Намаляваща Стрелец

Лунен календар за 06.12.2018

(Намаляваща, Стрелец)

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

29-ти Лунен ден от 06:28 до 07:30 на 07.12. Опасен, сатанински ден. Необходими са пост и въздържание, покаяние и смирение, без гняв и лоши помисли. Да не се започва нищо ново, дори да не се правят никакви планове, да не се решават важни въпроси. Добре е да се довършат недовършените задачи. Денят е подходящ за равносметка и самооценка. Ден за работа у дома. Запалете свещ, прекадете дома си. Избягвайте мътна вода, тъмнина, тъмни помещения. Ако на този ден чуете вопли или протяжна музика, това е знак, че не правите нещо както трябва. Добре е да направим студена или хладка баня на краката преди лягане.

Луна без курс от 00:00 до 04:50.

Сабиенска символика на Слънцето, 13°-14° Стрелец. “Куп книги и хартии в безпорядък.” Интелигентност. Интелектуална професия. Силно въображение.

Ретроградни планети:

Меркурий в Стрелец – 18.11-01.12; в Скорпион – 01-07.12.

Уран в Телец, 08.08-06.11; в Овен – 07.11-07.01.2019.

Луна в Стрелец от 04:50 на 06.12 до 08:12 на 08.12. Подходящи дейности. Изследвайте. Отидете на фитнес. Карайте велосипед. Пътувайте. Запишете се на курс. Посъветвайте се с адвоката си, ако се налага. Последвайте своите философски или духовни интереси. Не се поддавайте на рутината.

Грижи за дома. Добре помещенията да се проветряват по-продължително, особено при намаляваща Луна. Тогава можем да отопляваме по-малко. Периодът е добър за пране. Но не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото има опасност от инциденти.

Тези дни  са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.

Грижи за градината и декоративните растения. Дните на Стрелеца подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът е добър за поддържане на градината, за прибиране на реколтата.

При намаляваща Луна в Стрелец, е добре да се засадят овощни дървета и кореноплодни, също и растения, даващи семена. Подрязването и оформянето на короните на дървета и храсти, на бонсаи също се провежда в този период. Тогава и борбата с вредители по стъблото и листата е най-ефективна.

Хранене. В тези дни са важни белтъчините, месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре, но трябва да намалим кафето и алкохола. Диетата, започната в дните на Стрелеца, по време на намаляваща Луна, носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.

Здраве. В този период масажите, обливането с вода и баните са много благоприятни, особено при намаляваща Луна. Тогава черният дроб се освобождава от отрови и за това е добре да се въздържаме от алкохол. Дните на Стрелеца са благоприятни за лекуване на белите дробове и за начало на дихателни упражнения, за пранаяма.

В дните на Лъва се обажда гърбът, в дните на Стрелеца той отново напомня за себе си, но в най-долната си част и в бедрата. За съжаление в тези дни оплакванията от ишиас и болки в кръста са доста чести и препоръките за щадене на гърба остават същите, като в дните на Лъва. Ако се налага да пренасяте нещо тежко, особено по стълби, за да си спестите неприятности, отделете внимание на стойката и правилните движения. Добре е да не предприемате натоварващи екскурзии в планината, на не карате продължително велосипед, ако нямате необходимия тренинг.

В дните на Стрелеца е противопоказно да се лекуват болести на кръвта и черния дроб, да се правят операции на черния дроб и жлъчката, да не се оперират бедрата. Добре е да се избягват преливането на кръв и донорските процедури, освен по спешност. Не е препоръчително да се лекуват или вадят зъби, да се слагат зъбни протези.