Нумерологична прогноза за 2019 година

Девиз на годината: „Трябва да има ред и закон“.

През 2019 година ще има по-строги изисквания по отношение на спазването на реда и закона, включително борбата с корупцията и с незаконния трафик на хора и стоки през границите. Възможно е съдебните власти да бъдат натоварени с повече финансови и имуществени дела.

Популярността ни от 2018 ще се пренесе и в 2019 година, но в малко по-различен нюанс. От една страна Европейският съюз ще бди зорко за спазването на изискванията и ангажиментите, а от друга – светът ще прояви интерес към Българските история, традиции, култура и изкуство. Ще бъде обръщано повече внимание на традициите и на корените ни и от самите нас.

2019 година ще премине под знака на писаното и на печатното слово, на книгата и медиите. Възможно е да има сериозни прояви в сферата на културата и изкуството, в издателската дейност. Има голяма вероятност българска книга или автор да получи международно признание. Всички сцени, музикални, театрални или политически ще бъдат много оживени и активни, а представленията на тях – интересни, поучителни, а понякога и доста драматични. Ще можем да очакваме и големи спортни прояви, известен подем в туризма. Ще има по-голям интерес към културния, природосъобразния и селския туризъм.

Възможно е през април или декември да бъдат направени интересни открития и/или разкрития. Първите ще предизвикат интерес и надежда за просперитет, а вторите – скандали.

Освен това годината ще премине под знака на взаимопомощта особено по отношение на социалните дейности, на борбата за мир и на тази за опазване на природата и природните ресурси. За България справянето с проблемите в сферата на социалните дейности и здравеопазването ще е истинско предизвикателство и, за да се успеем, ще е добре да не се предприемат прибързани и необмислени действия, да не се работи „на парче“.

И в нашата страна, и в световен план ще има повече и по-сериозни изяви на движенията за мир и на тези, които се занимават с проблематиката на хората в неравностойно положение. Ще има по-сериозна активност с цел подобряване на условията на живот на по-уязвимите слоеве на населението. Социалната политика, засягаща възрастните хора и тези в неравностойно положение, здравеопазването и проблемите в него, образованието, ще са във фокуса на общественото внимание най-вече през месец март.

Банковите и кредитните институции също ще са във фокуса на общественото внимание и в локален, и в световен план през цялата година особено през януари и февруари, септември и октомври. Възможни са проблеми с кредити и инвестиции, с натрупани лихви на всички нива. Има опасност от свиване на пазарите, особено на финансовите и на тези за недвижими имоти.

През февруари, и ноември са възможни проблеми в сферата на превозните средства, пътищата, инфраструктурата.

Стремежът към разумно разходване на средствата ще бъде ясно забележим на всички нива – от обикновените домакинства през управлението на отделните държави, до управлението на Европейския съюз. Но в определени ситуации нуждата от икономии няма да попречи на неразумни демонстрации на висок стандарт – на бляскав светски живот, на бохемски изяви, което по-скоро ще доведе до сериозни проблеми.

Ели Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.