Растяща луна Дева

Лунен календар за 15.04.2019

(Растяща луна, Дева)

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

11-ти Лунен ден от 15:18 до  16:33 на 16.04. Чистотата и строгост, дисциплина. Днес е добре да избягваме сериозни натоварвания, физически или психически, да не работим с остри и режещи инструменти. Вършете работата си с голямо внимание, осъзнато. Работете тихо и търпеливо, старайте се да бъдете ефективни и прагматични, но без пресилване. Днес е подходящо да се погрижим за близките си, да зарадваме някой от тях с подарък. Ако изпуснем нож или друг прибор на пода, това е лош знак. Не е добре да убиваме насекоми. Денят е подходящ за начало на гладуване, за почистване и очистителни процедури, но ако нямате постоянна духовна практика, по-добре днес не се занимавайте с това. Днес може да се пробуди Кундалини.

Луна без курс от  04:40 до 13:15.

Сабиенска символика на Слънцето 24°-25°. Овен, “Силен и широкоплещест мъж, който се качва на своенравен кон, в чиято уста има лакомство” Владение/Господство. Силен характер, който притежава достойнство и вяра в себе си и осъзнава положението.

Ретроградни планети: Юпитер в Стрелец от 11.04.2019 г. до 12.08.2019 г.

Луна в Дева от 13:15 на 15.04 до 14:23 на 17.04, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Подредете дома си. Посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец, ако се налага.

Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за къдрене и боядисване на косата, за подстригване и прическа. Периодът е подходящ за козметичен и отпускащ масаж, за козметични процедури. Когато излизате навън, вземете си една допълнителна дреха, за всеки случай.

Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът се усеща по-осезаемо. Дните не са подходящи за ремонтни работи, за пазаруване и празнуване.

Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията. Периодът е благоприятен за вегетативно размножаване от резници, за пресаждане, за борба с вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.

Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.

Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане при горните условия, но задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.

Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.

В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото. Времето е много подходящо за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени

В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза.