Растяща луна Козирог

Лунен календар за 08.12.2018

(Растяща луна, Козирог)

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

2-ри Лунен ден. Ден поставяне на ново начало – нови проекти, диета, ново обучение, нов цикъл физически упражнения, включително йога. Денят е подходящ и за прочистване на целия храносмилателен тракт. Ден за преценка и проверка на приятелствата. Днес е добре да бъдете овладени, да не позволявате на гнева да ви завладее, да не търсите отмъщение. Денят е добър и за промишлено производство, за търговия, за благотворителност. Проявете щедрост. Денят е добър за зачеване.

Луна без курс от 12:01 до 14:03. 

Сабиенска символика на Слънцето, 15°-16° Стрелец. “Черен отвор или пещера в скала.” Празнота. Дух, отдаден на незначителни или празни проекти, на непостоянна и безплодна работа, на когото не му достигат шансове и по-значимо социално положение.

Ретроградни планети:

Меркурий в Стрелец – 18.11-01.12; в Скорпион – 01-07.12.

Уран в Телец, 08.08-06.11; в Овен – 07.11-07.01.2019.

Луна в Козирог от 14:03 на 08.12 до 01:41 на 11.12. Подходящи дейности. Настройте се на бизнес вълна. Подгответе договор, напишете доклад. Заемете се със задачи, които касаят кооперативни или други големи организации. Поговорете с по-възрастен човек. Изследвайте миналото. Изпълнете задълженията си.

Грижи за красотата. Периодът е много подходящ да се погрижим за кожата и косата си, но е добре козметичните средства да не са силно напарфюмирани. Подхранващите и поддържащи средства, хидратирането, действат особено благоприятно. Изобщо в тези дни всяко действие, насочено към укрепване и разкрасяване се отплаща многократно. Тогава всички мерки за почистване на кожата действат най-ефикасно, но в дните на Козирога в никакъв случай не бива да се изстискват пъпки и черни точки. Ако искаме ноктите ни да са по-здрави и да не се чупят, те трябва да се подрязват по-често по време на нарастваща Луна в Козирог. Дните са подходящи за козметичен и отпускащ масаж, за обезкосмяване, но тогава кожата е по-чувствителна и е добре да бъдем внимателни и предпазливи, да подготвим кожата преди процедурата грижливо. Ако искате косата ви да расте по-бавно, за да не ходите толкова често на фризьор или пък прическата при подстригване да се запази по-дълго, изберете някой от дните на Козирога. Добре е, като излизаме на вън, да си вземем допълнителна дреха.

Грижи за дома. Времето е подходящо и за пране и почистване на дома.

В дните на Козирога е добре да проветряваме помещенията за кратко, а когато е студено, отоплението трябва да е по-силно.

Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. Периодът е подходящ за диета и за начало на гладолечение. Ако няма диета, може да се яде повече, но без преяждане, всякаква храна, дори пикантна.

Здраве. Времето е подходящо за спорт, за дихателни упражнени, за начало на всякакви закалителни процедури, но ако не сме добре тренирани, препоръчителни са леките и щадящи упражнения, например йога, каланетика или упражнения с пръчка.

В този период не е добре да посещаваме солариум или да се излагаме за продължително време на слънце на плажа. От друга страна плуването в басейн с минерална вода, посещението на сауна е препоръчително, но не забравяйте след това да се подсушите внимателно.

В дните на Козирога е добре да внимаваме, да не натоварваме прекомерно костите и ставите си, особено коленете. Хората, които страдат от екзема също трябва да внимават, защото проблемът може да се обостри.

Не се препоръчва да се правят процедури и да се лекуват: обмяната на веществата, жлъчката, кожата, гръбначния стълб; да не се ходи при чакръкчии; да не се лекуват или вадят зъби, да не се поставят протези, коронки и мостове.

Периодът е подходящ за операции на стомаха, за лечение на гастрит.