Намаляваща Дева

Лунен календар за 14.01.2020

(Намаляваща, Дева)

Вторник, ден на Марс, ден на гнева и наказанието. Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо. Метали: бронз, желязо, стомана. Минерали: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз. Символи: меч, алебарда.

21-ви Лунен ден от 21:43 до 22:15 на 15.01. Активен, творчески ден. Символ – Галахад с чистото сърце. Днес се раждат благородни, безстрашни, упорити и целенасочени рицари. През този ден трябва да се стараем да бъдем обективни, честни и справедливи, да не лъжем. Ден за започване на нова, по-подходяща работа, за начало на пътешествие, за начало на спортни състезания. Днес е добре да си спомним, че тялото е храм на душата. Денят е добър за гимнастика и физически упражнения, за начало на закалителни процедури или поне за разходка на чист въздух. Добре е да похапнем моркови и цвекло, да пием билков чай.

Сабиенска символика на Слънцето 23-24° Козирог. “Гърне с капак, поставено върху една маса.” ИСКРЕНОСТ. Сериозен характер, който е способен да се отдаде на сериозен и ползотворен живот.

Луна в Дева от 16:06 на 13.01 до 17:43 на 15.01, дни на земята. Подходящи дейности. Заеметесе с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Почистете дома си. Ако се налага, посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец.
Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за боядисване на косата, за прическа.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията за по-кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът в дните на земята се усеща по-осезаемо.
Дните на Дева не са подходящи за ремонтни работи. Времето не е подходящо и за пазаруване и празнуване. Ако празнуваме, има опасност празненството да се провали.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в корените и подземните части на растенията. Периодът е подходящ за засяване на семена, за засаждане на луковици, кореноплодни, пълзящи растения, двугодишни и многогодишни градински цветя, храсти и дървета. Но в тези дни не бива да садим зеленчуци и листни декоративни растения, едногодишни градински цветя, защото те ще са хилави. През тези дни е добре да плевим и да прекопаване, да обработваме растенията срещу  вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.
Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.
Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за козметични процедури и подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.
Дните на Луна в Дева са много подходящи за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени.
В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза. В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото.