Растяща луна Риби

Лунен календар за 04.12.2019

(Растяща луна, Риби)

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

9-ти Лунен ден от 13:23 до 14:48 на 05.12. Денят е критичен. Не приемайте желаното за действителност, но не се отдавайте и на мрачни мисли и песимизъм. Внимавайте и с изкушенията и съблазните. Ограничете общуването със странични хора, не декларирайте шумно чувствата си, каквито и да са те. Захванете се с обичайни и ежедневни задачи. Запалете свещ, прекадете дома си. Простете от сърце на този, който ви е обидил. Денят е подходящ да си наречете и да си сложите червен конец на лявата ръка. Ако разлеете мляко или счупите огледало, това е лош знак.

Фаза на Луната, първа четвърт в Риби, 08:59. Растяща Луна – от полумесец до пълнолуние. Импулсът на растеж продължава, като при новолунието, но това по-скоро е импулсът на зрелия растеж. Енергийното въздействие на първата четвърт е по-нежно и меко, отколкото при Новолунието.
Първата четвърт на Луната отговаря на лятото. Вече не се очаква бърз растеж, но тъкмо сега всички живи същества се зареждат с вътрешна енергия. В тави фаза всички натрупващи и подхранващи въздействия са особено положителни. Това е времето, когато фините лечебни действия имат най-добър ефект.
Подходящи дейности. Действайте, развивайте проектите си, правете важни стъпки за осъществяването на целите си, вземайте решения, борете се с конфликтите.
Грижи за дома и мебелите – върху дървените мебели се нанасят подхранващи и импрегниращи препарати.
Грижи за градината и декоративните растения. Засаждане, пресаждане, торене – всички растения, чиито плодове са над земята, трябва да се засяват и засаждат по време на нарастваща Луна, когато знакът е подходящ. При едногодишните летни цветя, освен за нарастваща Луна, трябва да се внимава и за знака – Рак, Дева и Риби увеличават цветното богатство, Везни засилват красотата, Скорпион – трайността, Телецът – съпротивителните сили. Растения, даващи само плодове или семена трябва да се садят в Овен и Стрелец. Тревата расте най-бързо и става най-гъста, когато е засята в дните на въздуха – Близнаци, Везни, Водолей при нарастваща Луна. В никакъв случай да не се плеви в Дева и Водолей при нарастваща Луна.
През пролетта и есента периодът на растящата Луна е чудесен за пресаждане и облагородяване, ако знакът е подходящ.

Сабиенска символика на Слънцето 1112° Стрелец, “Руса жена си почива на един диван.” ЧУВСТВЕНОСТ, ПОХОТЛИВОСТ. Дух, отдаден на чувствени удоволствия, много податлив на влияние от страна на противоположния пол.

Ретроградни планети:
Нептун в Риби от 22.06.2019 до 28.11.2019. Стационарен до 04.12.
Уран в Телец, 13.08.2019 до 13.01.2020 г.

Луна в Риби от 09:12 на 03.12 до 21:46 на 05.12, дни на водата. Подходящи дейности. Релаксирайте, медитирайте. Дайте си отдих. Слушайте музика. Плувайте. Поговорете си с някого по интимни теми, поплачете си. Вслушайте се в интуицията, тълкувайте сънищата си.

Грижи за красотата. В дните на водата е по-добре да не подстригваме и да мием косата си. Тогава и прическата няма да “държи”.

В дните на Овена и Рибите, особено при растяща Луна, е добре да се погрижим за сияйния си поглед, за клепачите и кожата около очите. В тези дни е добре да правим нежен масаж шиатцу на клепачите и на кожата  около очите. Друг метод е неколкократна парна баня на лицето със солена вода. След парната баня изплакнете лицето със студена вода и подсушете внимателно. Това помага за прочистване на слъзните канали, предпазва от ечемик и дори изглажда малките бръчици около очите. Или най-малкото можете да сложите две кръгчета краставица на очите.

Грижи за дома. Времето е подходящо за миене, чистене и пране, но по това време не бива да се мият с вода дървените подове, да се мокрят дървените мебели и вещи. В тези дни е добре да проветряваме помещенията само за кратко. Отоплението трябва да е по-силно, когато е времето е студено. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите ни поемат влагата по-лесно.

В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.

Времето не е подходящо за пазаруване.

Грижи за градината и декоративните растения. Времето е подходящо за засаждане, пресаждане и засяване, особено на луковици и грудки, билки и листни подправки, на многогодишни треви и храсти, които искат неплодородни почви. Ако окосите моравата си в тези дни, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна.

Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са по-сочни и богати на витамини, но са по-нетрайни. Храната трябва да е прясна. Добре е да не се консумират хранителни продукти с твърде дълъг срок на годност, тоест – с много консерванти и сабилизатори. Дните са добри за гладуване, защото в дните на водата отслабваме по-лесно. Ако не сме на диета за отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим въглехидратите и мазнините в храната.

Здраве. В дните на водата къпането и плуването, топлите лечебни бани на цялото тяло или само на краката, освен че носят голямо удоволствие, са и много благотворни, особено при настъпваща простуда. Периодът е подходящ и за гимнастика, спорт и фитнес, за закалителни процедури. След това един студен или контрастен душ действа ободряващо. Студените бани и обливания на краката са много ефективни за тяхното тонизиране.

В този период трябва да щадим краката си. Добре е да обуем удобни обувки, да не ходим много пеша, да не стоим продължително време прави, защото краката, по-точно стъпалата са особено уязвими. Уязвими са и кожата, сетивните органи, черния дроб. Тогава е повишена опасността от алергични пристъпи. В тези дни алкохолът и наркотиците са особено вредни.

Ако се лекуваме от някакво неразположение е добре да предпочетем билките и, ако можем, да избегнем химическите лекарства, да не пием много течности, да избягваме алкохола и цигарите.

В този период не се препоръчва да се правят клизми, операции и манипулации на сетивните органи, на черния дроб и краката освен по спешност.

Може да се правят операции на органите в коремната кухина Можем да лекуваме мазоли, протривания на стъпалата от тесни и неудобни обувки. Но по това време никак не е подходящо да се лекуват брадавици.