Пълнолуние Водолей

Лунен календар за 15.08.2019

(Пълнолуние, Водолей)

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

16-ти Лунен ден от 20:47 до 21:16 на 16.08. Брак, сключен в този ден ще е хармоничен. Добре е да не се повишава тон, да не се вика, поведението да е тактично и дипломатично. Препоръчителни са всякакви физически упражнения, особено такива, които водят до хармонизация, петимата тибетци, йога. Разболяването в такъв ден е признак за душевна нечистота, мръсните дрехи – също. Денят е подходящ за въздържане от секс, храната да е постна, да не се ядат гъби. Да не се убиват птици.

Фаза на Луната – пълнолуние във Водолей, 15:30. Пълнолунието е антипод на новолунието. И при него се извършва смяна на енергията, съпроводена със силен импулс за нова ориентация. Растежът на Луната е достигнал своята кулминация, след което тя започва да намалява. Тъй като силите действащи малко преди и след пълнолунието се различават значително, то вниманието трябва да бъде изострено, да се спазва дистанция за сигурност от един ден, особено когато става въпрос за важни неща. Познат пример са операциите, които не бива да се насрочват по време и около пълнолуние.

В тази фаза Луната не излъчва импулси за растеж, но и редуцирането на енергията още е слабо изразено, особено в първите 4 дни на фазата. Това е времето, когато говорим за началото на третата четвъртина, фазата от пълнолуние до намаляващ полумесец. По отношение на сезоните, това време отговаря на есента. Идва времето на зрелостта. Събраните сили могат да се реализират. Набраните по време па пълнолуние билки действат особено ефективно.

Подходящи дейности. Бъдете адаптивни. Фазата обещава успех, когато емоциите са дейни, но овладени. Плановете започват да дават плод. Използвайте по предназначение всички придобивки от дейността си.

Хранене. Ако искаме да променим начина си на хранене или да намалим телесното си тегло, моментът на пълнолунието е много подходящ, особено когато Луната е във воден знак. Ако по времето на пълнолунието намалите храната, минете само на един вид плод или зеленчук или предпочетете пълен глад, ще усетите бърз резултат, който трябва да се постараете да задържите през следващия месец. През следващите две седмици тялото изхвърля по-лесно отровите и лесно се разделя с излишните мазнини.

Работа. В периода на пълнолунието трябва да избягваме сложни дейности, особено ако става въпрос за ремонти, защото концентрацията е променлива и може да се стигне до аварии.

Празници. Ако имате желание да дадете израз на прекрасното си настроение, насрочете празника по времето на растящата Луна или на пълнолуние.

Луна без курс от 04:03 до 06:51.

Сабиенска символика на Слънцето. 21°22° Лъв, „Гнездо с малки птички, над които се вие ястреб“. НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, НЕПРАВДА“. Рискува да остане сирак. Опасност за ограбване от алчни хора.

Ретроградни планети:
Плутон в Козирог от 25.04.2019 г. до 04.10.2019 г.
Сатурн в Козирог от 01.05.2019 до 19.09.2019.
Нептун в Риби от 22.06.2019 до 28.11.2019.
Уран в Телец, 13.08.2019 до 13.01.2020 г.

Луна във Водолей от 18:37 на 13.08 до 06:51 на 16.08, дни на въздуха. Подходящи дейности. Общувайте, съберете се с приятели. Заемете се с доброволна дейност. Направете нещо необикновено. Посетете планетариум, гледайте авторски филм.

Грижи за дома. Можем да проветряваме по-продължително. Ако сме решили да направим ремонт, дните са подходящи да лепим тапети и да боядисваме. Но времето не е подходящо за миене и пране.

Пътуването е лесно и приятно. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.

Грижи за градината и декоративните растения. В дните на Водолея най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения са в своя апогей. През този период не е добре да се сее, засажда и пресажда, но е много подходящо да се плеви, окопава и обработва срещу вредители. Тревата расте бързо и става гъста, ако е засята при нарастваща Луна във Водолей.

Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Дните на въздуха – Близнаци, Везни, Водолей, могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, защото тогава той ни дарява с повече хармония и повдига настроението ни.

Здраве. В дните на Водолея се препоръчват физически упражнения и всякаква дейност за раздвижване на кръвта.

Луната във Водолей управлява зоната на подбедрицата, долните вени на краката и скакателните стави. Но в тези дни хората, които страдат от разширени вени търпят повече дискомфорт. За това е добре да не стоим продължително време прави, да не носим тежки чанти с покупки, а при възможност, когато седим, да вдигнем краката си на табуретка.

В дните на Водолея, при нарастваща Луна, е добре да осигуряваме почивка на краката си, да им правим студени или хладки бани. Тогава водата и баните са благотворни. Времето е отлично за лечение с магнитна вода, за екстрасензорно лечение.

В дните на Водолея са противопоказни операциите на ставите, процедурите, свързани с краката, лечението на артрит; на черния дроб, нервната система, сетивните органи, очите. В този период опасността от алергични пристъпи е повишена, а очите са доста уязвими.

Не се препоръчва да се сменят лекарствата, да се променя метода на лечение.