Израз, как се вписвате в обществото

Духовна и физическа цялост
Сбор от всички букви в рожденото име

Числото на Израза показва пътеката на възможностите ни. То ни разказва за какво сме дошли на този свят, как ще направим своя избор в живота. И тук търсенето на хармония или дисхармония между числата и съвпаденията между тях е много важно за окончателното тълкуване на Записа на съдбата. Тук трябва задължително да се вземе предвид връзката между Израза и Първата буква в името, която се явява Ключов камък. Тя може да подпомогне, но и да препъне Израза. Може и да го подсили прекалено много, което също не е добре. Също тук трябва да отбележа и значението на Ключа. Това е сборът от стойностите на буквите в първото име. Този ключ отключва или заключва периодите на големите Цикли в живота.
За да намерим числото на Израза, събираме всички стойности на буквите в името. Можем да го направим по два начина:
1. събираме нередуцираните стойности на всички ключове.
2. събираме нередуцираните стойности на Душевния стремеж и на Личността.
Добре е това изчисление да се прави и по двата начина, също е добре да се събират и редуцираните стойности, като проверка на получения резултат.

ИЗРАЗ 1 – ЛИДЕРСТВО И ВДЪХНОВЕНА ПРОЗОРЛИВОСТ.
Амбициозни и творчески натури, вие желаете да се реализирате със собствени усилия. Притежавате силна воля, голяма решителност и хъс за победа. Предпочитате да ръководите, или да работите самостоятелно вместо да сте подчинени. Имате деспотична нагласа и сте доста вироглави. Стремите се да развиете талантите си и да приложите на практика оригиналните си идеи. Искате да направите света по-подходящ за възгледите си и вярвате, в разрез с общоприетите представи, че дори сам човек може да промени света. Поради това, че сте изключително целенасочени, може да станете невнимателни, дори груби с близките си, което от своя страна ще породи сериозни проблеми. Трябва да се научите да мислите преди да действате или да говорите. Вие сте умни, прозорливи, изобретателни и смели откриватели и водачи, но не винаги довършвате проектите си и често те си остават само като идеи на хартия.
Ако в Душевен стремеж 1 фигурира Число на изпитание 19/1, то е възможно притежателят му да преживее изпитания, от които ще зависят живота и здравето му, когато ще се разкрият всичките му тайни. Възможно е да му се наложи цял живот да търпи последствията от една неблагоразумна постъпка или от прибързано взето решение. Притежателите на 19/1 усещат остро и болезнено така наречената „реакция на средата”. Или с други думи казано – каквото си си надробил, това ще сърбаш. Те се стремят към известност и в същото време се страхуват от нея или най-малко страдат от сценична треска. Овладейте изпреварващата си реакция и ще спечелите много.

ИЗРАЗ 11 – ОСВЕТИТЕЛЯТ НА ИСТИНИ.
Това е съдбата на човека, който може да издигне съзнанието си на по-високо ниво, своето и това на обществото, чрез собствените си дела и учения. Далеч не ласкавото господарско число 11 предвижда предизвикателства, които ще подложат на изпитания духа, вярата и здравето на притежателя си. В моменти на напрежение реакциите и действията ви са много впечатляващи. Вие сте родени за да подпомогнете развитието на ново съзнание в област, определена от вашия Път в живота. Носители сте на новаторско мислене или на модел за глобално сътрудничество. Имате развит усет за масова информация, за партньорство и балансираност, за общуване и духовна връзка. Носите в себе си вяра, проницателност и алтруизъм. Имате артистична, властна и изискваща натура, стремяща се към абсолютизъм. Притежавате много силна интуиция. Изобщо вие имате много силен характер, труден за изтърпяване в ежедневието. Често сте нетърпеливи и капризни, а когато ви предизвикат, ставате дори агресивни. Имате мощна, но непостоянна енергия. Околните обикновено ви възприемат като сексапилни и чаровни личности. Всички носители на това число могат да станат мистици или пророци, като тяхното откровение няма да щади никого; могат да бъдат поети и откриватели, ще се интересуват от изкуство и духовен живот, ще бъдат водени от усърдие и идеализъм.
Не сте много подходящи за света на бизнеса. Чувствате се чудесно там, където има растения и животни (но мястото трябва да е култивирано) и там, където тече електричество и има електроника. По-подробно за вашата професионална реализация може да прочетете в Израз 2.

ИЗРАЗ 2 – СВЪРЗВАЩОТО ЗВЕНО.
Вие сте общителни, дипломатични и търпеливи, когато си наумите нещо, преследвате целта си неотклонно, но без да вдигате шум и да парадирате. Най-често търсите своята реализация в сътрудничество с други хора. Имате дарбата търпеливо да изслушвате близките си и да им помагате. Умеете да създавате партньорства, да работите в екип. Никога не пренебрегвате детайлите. Възможно е понякога да се страхувате от трудностите, тогава предпочитате да правите компромиси, за да избегнете конфронтацията. Околните обикновено ви възприемат като сексапилни и чаровни личности. Чувствате се привлечени от изкуството и културата, също така еротиката ви привлича трайно. Вълнувате се от литература и история. За да релаксирате ви е необходим уют, тишина и спокойствие.

ИЗРАЗ 3 – ЖИЗНЕРАДОСТНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ, БОХЕМЪТ.
Вие сте умни, жизнени и жизнерадостни. Обичате да пътувате, обичате смеха, шегите, децата и животните, изкуството и музиката, търговията и излетите сред природата. Харесва ви да се изявявате на сцена и много често сте непредсказуеми. Имате късмет в живота. Основното при вас е вашият обществен и творчески живот. Вие живеете заради времето, прекарано с приятели, заради развлеченията и радостта от тях. Обичате да флиртувате и то не винаги невинно. Когато числото е ярко изразено, вие използвате отлично умението си да говорите, пишете и рисувате. В най-лошия случай живеете за момента и не се реализирате, а разпилявате времето, парите и здравето си. Може да сте импулсивни, разхвърляни и разпилени, но притежавате силно развито чувство за справедливост. Лесно и бързо се възстановявате от болести, злополуки и стрес. Успявате да преодолеете всички житейски изпитания без да мърморите и да се оплаквате.

ИЗРАЗ 22 – МАЙСТОРЪТ СТРОИТЕЛ.
Вие сте избрали пътеката на предизвикателствата, която ще ви принуди да разкриете и реализирате заложбите си. За това трябва да усъвършенствате своята далновидност и целенасоченост, своята решителност, интуиция, самодисциплина и новаторско мислене. Да осмислите правилно желанието си за власт. Притежавате солиден и уравновесен характер и желание за лично издигане. Вътрешно сте много напрегнати и имате високи изисквания и към себе си и към другите. Понякога се увличате твърде в съблюдаване на много строги принципи и с това вредите както на себе си, така и на близките си. Поради всичко това при вас има опасност от нервни кризи и психическа нестабилност. Вие сте много дейни и вашият начин на живот може да бъде описан като „постоянни опити за промяна на действителността”, защото всяко строителство и благоустройство е такъв опит. Обичате реформите. Контролирате цялото във всичките му части и реализирате проектите си без външна помощ. Завършвате с успех всяко започнато дело.
Притежавате особени качества и се приспособявате към света при особени обстоятелства. Възможно е да имате някакъв недъг, белег или „трудно” семейство. Вие сте много упорити и земни личности; възприемчиви, общителни и интелигентни; сериозни и отговорни; сигурни и лоялни. Вашето желание е да спасите света. Всички 22-ки са много издържливи и работоспособни. Устоявате на всякакви трудности и изпитания, но и много се оплаквате. Възможно е в детството си да сте били твърде сериозни и дори мъдри. Стремите се към далечни пътешествия. Работите много и поради това може да занемарите личния си живот и здравето си. От това пък следва емоционална неудовлетвореност, от която търсите спасение отново в работата. И въпреки работохолизма има опасност стабилната реализация да дойде едва в зряла възраст. Всички хора, които са носители на това число се стремят да упражняват контрол върху другите около тях и върху средата като цяло. Поради тази причина често възникват неприятности.

