Растяща луна Дева

Лунен календар за 16.04.2019

(Растяща луна, Дева)

Вторник, ден на Марс, ден на гнева и наказанието. Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо. Метали: бронз, желязо, стомана. Минерали: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз. Символи: меч, алебарда.

12-ти Лунен ден от 16:33 до 17:48 на 17.04. Мощен, енергиен ден, посветен на Всемирната Любов, на състраданието, милосърдието, търпението и благотворителността. Това е ден в който молитвите биват чути. Сключеният през този ден брак ще е щастлив. Денят е подходящ за прошка и помиряване, за молитва и медитация, за зареждане на вода, за гадания. За това никак не е добре да се караме с когото и да било, да се ядосваме и да проявяваме гняв и агресия. Не се оплаквайте, бъдете благодарни. Не е подходящо да ядем груба храна, да претоварваме сърцето. Добре е да пием повече вода и плодови сокове, но без ябълков. Счупените съдове и разливането на вода са лоши знаци.

Сабиенска символика на Слънцето 25°-26° Овен. “Кралска особа, която дава скиптър на човек на колене” Талант. Заслуги, амбиции и ценна помощ ще го издигнат на първо място.

Ретроградни планети: Юпитер в Стрелец от 11.04.2019 г. до 12.08.2019 г.

Луна в Дева от 13:15 на 15.04 до 14:23 на 17.04, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Подредете дома си. Посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец, ако се налага.

Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за къдрене и боядисване на косата, за подстригване и прическа. Периодът е подходящ за козметичен и отпускащ масаж, за козметични процедури. Когато излизате навън, вземете си една допълнителна дреха, за всеки случай.

Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът се усеща по-осезаемо. Дните не са подходящи за ремонтни работи, за пазаруване и празнуване.

Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията. Периодът е благоприятен за вегетативно размножаване от резници, за пресаждане, за борба с вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.

Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.

Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане при горните условия, но задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.

Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.

В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото. Времето е много подходящо за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени

В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза.