Растяща луна Рак

Лунен календар за 14.03.2019

(Растяща луна, Рак)

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

9-ти Лунен ден от 11:09 до 12:00 на 15.3. Денят е критичен. Не приемайте желаното за действителност, но не се отдавайте и на мрачни мисли и песимизъм. Внимавайте и с изкушенията и съблазните. Ограничете общуването със странични хора, не декларирайте шумно чувствата си, каквито и да са те. Захванете се с обичайни и ежедневни задачи. Запалете свещ, прекадете дома си. Простете от сърце на този, който ви е обидил. Денят е подходящ да си наречете и да си сложите червен конец на лявата ръка. Ако разлеете мляко или счупите огледало, това е лош знак.

Фаза на Луната, първа четвърт в Близнаци в 12:28. Растяща Луна – от полумесец до пълнолуние. Импулсът на растеж продължава, като при новолунието, но това по-скоро е импулсът на зрелия растеж. Енергийното въздействие на първата четвърт е по-нежно и меко, отколкото при Новолунието.

Първата четвърт на Луната отговаря на лятото. Вече не се очаква бърз растеж, но тъкмо сега всички живи същества се зареждат с вътрешна енергия. В тави фаза всички натрупващи и подхранващи въздействия са особено положителни. Това е времето, когато фините лечебни действия имат най-добър ефект.

Подходящи дейности. Действайте, развивайте проектите си, правете важни стъпки за осъществяването на целите си, вземайте решения, борете се с конфликтите.

Грижи за дома и мебелите – върху дървените мебели се нанасят подхранващи и импрегниращи препарати.

Грижи за градината и декоративните растения. Засаждане, пресаждане, торене – всички растения, чиито плодове са над земята, трябва да се засяват и засаждат по време на нарастваща Луна, когато знакът е подходящ. През пролетта и есента периодът на растящата Луна е чудесен за пресаждане и облагородяване, ако знакът е подходящ.

Луна без курс от 14:32 до 23:50. Работа, започната в период, когато Луната е без курс, не протича както трябва и обикновено остава недовършена.

Когато Луната е без курс, не бива да подаваме данъчни декларации, да споделяме плановете си с никого. Това е особено важно, когато тя е в Близнаци, Скорпион и Козирог.

Положителното влияние на Луната без курс е, когато не търсим някакъв съществен резултат от това, с което сме се захванали. Времето е подходящо за разходки, за срещи с приятели, за медитация или духовни занимания.

Сабиенска символика на Слънцето, Риби 23°-24°. “Жена, оскъдно облечена, полегнала на диван”. Чувственост. Лукав и разхайтен характер, леност. Всичко това може да провали лицето, особено ако е жена.

Ретроградни планети: Меркурий в Риби от 06.03 до 29.03.

Луна в Рак от 23:50 на 14.03 до 02:58 на 17.03, дни на водата. Подходящи дейности. Стойте по-дълго време вкъщи, подреждайте, гответе, обадете се на майка си. Прекарайте повече време с хората, които обичате. Купете си антика или красива антикварна вещ. Разходете се по плажа или по брега на реката, а вечерта се полюбувайте на звездното небе.

Грижи за красотата. Дните не са подходящи за миене на косата и за подстригване, защото след това прическата няма да „държи”, а косата ще изгуби блясъка си. Може да се появи и пърхут.

Грижи за дома. Времето е подходящо за пазаруване. В този период е добре да проветряваме помещенията само за кратко. В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.

Грижи за градината и декоративните растения. Времето е много подходящо да садим, да засяване, да торим и да косим. Ако го направим, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна.

Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са сочни и богати на витамини. Но плодовете и зеленчуците трябва да се мият внимателно. Добре е в дните на Рака да се избягват тлъстите и тежки храни, алкохолните напитки. Ако през единия от тези дни минем на плодова диета, това ще се отрази благотворно и на фигурата, и на кожата ни. В дните на водата отслабваме по-лесно, но ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не целим непременно отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.

Здраве. В тези дни къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да прекаляваме с престоя си във водата. В дните на Рака, както в дните на Близнаците, разходките на чист въздух, сред природата и инхалациите са много полезни. Разликата е в това, че в дните на Рака всичко, което можем да направим за здравето на белите си дробове действа по-бавно, но резултатът е по-продължителен.

Периодът е добър за лечение на бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези; за лекуване на болести, свързани с обмяната на веществата, например подагра; за всякакви профилактични процедури. Може да се правят операции на краката, коленете, сухожилията. В тези дни жените ясно изпитват влиянието на Луната. Тогава гърдите и зърната са по-чувствителни. Периодът е добър за зачеване.

В този период сме много възприемчиви към отрови, токсини, наркотици, алкохол и за това трябва да бъдем особено предпазливи. Добре е да се пазим и от стрес.

В този период са уязвими стомахът, дванадесетопръстникът и черния дроб, за това не е добре да се правят процедури и операции на тези органи. Да се избягват водолечение и водни процедури.