ИЗРАЗ 4 – ПРАКТИЧЕСКА РЕАЛИЗАЦИЯ.
Имате неограничени възможности да да строите и да създавате, да решавате проблеми, да спасявате и ръководите. Успявате да бъдете отзивчиви, без при това да се намесвате в личния живот на другите. Проявявате склонност да подреждате всичко около себе си. Вашата собственост ви дава чувство за сигурност, което не ви пречи понякога да предприемате големи разчиствания, с цел да започнете всичко от начало. В най-добрия случай вие сте решителни ръководители и организатори, а в най-лошия – неотстъпчиви, настъпателни и ограничени критикари. Физически и морално сте много устойчиви. Способни сте на голяма концентрация на вниманието. Почти сте лишени от чувство за хумор и от въображение, но това не ви пречи да се интересувате и да разбирате от изкуство, особено ако е класическо. Вие сте консервативни и обичате рутината, ясните правила и дисциплината. Освен работа и издържливост, четворката означава ограничаване и самоограничаване.
Ако в числото на Израза фигурира Число на изпитание 13, това означава, че вместо да се стремите към развлечения, вие трябва да работите упорито и неуморно. 13 означава изпитание на вашата изпълнителност.

ИЗРАЗ 5 – БОРЕЦЪТ ЗА СВОБОДА.
Динамични, адаптивни и свободомислещи натури, неспокойни и нервни, вие обичате промените и пътуванията. Обичате да смесвате вещества и материали и да експериментирате. Често променяте настроенията си и имате непостоянен характер. Вие сте импулсивни, чаровни и убедителни. Лесно давате обещания, които после спазвате трудно. Понякога лъжете с най-невинен вид. В най-добрия случай търсите просветление и промяна, а в най-лошия си вариант сте алчни, лакоми и безотговорни, парадирате, за да привлечете чуждото внимание. Възможно е да започнете да трупате вещи, които в един момент да ви затрупат. Не винаги довършвате това, което сте започнали.
Вие сте изследователи в света на чувствата. Притежавате многобройни таланти и е възможно да имате няколко паралелни кариери. Обичате свободата, особено собствената си и сте готови да умрете за нея. Освен свобода и авангардизъм, петицата означава и комуникация от всякакъв вид и на всяко ниво. Всъщност вашата мисия е да разнасяте по света новите идеи и проекти, да учите хората на комуникация и новаторство.

ИЗРАЗ 33 – ВИСШИЯТ УЧИТЕЛ.
Малко души предприемат това пътуване. То предполага и много дарби и много изпитания. Сигурно физическият ви облик изпъква рязко. Може да имате видими белези или дефекти, ясно и категорично изразена дарба, изключителна координация на движенията или пък органите на осезанието ви да са много развити, дори свръх чувствителни. Вие сте открити и оптимистично настроени личности, разбиращи и прощаващи. Животът ви ще премине в служене на другите, в преподаване, в лечителска или в производствена дейност. Вие притежавате способността да носите просветление и облекчение на всеки, до когото се докоснете. Тъй като животът ви от рано е бил изпълнен с изпитания, вие може да не осъзнаете истинските си способности чак до зряла възраст. Личният ви опит ви дарява с умението да помагате на другите. Притежавате богата душевност. Възможно е да развиете лечителски способности. Когато сте притеснени, движенията ви стават сковани. Вие сте добросъвестни и имате изострено чувство за ред и закон, за хармония, за милосърдие – особено към слаби, болни или онеправдани хора; много силно чувство дълг и чест; готовност за жертва и саможертва за, на пръв погред незаслужаващ това човек или друг обект, група от хора или ситуация.
Притежателите на 33 често са много гнусливи. Когато са притеснени, движенията им стават сковани. Те могат много лесно да бъдат манипулирани по линията на милосърдието и справедливостта, но когато открият измамата, ситуацията става взривоопасна.
Притежателите на господарското число 33 трябва да се научат да правят разлика между желанията и мечтите си, и собствените си възможности за тяхната реализация. Да вникнат в смисъла на понятията жертва и саможертва, тоест да се откажеш доброволно от едно нещо, за да постигнеш друго.

ИЗРАЗ 6 – УЧИТЕЛЯТ.
Вие се включвате с удоволствие във всякакви групи, колективи, организации, отбори, доброволни отряди и други движения в полза на обществото и винаги сте много отзивчиви. Родени сте да се грижите за здравето и благополучието на другите и често се спускате да помагате, забравяйки себе си. Осигуряването на ред, хармония и комфорт е вашата силна страна. Вие сте традиционалисти, прекланяте се пред семейството и неговите ценности. Родени естети, имате вярно и силно чувство за хармония и красота. Вашите чувства са много дълбоки и трайни. Имате много силна интуиция и сте доста импулсивни. Не сте много амбициозни, но винаги сте добре протежирани. Изкарани от равновесие или когато са застрашени вашите ценности, ставате агресивни. Преизпълнени сте с чувдтво за отговорност и дълг. И тъй като сте перфекционисти, очаквате същото и от другите, което често поражда ропот и недоволство. За да се чувствате щастливи, на вас ви е нужна емоционална сигурност. Не обичате промените и често сте доста ревниви. В лошия си вариант вие сте старомодни, консервативни и властни. Страхувате се и от най-дребната промяна. Обичате дома си и си почивате най-добре у дома.

ИЗРАЗ 7 – ИЗСЛЕДОВАТЕЛЯТ.
Вие сте много проницателни и аналитични личности. Умеете да обработвате информация и да извличате скритото в нея. Вие сте фини и изтънчени, замазвате грешките си с леки „шеги”, с които успявате да засегнете най-болното място на събеседника си. Всъщност този сарказъм е вашата защита от света и хората. Макар да изглеждате външно скромни, имате големи очаквания и изисквания към околните си и трудно се включвате в групови начинания. „Говорите” много чрез мълчанието или погледа си. Имате богата душевност и сте неортодоксални. Уединението е ваш приоритет. По душа сте песимисти и въпреки това имате богато въображение и нагласа на мечтатели. Дълбоко и често болезнено изживявате всяка интимна връзка. Релаксирате най-добре край вода. Може и да е обикновен басейн.

ИЗРАЗ 8 – БЛАГОДЕНСТВИЕ ЧРЕЗ ПОСТИЖЕНИЯ.
Израз 8 предвижда живот изпълнен с напрежение, отдаден на работа със строго специализиран характер. Притежавате огромна енергия и възможности за реализация. Умеете да поемате големи, но обмислени рискове. В най-добрия случай интегрирате материалното с духовното. Имате развито чувство за справедливост, не се задоволявате с половинчати мерки и не се примирявате с трудностите. За да успеете по-лесно в живота, трябва да се научите на самодисциплина, на умереност, на финансова далновидност и на балансирано работно време и режим на живот. Вие сте представителни и властни, уважавате и спазвате йерархията и очаквате от другите същото. Умеете да водите търговски преговори. В негативен план сте властни и твърдоглави, често проявявате инат и агресия. Когато осмицата позволи проблемите да я затрупат, тя изпада в нещо като продължителна депресия и започва да се крие от хората.

ИЗРАЗ 9 – ХУМАНИСТЪТ.
Вие може да сте родени в смесен или неравностоен брак, или да сте израсли извън родното си място, което ви е подготвило от малки да долавяте разликите между хората и да ги толерирате. Възможно е единият от родителите ви да е служил под пагон или разликата във възрастта им да е голяма. Проблемите на малцинствата, жестокостта и необходимостта от реформи винаги ще ви подтикват към действие. Имате дарбата да интегрирате моделите от миналото с възможностите на настоящето и да постигате целите си за бъдещето. Когато срещнете спънки в осъществяването на идеите си, ставате доста войнствени. Трябва да се научите на самодисциплина, на правилно използване на властта, на безусловна любов, на милосърдие и смирение. Ще е добре да научите поне един чужд език и да развиете вродените си дарби. Вие сте импулсивни и имате много дълбоки чувства, поради което драматизирате всичко около себе си. Възможно е да развиете лечителска дарба. Имате силно развита интуиция и умеете да манипулирате околните си, но също така вие сте и податливи на манипулация. Горещо жадувате да общувате и много държите на високия социален статус на близките и приятелите си. Емоционални и темпераментни, вие сте готови винаги да помагате. Искате да постигнете много, да обиколите света, да опознаете всички и всичко и през живота ви ще се появяват много и дори неочаквани възможности за далечни пътешествия. Когато сте отчаяни и огорчени, вие се оставяте с удоволствие на депресията. Нуждата от любов – да получите и да дадете е ключова за вас. Деветката ви дарява с красота и чар.
Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.