Пълнолуние Риби

Лунен календар за 11.10.2019

(Пълнолуние, Риби)

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

14-ти Лунен ден от 18:16 до 18:40 на 12.10. Символът на деня е ангелска тръба. Вратите се отварят, преградите падат. Бъдете активни и инициативни. Денят е подходящ за стартиране на важни проекти, за започване на нова работа. Днес е подходящо да четем молитви, но без голямо усърдие, без фанатизъм. Денят е подходящ и за гадаене, но не и за магическа дейност. Той е добър и за физическа работа. Да не се претоварват очите.

Фаза на Луната – пълнолуние в Риби, 00:09. Пълнолунието е антипод на новолунието. И при него се извършва смяна на енергията, съпроводена със силен импулс за нова ориентация. Растежът на Луната е достигнал своята кулминация, след което тя започва да намалява. Тъй като силите действащи малко преди и след пълнолунието се различават значително, то вниманието трябва да бъде изострено, да се спазва дистанция за сигурност от един ден, особено когато става въпрос за важни неща. Познат пример са операциите, които не бива да се насрочват по време и около пълнолуние.
В тази фаза Луната не излъчва импулси за растеж, но и редуцирането на енергията още е слабо изразено, особено в първите 4 дни на фазата. Това е времето, когато говорим за началото на третата четвъртина, фазата от пълнолуние до намаляващ полумесец. По отношение на сезоните, това време отговаря на есента. Идва времето на зрелостта. Събраните сили могат да се реализират. Набраните по време па пълнолуние билки действат особено ефективно.
Подходящи дейности. Бъдете адаптивни. Фазата обещава успех, когато емоциите са дейни, но овладени. Плановете започват да дават плод. Използвайте по предназначение всички придобивки от дейността си.
Хранене. Ако искаме да променим начина си на хранене или да намалим телесното си тегло, моментът на пълнолунието е много подходящ, особено когато Луната е във воден знак. Ако по времето на пълнолунието намалите храната, минете само на един вид плод или зеленчук или предпочетете пълен глад, ще усетите бърз резултат, който трябва да се постараете да задържите през следващия месец. През следващите две седмици тялото изхвърля по-лесно отровите и лесно се разделя с излишните мазнини.
Работа. В периода на пълнолунието трябва да избягваме сложни дейности, особено ако става въпрос за ремонти, защото концентрацията е променлива и може да се стигне до аварии.
Празници. Ако имате желание да дадете израз на прекрасното си настроение, насрочете празника по времето на растящата Луна или на пълнолуние.

Луна без курс от 12:56 до 00:00.

Сабиенска символика на Слънцето, 17-18° Везни. “Добре осветена къща с отворена врата.” ГОСТОПРИЕМСТВО. Предразположение към гостоприемство и семеен живот, но и липса на популярност.

Ретроградни планети:
Нептун в Риби от 22.06.2019 до 28.11.2019.
Уран в Телец, 13.08.2019 до 13.01.2020 г.

Луна в Риби от 19:06 на 09.10 до 07:47 на 12.10, дни на водата. Подходящи дейности. Релаксирайте, медитирайте. Дайте си отдих. Слушайте музика. Плувайте. Поговорете си с някого по интимни теми, поплачете си. Вслушайте се в интуицията, тълкувайте сънищата си.
Грижи за красотата. В дните на водата е по-добре да не подстригваме и да мием косата си. Тогава и прическата няма да “държи”.
В дните на Овена и Рибите, особено при растяща Луна е добре да се погрижим за сияйния си поглед, за клепачите и кожата около очите. В тези дни е добре да правим нежен масаж шиатцу на клепачите и на кожата  около очите. Друг метод е неколкократна парна баня на лицето със солена вода. След парната баня изплакнете лицето със студена вода и подсушете внимателно. Това помага за прочистване на слъзните канали, предпазва от ечемик и дори изглажда малките бръчици около очите. Или най-малкото можете да сложите две кръгчета краставица на очите.
Грижи за дома. Времето е подходящо за миене, чистене и пране, но по това време не бива да се мият с вода дървените подове, да се мокрят дървените мебели и вещи. В тези дни е добре да проветряваме помещенията само за кратко. Отоплението трябва да е по-силно, когато е времето е студено. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите ни поемат влагата по-лесно.
В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Времето не е подходящо за пазаруване.
Грижи за градината и декоративните растения. Времето е подходящо за засаждане, пресаждане и засяване, особено на луковици и грудки, билки и листни подправки, на многогодишни треви и храсти, които искат неплодородни почви. Ако окосите моравата си в тези дни, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са по-сочни и богати на витамини, но са по-нетрайни. Храната трябва да е прясна. Добре е да не се консумират хранителни продукти с твърде дълъг срок на годност, тоест – с много консерванти и сабилизатори. Дните са добри за гладуване, защото в дните на водата отслабваме по-лесно. Ако не сме на диета за отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим въглехидратите и мазнините в храната.
Здраве. В дните на водата къпането и плуването, топлите лечебни бани на цялото тяло или само на краката, освен че носят голямо удоволствие, са и много благотворни, особено при настъпваща простуда. Периодът е подходящ и за гимнастика, спорт и фитнес, за закалителни процедури. След това един студен или контрастен душ действа ободряващо. Студените бани и обливания на краката са много ефективни за тяхното тонизиране.
В този период трябва да щадим краката си. Добре е да обуем удобни обувки, да не ходим много пеша, да не стоим продължително време прави, защото краката, по-точно стъпалата са особено уязвими. Уязвими са и кожата, сетивните органи, черния дроб. Тогава е повишена опасността от алергични пристъпи. В тези дни алкохолът и наркотиците са особено вредни, особено по пълнолуние.
Ако се лекуваме от някакво неразположение е добре да предпочетем билките и, ако можем, да избегнем химическите лекарства, да не пием много течности, да избягваме алкохола и цигарите.
В този период не се препоръчва да се правят клизми, операции и манипулации на сетивните органи, на черния дроб и краката освен по спешност, особено по пълнолуние.

Може да се правят операции на органите в коремната кухина Можем да лекуваме мазоли, протривания на стъпалата от тесни и неудобни обувки. Но по това време никак не е подходящо да се лекуват брадавици.