Новолуние Стрелец

Лунен календар за 07.12.2018

(Новолуние, Стрелец)

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите ѝ, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

30-ти Лунен ден от 07:30 до 09:21. Не се пада всеки месец. Ден за равносметка и анализ, за оценка на постигнатото, за прошка, любов и покаяние, за довършване и приключване. Добре е да вземем изчистваща вана или душ. Денят е добър да внесем в къщи талисман, например подкова, която трябва да е с извитата част нагоре. Ако чуете да лае куче, значи не сте довършили нещо през изминалия месец.

1-ви Лунен ден от 09:21 до 08:29 на 08.12. Ден за самоанализ, за обмисляне на собствените действия, за спомени. Ще е добре днес да ограничите контактите си. Усамотете се и си дайте възможност за размисъл и самоанализ, за равносметка на изминалия лунен месец. Първият лунен ден е подходящ за творчество и нови идеи. Планирайте, но не започвайте нищо ново. Както планирате днес, така ще протече и целият нов лунен месец. Простете на тези, които смятате, че са ви обидили, дори и на враговете си. Простете и собствените си грешки и се поучете от тях. Не се преуморявайте нито физически, нито психически. Избягвайте алкохола, горещата и пикантна храна. Денят е подходящ за творческа дейност, но в усамотение, за медитация със свещи.

Фаза на Луната – новолуние в Стрелец в 09:21. Започва обрат, от който произтича силен импулс. Времето от 1-ви Лунен ден до растящата до полумесец Луна притежава качествата на пролетта. По това време е мобилизиран новият растеж. Пожелайте си нещо, определете целите си.

При новолуние тялото се пречиства особено силно. С един гладен Лунен ден можем да стартираме този процес и да се прочистим за следващия период. Тогава ще ни е по-лесно да усетим истинските си потребности.

Ако искаме да променим начина си на хранене, да се разделим с излишните килограми или да се откажем от вредни навици, но не целим бързи и драстични резултати, в деня преди новолунието е добре да започнем постепенно да намаляваме количеството храната, алкохола и цигарите и продължим по същия начин през следващите 14 дни. Ако в деня на пълнолунието спазваме пълна диета или кажем за последен път сбогом на лошия навик, ще ни е много по-лесно да постигнем поставените цели. В дните на Близнаците и Лъва, можем дори да се откажем внезапно от алкохола или цигарите.

Добре е в първите 4-5 дни след новолуние да оставим градинската работа на страна.

Сабиенска символика на Слънцето, 14°-15° Стрелец. “Стрела във въздуха.” Управление/Ръководство. Ум, проницателен, интензивен и амбициозен, влюбен в прогреса.

Ретроградни планети:

Меркурий в Стрелец – 18.11-01.12; в Скорпион – 01-07.12.

Уран в Телец, 08.08-06.11; в Овен – 07.11-07.01.2019.

Луна в Стрелец от 04:50 на 06.12 до 14:30 на 08.12. Подходящи дейности. Изследвайте. Отидете на фитнес. Карайте велосипед. Пътувайте. Запишете се на курс. Посъветвайте се с адвоката си, ако се налага. Последвайте своите философски или духовни интереси. Не се поддавайте на рутината.

Грижи за красотата. Дните са благоприятни за козметичен и отпускащ масаж.

Грижи за дома. Периодът е добър за пране и почистване. Но в дните на огъня не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото има опасност от инциденти.

Добре помещенията да се проветряват по-продължително. Тогава можем да отопляваме по-малко.

Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.

Хранене. В тези дни са важни белтъчините, месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре, но трябва да намалим кафето и алкохола.

Здраве. Периодът е добър за лечебен масаж, за плуване и обливане с вода. Тогава черният дроб се освобождава от отрови и за това е добре да се въздържаме от алкохол. Дните на Стрелеца са благоприятни за лекуване на белите дробове и за начало на дихателни упражнения, за пранаяма.

В дните на Лъва се обажда гърбът, в дните на Стрелеца той отново напомня за себе си, но в най-долната си част и в бедрата. За съжаление в тези дни оплакванията от ишиас и болки в кръста са доста чести и препоръките за щадене на гърба остават същите, като в дните на Лъва. Ако се налага да пренасяте нещо тежко, особено по стълби, за да си спестите неприятности, отделете внимание на стойката и правилните движения. Добре е да не предприемате натоварващи екскурзии в планината, на не карате продължително велосипед, ако нямате необходимия тренинг.

В дните на Стрелеца е противопоказно да се лекуват болести на кръвта и черния дроб, да се правят донорски процедури и преливане на кръв, да се правят операции на черния дроб и жлъчката, на бедрата, освен по спешност. Не е препоръчително да се лекуват или вадят зъби, да се слагат зъбни протези.