Растяща луна Близнаци

Лунен календар за 13.02.2019

(Растяща луна, Близнаци)

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

10-ти Лунен ден от 11:49 до 12:29 на 14.12. Денят е съзерцателен. Символът е фонтан. Отделете време за активен отдих. Постарайте се да заздравите семейните и родовите връзки. Днес караниците и разправиите вкъщи са пагубни. Добре е да съсредоточим мислите и вниманието си върху собствената си съдба и над тази на рода ни. Денят е добър за начало на строителство, за засаждане на овошки, за покупки за дома, за ръчен труд, за творчество. Ако вземете гореща вана или душ, ще се почувствате чудесно, ако няма противопоказания, разбира се.

Фаза на Луната, първа четвърт в Телец, 00:27. Растяща Луна – от полумесец до пълнолуние. Импулсът на растеж продължава, като при новолунието, но това по-скоро е импулсът на зрелия растеж. Енергийното въздействие на първата четвърт е по-нежно и меко, отколкото при Новолунието.

Първата четвърт на Луната отговаря на лятото. Вече не се очаква бърз растеж, но тъкмо сега всички живи същества се зареждат с вътрешна енергия. В тави фаза всички натрупващи и подхранващи въздействия са особено положителни. Това е времето, когато фините лечебни действия имат най-добър ефект.

Подходящи дейности. Действайте, развивайте проектите си, правете важни стъпки за осъществяването на целите си, вземайте решения, борете се с конфликтите.

Грижи за дома и мебелите – върху дървените мебели се нанасят подхранващи и импрегниращи препарати.

Луна без курс от 00:27 до 11:33. Работа, започната в период, когато Луната е без курс, не протича както трябва и обикновено остава недовършена.

Когато Луната е без курс, не бива да подаваме данъчни декларации, да споделяме плановете си с никого. Това е особено важно, когато тя е в Близнаци, Скорпион и Козирог.

Положителното влияние на Луната без курс е, когато не търсим някакъв съществен резултат от това, с което сме се захванали. Времето е подходящо за разходки, за срещи с приятели, за медитация или духовни занимания.

Сабиенска символика на Слънцето, 23°-24° Водолей. “Приведено от тежък житен клас стъбло”. Огъване/Снижаване. Силно развити умствени способности, но липса на физическа сила.

Луна в Близнаци, дни на въздуха от 11:33 на 13.02 до 16:04 на 15.02. Подходящи дейности. Бъдете по-комуникативни. Четете, пишете, направете снимки, купувайте книги и канцеларски принадлежности. Предприемайте кратки пътувания, изпълнявайте поръчки.

Времето е подходящо за пазаруване. В дните на Близнаците празниците протичат добре, с добра комуникация между хората, а пътуването е лесно и приятно.

Грижи за дома. Добре е помещенията да се проветряват по-продължително. Ако решим да правим ремонт, дните са  много подходящи да лепим тапети и да боядисваме, пък и тогава сме по-сръчни. Но периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.

Грижи за градината и декоративните растения. В дните на въздуха най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите декоративни растения, билките и маслодайните растения са в своя апогей. Времето е добро за засяване и засаждане на пълзящи растения, за прибиране на реколта, за грижа за почвата и окопаване.

Дните на Близнаците не са особено подходящи за поливане, защото има опасност от разпространяването на вредители в почвата. Но борбата с вредителите по стъблото и листата винаги е много ефективна. Ако решим да косим тревата в тези дни, тя ще расте по-бавно.

Засята в дните на Близнаци, при нарастваща Луна, тревата расте най-бързо и става най-гъста. Тогава е добре да се садят цъфтящи декоративни растения, билки и подправки, чиито цветове употребяваме.

Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението.

Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но все пак, не забравяйте слънчевите очила. Периодът е добър за всички, които разчитат на сръчността на ръцете си, но без да ги претоварват, за екстрасензорно лечение, за водни процедури.

В дните на Близнаците са уязвими белите дробове, раменете и ръцете. Добре е да не се натоварват китките и пръстите. Да не се пуши, да не се стои в задимени помещения, а тези които пушат е добре да намалят цигарите. Темата за дишането е особено важна в дните на Близнаците, защото в този период белите дробове притежават най-голяма способност за поемане на въздух. Разходките на чист въздух сред природата оказват благотворно влияние, инхалациите и дихателните упражнения също, но ако нямате практика, ще е по-добре да не започвате комплекс от дихателни упражнения. Ако е необходимо, е добре да се вземат лекарства за черния дроб. В този период са противопоказни всички процедури и операции на белите дробове.

Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.