Растяща луна Водолей

Лунен календар за 13.08.2019

(Растяща луна, Водолей)

Вторник, ден на Марс, ден на гнева и наказанието. Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо. Метали: бронз, желязо, стомана. Минерали: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз. Символи: меч, алебарда.

14-ти Лунен ден от 19:35 до 20:14 на 14.08. Символът на деня е ангелска тръба. Вратите се отварят, преградите падат. Бъдете активни и инициативни. Денят е подходящ за стартиране на важни проекти, за започване на нова работа. Днес е подходящо да четем молитви, но без голямо усърдие, без фанатизъм. Денят е подходящ и за гадаене, но не и за магическа дейност. Той е добър и за физическа работа. Да не се претоварват очите.

Луна без курс от 01:12 до 18:37. Работа, започната в период, когато Луната е без курс, не протича както трябва и обикновено остава недовършена.

Когато Луната е без курс, не бива да подаваме данъчни декларации, да споделяме плановете си с никого. Това е особено важно, когато тя е в Близнаци, Скорпион и Козирог.

Положителното влияние на Луната без курс е, когато не търсим някакъв съществен резултат от това, с което сме се захванали. Времето е подходящо за разходки, за срещи с приятели, за медитация или духовни занимания.

Сабиенска символика на Слънцето 19–20° Лъв. “Увеличаваща се луна с една блестяща звезда”. ОТЛИЧИЕ/ИЗИСКАНОСТ. Много промени в живота, някои от които и чрез жени; бляскав ум.

Ретроградни планети:
Плутон в Козирог от 25.04.2019 г. до 04.10.2019 г.
Сатурн в Козирог от 01.05.2019 до 19.09.2019.
Нептун в Риби от 22.06.2019 до 28.11.2019.
Уран в Телец, 13.08.2019 до 13.01.2020 г.

Луна във Водолей от 18:37 на 13.08 до 06:51 на 16.08, дни на въздуха. Подходящи дейности. Общувайте, съберете се с приятели. Заемете се с доброволна дейност. Направете нещо необикновено. Посетете планетариум, гледайте авторски филм.

Грижи за дома. Можем да проветряваме по-продължително. Ако сме решили да направим ремонт, дните са подходящи да лепим тапети и да боядисваме. Но времето не е подходящо за миене и пране.

Пътуването е лесно и приятно. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.

Грижи за градината и декоративните растения. В дните на Водолея най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения са в своя апогей. През този период не е добре да се сее, засажда и пресажда, но е много подходящо да се плеви, окопава и обработва срещу вредители. Тревата расте бързо и става гъста, ако е засята при нарастваща Луна във Водолей.

Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Дните на въздуха – Близнаци, Везни, Водолей, могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, защото тогава той ни дарява с повече хармония и повдига настроението ни.

Здраве. В дните на Водолея се препоръчват физически упражнения и всякаква дейност за раздвижване на кръвта.

Луната във Водолей управлява зоната на подбедрицата, долните вени на краката и скакателните стави. Но в тези дни хората, които страдат от разширени вени търпят повече дискомфорт. За това е добре да не стоим продължително време прави, да не носим тежки чанти с покупки, а при възможност, когато седим, да вдигнем краката си на табуретка.

В дните на Водолея, при нарастваща Луна, е добре да осигуряваме почивка на краката си, да им правим студени или хладки бани. Тогава водата и баните са благотворни. Времето е отлично за лечение с магнитна вода, за екстрасензорно лечение.

В дните на Водолея са противопоказни операциите на ставите, процедурите, свързани с краката, лечението на артрит; на черния дроб, нервната система, сетивните органи, очите. В този период опасността от алергични пристъпи е повишена, а очите са доста уязвими.

Не се препоръчва да се сменят лекарствата, да се променя метода на лечение.