Нумерологична прогноза за 2019 година

Девиз на годината: „Трябва да има ред и закон“.

През 2019 година ще има по-строги изисквания по отношение на спазването на реда и закона, включително борбата с корупцията и с незаконния трафик на хора и стоки през границите. Възможно е съдебните власти да бъдат натоварени с повече финансови и имуществени дела.

Популярността ни от 2018 ще се пренесе и в 2019 година, но в малко по-различен нюанс. От една страна Европейският съюз ще бди зорко за спазването на изискванията и ангажиментите, а от друга – светът ще прояви интерес към Българските история, традиции, култура и изкуство. Ще бъде обръщано повече внимание на традициите и на корените ни и от самите нас.

2019 година ще премине под знака на писаното и на печатното слово, на книгата и медиите. Възможно е да има сериозни прояви в сферата на културата и изкуството, в издателската дейност. Има голяма вероятност българска книга или автор да получи международно признание. Всички сцени, музикални, театрални или политически ще бъдат много оживени и активни, а представленията на тях – интересни, поучителни, а понякога и доста драматични. Ще можем да очакваме и големи спортни прояви, известен подем в туризма. Ще има по-голям интерес към културния, природосъобразния и селския туризъм.

Възможно е през април или декември да бъдат направени интересни открития и/или разкрития. Първите ще предизвикат интерес и надежда за просперитет, а вторите – скандали.

Освен това годината ще премине под знака на взаимопомощта особено по отношение на социалните дейности, на борбата за мир и на тази за опазване на природата и природните ресурси. За България справянето с проблемите в сферата на социалните дейности и здравеопазването ще е истинско предизвикателство и, за да се успеем, ще е добре да не се предприемат прибързани и необмислени действия, да не се работи „на парче“.

И в нашата страна, и в световен план ще има повече и по-сериозни изяви на движенията за мир и на тези, които се занимават с проблематиката на хората в неравностойно положение. Ще има по-сериозна активност с цел подобряване на условията на живот на по-уязвимите слоеве на населението. Социалната политика, засягаща възрастните хора и тези в неравностойно положение, здравеопазването и проблемите в него, образованието, ще са във фокуса на общественото внимание най-вече през месец март.

Банковите и кредитните институции също ще са във фокуса на общественото внимание и в локален, и в световен план през цялата година особено през януари и февруари, септември и октомври. Възможни са проблеми с кредити и инвестиции, с натрупани лихви на всички нива. Има опасност от свиване на пазарите, особено на финансовите и на тези за недвижими имоти.

През февруари, и ноември са възможни проблеми в сферата на превозните средства, пътищата, инфраструктурата.

Стремежът към разумно разходване на средствата ще бъде ясно забележим на всички нива – от обикновените домакинства през управлението на отделните държави, до управлението на Европейския съюз. Но в определени ситуации нуждата от икономии няма да попречи на неразумни демонстрации на висок стандарт – на бляскав светски живот, на бохемски изяви, което по-скоро ще доведе до сериозни проблеми.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!