Какъв е вашият душевен стремеж

Душевен стремеж, Духовно начало

Сбор от гласните букви в рожденото име

Душевният стремеж е илюстрация на нашите мечти и копнежи, нашите принципи и мироглед. Той показва мотивацията на нашите постъпки и действия. Числото му ще намерим, като съберем цифровите значения на гласните букви в рожденото си име и редуцираме резултата до едноцифрено число. Ако в процеса на редуцирането се получи господарско число, спираме до тук и записваме: 11/2, 22/4, 33/6,44/8. Ако се получи число на изпитание, непременно го отбелязваме и го записваме така: 19/1, 13/4, 14/5, 16/7, 17/8. И винаги трябва ва помним, че всички числа в крайна сметка се свеждат до до едноцифрени. Може би веднага ще забележите, че 9 никога не променя крайния сбор, но деветката не бива да се пренебрегва, защото специалните числа се откриват именно с нейна помощ.

Новопридобитите фамилии, прякорите и псевдонимите са само отделни ключове и тяхното влияние е само външно. То трябва да се отчита при интерпретацията на големите периоди в живота, Циклите, които показват какви ще са условията ни на живот в продължение на определен брой години. Тук те могат да привлекат щастие, пари и слава, но може да стане и тъкмо обратното. Същото се отнася и до името ни, изписано на езика на чуждата държава, в която пребиваваме в момента.

Числената стойност на Душевния стремеж трябва да бъде съпоставена със стойностите на Пътя в живота и на Предизвикателството и с техните елементи. По принцип всички съвпадения в нумерологичната карто трябва да бъдат отчитани. И не само те, защото числата в нашата нумерологична карта си влияят едно на друго, те се съюзяват помежду си, воюват или пък клюкарстват едно с друго.

Значенията на Душевния стремеж за всички числа са дадени по-долу:

Душевен стремеж 1. Лидерът, Критикарят

Искате да водите и да командвате. Съотнасяте всичко към себе си. Предпочитате да работите сам или с подчинени. Гордеете се със способностите си и жадувате признание. Винаги търсите случай да покажете своята сила и полезност. Искате да творите и да създавате, да се занимавате само със значителни неща, оставяйки детайлите на другите. Искате домът и семейството ви да са за пример, да владеете всяко положение. Изпитвате силен импулс за самореализация и имате творческо мислене. Винаги, когато поставите емоциите си под контрол вие печелите битката или постигате целта си. Вие сте верен приятел, но когато се наложи сте строг, но справедлив съдник. Случва се да се изявявате като самохвалко, мърморко, критикар или егоист. Понякога може да сте дребнави и заядливи, често сте доста нетактични. Нуждаете се от пълноценен социален живот, за да можете да разгърнете дарбите и знанията си пред публика. За вас е много важно да обмисляте предварително и грижливо думите и действията си, защото всяка прибързаност може да ви донесе неприятности.

Душевен стремеж 11. Идеалистът.

Стремите се да реализирате своите мечти и идеали, което често ви изнервя и обърква. Вие сте вдъхновена и интуитивна личност, имате тънко и точно усещане за морал и етика. Понякога сте дръзки, страстни и нетърпеливи. Има опасност да „задушите” партньора си с вашите изисквания. Вие сте човек на крайностите, способни сте и на най-лошото и на най-доброто, но сте предани и верни приятели. Понякога може да имате снобски прояви. И тъй като сте артистични, вие търсите за приятели сродни души. Искате да се занимавате с непрактични неща, а да изглеждате практични. На практика проявявате голям интерес към електричеството и електрониката. Вълнуват ви глобалните проблеми и често мечтаете да спасите света. Обичате по-скоро своите идеали, отколкото своите ближни. Често сте много капризни и околните ви мислят, че не знаете какво точно искате. Хората с царски числа с охота и желание се включват в безкористен обществено полезен труд, в хуманитарни акции или в благотворителни организации и фондации. Те могат да станат мистици или пророци, като тяхното откровение няма да щади никого; ще бъдат поети и откриватели, ще се интересуват от изкуство и духовен живот, ще бъдат водени от усърдие и идеализъм За по-пълно разбиране прочетете за Душевен стремеж 2.

Душевен стремеж 2. Дипломатът, човекът в сянка, детето.

Нуждаете се от любов и закрила, от топло обкръжение и приятели. Чудесно работите в екип. Търсите хармония и мир. Не страдате, ако останете в сянка. Вие сте внимателни в отношенията си с хората и при спор търсите компромис, защото сте роден миротворец и дипломат. Искате да живеете в удобство и уют. Предпочитате го пред лукса и разкоша. Не държите на изискаността. Вие сте много чувствителни и емоционални и често не сте много искрени от страх да не нараните някого. Лесно се влюбвате и често плачете, нежността и еротиката при вас вървят ръка за ръка. Обичате чистотота и красотата, имате силно чувство за равновесие и композиция. Занаятите и изобразителното изкуство ви носят голямо удоволствие. Лесно и бързо учите, обичате музиката, ритъма и колорита. За да реши проблемите си дипломатът разчита главно на приятелите си, като предпочита те да са по-силни от него. За вас са чужди спортната злоба и амбицията за победа на всяка цена

Душевен стремеж 3. Оптимистът, артистичният ентусиаст.

Винаги се стремите към изразяване и реализация на творческите си способности и заложби, към сдружаване и към общуване. Неспокойни и много подвижни, вие имате многостранни интереси и многобройни връзки. Постоянно търсите щастието и никога не се отчайвате при провал. Просто опитвате отново и отново. Не сте капризни и придирчиви. Притежавате силен творчески импулс, много силно вдъхновение и много богато въображение. Имате богат емоционален живот. Възможно е да не сте съвсем верни на партньора си, но за това пък често сте ревниви. Оптимистите са склонни към разпиляване. Те често пилеят пари, време, здраве и нерви. Обичате да играете и често успявате да научите сериозни неща просто на игра. Обичате хазарта. Обичате децата и животните. Имате късмет в живота. Чрез оптимизма и жизнеността си с лекота ще преодолеете не едно житейско изпитание. Без да протестирате и да изживявате нещата драматично.

Душевен стремеж 22. Майсторът строител.

Това число се нарича Материализиращият господар. То дарява носителите си със сила и издържливост на всички полета; с практичен идеализъм, тоест 22 знае какво си струва да се направи и какво е излишно. Мислите и интересите ви имат международна насока и вие имате възможност за универсално издигане. Всички хора, които са носители на това число се стремят да упражняват контрол върху другите около тях и върху средата като цяло. Поради тази причина често възникват неприятности.

Всички 22-ки са много издръжливи и работоспособни. Устоявате на всякакви трудности и изпитания, но и много се оплаквате. Въздожно е в детството си да сте били твърде сериозни и дори мъдри. Стремите се към далечни пътешествия. Работите много и поради това може да занемарите личния си живот и здравето си. От това пък следва емоционална неудовлетвореност, от която търсите спасение отново в работата. И въпреки работохолизма има опасност стабилната реализация да дойде едва в зряла възраст. Всички хора, които са носители на това число се стремят да упражняват контрол върху другите около тях и върху средата като цяло. Поради тази причина често възникват неприятности.

Хората с царски числа с охота и желание се включват в безкористен обществено полезен труд, в хуманитарни акции или в благотворителни фондации и организации. За по-пълно разбиране прочетете за Душевен стремеж 4.

 

Душевен стремеж 4. – Трудолюбивият изпълнител.

Вие сте почтен и солиден човек. Търпелив възпитател на себе си и на другите. Държите работата ви да е точно определена и я извършвате както ви е наредено. Проявявате лоялност и честност, уважавате авторитетаи йерархията, и сте много съвестни. На вас може да се разчита винаги и за всичко. Лошото е, че очаквате от хората да се държат и да мислят като вас, а те рядко са склонни да го правят. Гордеете се със семейството си, желаете да станете известни. Понякога сте мнителни и консервативни.

Освен работа, организация и издържливост, четворката означава и ограничаване и самоограничаване от всякакъв вид.

Душевен стремеж 5. Авантюрист и авангардист.

5 е странник и изследовател на живота. 5 е числото на човека и на неговите 5 сетива. 5 свързва хората чрез техните интереси и чрез всички средства и начини на комуникация и общуване.

Вие сте любознателна и любопитна личност, която се чувства привлечена от всичко ново и авангардно по света. Вие сте винаги една крачка преди другите. Често изглежда, че сте готови на всякакви авантюри, без да мислите за последствията. Но това съвсем не е така – петицата е практичен и далновиден оптимист. Вие имате разностранни интереси и много обичате да пътувате, изобщо обичате движението. Обичате да смесвате вещества и материали, обичате да експериментирате. Често постъпвате прибързано. Интимният ви живот може да се превърне в низ от любовни авантюри, защото много държите на личната си свобода. Видът и поведението ви често са доста ексцентрични.

Душевен стремеж 33. Саможертва.

Вие притежавате висше съзнание и не успявате лесно в ежедневието. Възможно е в детството си да сте живели в неблагоприятна среда. Може да сте обременени с необичайни проблеми и изпитания. Имате завидна интуиция.

Това царско число предполага прояви на добросъвестност, изострено чувство за ред и закон, за хармония; милосърдие, особено към слаби, болни или онеправдани хора; много силно чувство дълг и чест; готовност за жертва и саможертва за, на пръв погред незаслужаващ това човек или друг обект, група от хора или ситуация. Притежателите на 33 често са много гнусливи. Когато са притеснени, движенията им стават сковани. Те могат много лесно да бъдат манипулирани по линията на милосърдието и справедливостта, но когато открият измамата, ситуацията става взривоопасна.

Притежателите на Господарското число 33 трабва да се научат да правят разлика между желнията и мечтите си, и собствените си възможности за тяхната реализация. Те трябва да вниктат в смисъла на понятията жертва и саможертва, тоест да се откажеш доброволно от едно нещо, за да постигнеш друго. Хората с царски числа с охота и желание се включват в безкористен обществено полезен труд, в хуманитарни акции или в благотворителни фондации и организации. Този душевен стремеж е с необичайно високи изисквания и човек никога не може да го реализира до край. Прочетете за Душевен стремеж 6.

Душевен стремеж 6. Уравновесеност и хармония.

6 е пазителят на семейството и любовта, на семейната и на родовата традиция. Вие сте преизпълнени с чувство за отговорност и дълг. Имате силно развит усет за хармония, красота и изкуство. Търсите емоционална сигурност. Притежавате завидна интуиция. Семейната отговорност е вашата отличителна черта. Вие сте ужасно отзивчиви и бързате да помагате на всекиго и по всяко време, често забравяйки себе си. Не обичате да оставате сами, също както не обичате да рискувате. Не харесвате рисковите професии и ситуации, но се възхищавате от буйните и темпераментни личности. Обичате удобствата, комфорта и уюта, имате усет за качество навсякъде и във всичко. Не сте много амбициозни, но винаги сте добре протежирани. Изкарани от равновесие или когато са застрашени вашите цинности, ставате агресивни. Искате да изправите всичките кривици в живота. Вашето кредо е:”трябва да има ред и закон!”. Вие сте добри съветници и слушатели.

Душевен стремеж 7. Анализатор и стратег.

Вие сте целенасочен човек с оригинално мислене и оригинален вкус. Обичате да пазите вещите си и отказвате да ги споделяте с околните. Падате си малко стиснати, като понякога проявявате изненадваща щедрост. Имате силно развито чувство за собствена територия, която не винаги е изрядно подредена. Възможно е, като денонощна нагласа да сте „сова” и сутрин трудно да ставате от сън. Вие сте разсъдливи и аналитични, винаги се стремите да се усъвършенствате и да попълните познанията си. Притежавате технически уминия и отлична инженерна мисъл. Перфекционисти по природа, вие не приемате оправдания за евентуален нуспех. Околните може би ви смятат за загадъчни или ексцентрични, защото зорко бдите да не бъдат разкрити тайните на личния ви живот. Мразите шума и суматохата, новото, внезапното и чуждото. Страхувате се от бедността, болестите, старостта и самотата. Имате голяма нужда от собствено пространство. Консервативни, изтънчени, резервирани, одухотворени, вие сте дълбоко емоционални, но криете грижливо чувствата си, сякаш се страхувате или срамувате от тях. Всъщност, страхувате се от евентуално неразбиране и отхвърляне, и като че ли обичате да се чувствате нещастни. Много е важно да се спомeне, че седмиците имат уникална интуиция, но поради любовта си към тайнствеността, те често изпадат в положението на Троянската пророчица Касандра и никой не иска да им вярва. Изкарана от равновесие, 7-цата става саркастична, язвителна, груба и цинична и е много изобретателна в обидите и нападките, без да й се налага да използва обидни и грозни думи.

Душевен стремеж 8. Материалистът.

Стремите се към конкретна и продуктивна реализация в живота. Изпитвате необходимост от материално обезпечаване и истински комфорт. Притежавате остро чувство за справедливост и ясно изразена амбиция за победа. Имате много високи изисквания – и към себе си и към другите. Никога не се щадите. Властна личност, вие често сте неотстъпчиви и сурови. Нуждаете се от емоционална сигурност и стабилност и ще трябва да се постараете да си ги създадете. Извадени от равновесие, ставате брутални и агресивни. Обичате риска, но се впускате в авантюри само, ако проучите всичко предварително. Обичате да спорите, да се пазарите и да „проучвате пазара”. Вие сте солидни, надеждни, сигурни и лоялни. Когато осмицата позволи проблемите да я затрупат, тя изпада в нещо като продължителна депресия и започва да се крие от хората.

Душевен стремеж 9. Емоционалният идеалист.

Вие сте всестранно надарена личност, силна и сложна натура. Когато сте изморени или болни изглеждате съвършенно безцветни. Но емоциите ви никога не са такива. Напротив, всички деветки са много емоционални, вие винаги сте готови да воювате за идеите си и наистина често проявявате голяма доза войнственост. И отгоре на всичко сте много ревниви не само към партньора си, но и към постиженията на другите. Освен всичко изброено до тук, вие изпитвате огромна потребност да помагате на хората и да им съчувствате. Вълнуват ви всички световни проблеми. Не обичате безкомпромисните правила и отношения, еднообразните рутинни дейности. Склонни сте към манипулация. Можете да бъдете добри преподаватели. Цял живот търсите идеалната любов и интимният ви живот ще се стабилизира едва в зряла възраст. Имате добре развита интуиция. Не сте много спретнати и амбициозни, но сте много вдъхновени, артистични и чаровни и успявате да драматизирате всяко нещо до което се докоснете. Възможно е да произхождате от смесен или неравностоен брак, да сте израсли извън родното си място, единият от родителите ви да е служил под пагон или пък разликата във възрастта на родителите ви да е голяма. Искате да постигнете много, да обиколите света, да опознаете всички и всичко и през живота ви ще се появяват много и дори неочаквани възможности за далечни пътешествия.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.