Растяща луна Овен

Лунен календар за 13.01.2019

(Растяща луна, Овен)

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

9-ти Лунен ден от 11:51 до 12:17 на 14.01. Денят е критичен. Не приемайте желаното за действителност, но не се отдавайте и на мрачни мисли и песимизъм. Внимавайте и с изкушенията и съблазните. Ограничете общуването със странични хора, не декларирайте шумно чувствата си, каквито и да са те. Захванете се с обичайни и ежедневни задачи. Запалете свещ, прекадете дома си. Простете от сърце на този, който ви е обидил. Денят е подходящ да си наречете и да си сложите червен конец на лявата ръка. Ако разлеете мляко или счупите огледало, това е лош знак.

Сабиенска символика на Слънцето, 22°-23° Козирог. “Обърната стъклена чаша за вино.” Невъздържаност/Непостоянство. Дух, неспособен да овладее страстите си, разсипничество и липса на мъдрост.

Луна в Овен от 10:19 на 11.01 до 20:32 на 14.01. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.

Грижи за красотата. Дните на Овена са подходящи за почистващи лицето маски и пилинг.

При растяща Луна и по време на пълнолуние, е добре да се погрижим за сияйния си поглед. В тези дни е добре да правим нежен масаж шиатцу на клепачите и на кожата на лицето около очите. Друг метод е солена парна баня на лицето. След това изплакнете лицето със студена вода и подсушете внимателно. Това помага за прочистване на слъзните канали, предпазва от ечемик и дори изглажда малките бръчици около очите. Или най-малкото можете да сложите две кръгчета краставица на очите. Времето е подходящо и за козметичен масаж, за подхранващи и хидратиращи маски на лицето. Не е препоръчително да се подстригва косата при растяща Луна в Овен, особено при пълнолуние.

Грижи за дома. Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци, особено при растяща Луна.

Пътуване. Тези дни  са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.

Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в дните на Овена носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.

Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната й част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.

В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Да не се напрягат очите, да се стои по-малко пред телевизора и компютъра, да не се чете много. Да се избягва силната концентрация. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика, особено по времето на намаляващата Луна – от пълнолуние до новолуние. Да се избягва силната светлина, да се пазим от огън.

Периодът е добър за операция на бъбреците. В дните на Овена, при нарастваща Луна, често е достатъчна по-малка доза от лекарствата, които вземаме.

В този период има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си и да се постараем да възприемаме света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме, да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.