, тя търси мир и сигурност, за да може спокойно да отгледа реколтата си. За това можем да очакваме, че годината ще донесе мир и спокойствие на мястото на бушуващите горещи чувства и емоции. Това ще се отрази върху всичко – политика, кариера, здраве, личен живот. Ще се обръща повече внимание на климат и екология.
Добре е да посрещнем Годината на Кучето в компания от приятели и познати хора, да предпочетем дрехи в топли, земни цветове, за да влезетм в синхрон с духа на жълтото земно Куче. Това ще привлече на наша страна благополучието. Цялата година предразполага към общуване, тя ще подкрепя и обществения живот, и общуването в личния живот.
Годината ще е благоприятна най-вече за Тигъра, Коня и Заека, но България е под знака на Змията и за това е добре да се ориентираме главно за този знак, защото в случая прогнозата е универсална, а не лична.

Змията в годината на жълтото земно куче. България – 861 е под знака на Огнената, а 1989 – под знака на Земната Змия.
Змията е умна и интелигентна, тя умее да изготвя стратегии, особено по отношение на парите, тя е красива, чаровна и харизматична, притежава изтънчен естетически усет. Но Змията не обича шума и суетата. Когато се почувства предадена, тя не прощава. Земната Змия е лъчезарна, сърдечна и забавна, съвестна и честна, работлива и изпълнителна, но и малко несигурна, често тя е доста консервативна.
В годината на Земното Куче Змията може да бъде и много добра и сговорчива, но и отровна и агресивна – зависи от обкръжението й. Ще е добре и конкурентите, и партньорите й да внимават.
Змията може да бъде 10 хода пред всички, да успее да си изгради вярна стратегия преди хората около нея да са се ориентирали в задачата. Тъй като Змията има изострен естетически усет, можем да очакваме сериозни успехи в изкуството и културата, където тя ще има възможност да разгърне талантите си.
Змиите умеят да работят с пари, да печелят и да трупат, но те умеят и да оползотворяват спечеленото за полезни и красиви неща. В годината на Кучето финансовото състояние на хората, родени под знака на Змията ще се укрепи и подобри. Запасите ще нараснат. Но за да се случи това по най-добрия начин, е добре Змията да се насочи към благотворителност, да сподели част от благата си с хора, които са изпаднали в нужда. Това ще привлече повече пари към самата нея. Също така е добре тя да не споделя плановете си и финансовите си дела със странични.
По отношение на личния живот и романтиката Змията може да очаква положително развитие. Ако до момента тя не е срещнала половинката си, Жълтото Куче ще й помогне. За семейните Змии ще има възможност да направят благоприятни промени у дома, да създадат повече уют и комфорт.
Все пак е добре консервативната и не обичащата промените Змия да внимава, защото неспокойното Куче може да й донесе необичайни събития и изненади. Това ще я накара да се колебае повече от друг път, ще я обърка и от тук – има опасност изборите които прави да не са съвсем удачни.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!