Категории в нумерологията

По правило нумерологичната карта се състои от три големи раздела, които са добра алтернатива на рождения хороскоп – прогноза по името, която ни показва характера, прогноза по рождената дата, която ни показва какъв е Пътят в живота, какво се случва през големите и малките периоди в живота и календар за текущата година. При тълкуването на периодите – Цикли /условия на живот/, Върхове /лична реализация/ и прогнозата за текущата година, винаги трябва да се съобразяваме със значенията, извлечени от името, защото числата на Душевния стремеж и Израза, могат да подкрепят или да препънат реализацията, а числото на Личността, особено ако съвпада с някой Кармичен урок или с Предизвикателството, винаги трябва да се доказва. Ако по една или друга причина някой не е доволен от името си, той може да го смени по официален път или да прибави към него псевдоним или прякор, който да доведе в живота му благоприятни влияния, но ако някой не е доволен от своя Път в живота, нищо не може да се направи, защото рождената му дата е неговия звезден код.

Основните и най-известни нумерологични категории, извлечени от името са числовите стойности на Душевният стремеж, Личността и Израза. Те ни показват характера на човека, често изтъкан от противоречия и парадокси. Стойността на Душевния стремеж се изчислява по числовите стойности на гласните букви в името и показва нашите мечти, стремежи и желания, числовата стойност Личността се пресмята според стойностите на съгласните и ни показва как и до колко успешно се вписваме в материалния свят, числото на Личността говори и за външният ни вид. Стойността на Израза е сбор от всички букви в името, тоест числото на Израза се получава от сбора на Душевния стремеж и Личността, сведени най-често до едноцифрено число. Тази стойност показва нашата духовна и физическа цялост. Изискването стойностите на всички категории да са сведени до едноцифрени числа търпи известна корекция, защото ние винаги трябва да внимаваме за числата на Изпитания (13/4; 14/5; 16/7; 17/8, 19/1) и за Господарските числа (11/2, 22/4, 33/6, 44/8), които винаги повлияват много на тълкуването.

Друго много важно число е това на Пътя в живота и всички категории, които произлизат от него – Циклите, Върховете и Предупредителите. Тук е Рожденият ден и едно друго, много важно число, което се нарича Ъгъл на ексцентричност. Това число е връзката между рождената дата и името. То показва как решаваме проблемите си.

Когато пресмятаме нумерологична карта винаги трябва да имаме предвид как си влияят числата едно на друго, какви са елементите им, в кой период с какво трябва да се съобразяваме, за да бъде реализацията успешна, за да успеем да омекотим ударите на Съдбата.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.