Растяща луна Телец

Лунен календар за 11.02.2019

(Растяща луна, Телец)

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

8-ми Лунен ден от 10:46 до 11:16 на 12.02. Ден на трансформацията и метаморфозата. Днес е добре да бъдете спонтанни, дори импулсивни. Пътуванията, по работа или за удоволствие ще бъдат успешни и приятни. Но това е и ден за покаяние и поправяне на грешки. Денят е подходящ за гладуване и прочистване на стомашно чревния тракт, за приготвяне на лекарства. Ако имате тръпки, стомашни болки или шум в ушите, замислете се, дали не сте постъпили лошо и несправедливо с някого.

Луна без курс от 01:49 до 03:30.

Сабиенска символика на Слънцето, 21°-22° Водолей. “Разярен бик, удрящ силно и продължително с краката си тялото на едно куче”. Насилие/Жестокост. Страсти, стигащи до ексцесии, които водят до лоши резултати и последици.

Луна в Телец, дни на земята от 03:30 на 11.02 до 11:33 на 13.02.

Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.

Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.

Грижи за красотата. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.

Празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.

Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепването на кореновата система. Луната в Телец помага на растенията да увеличат съпротивителните си сили срещу болести и вредители. Тогава трябва да се провежда и борбата с вредители в почвата.

Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно. Храната трябва да е качествена и, ако човек е на диета, трябва да я спазва, но гладуването е противопоказно.

Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.

В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа, да не викаме и да не пеем, защото има опасност от прегракване. Същото се отнася и до слуха – силната музика и силният шум могат да ни изнервят. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно. Можем да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.

Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта, особено около пълнолуние. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.

Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.