Намаляваща Везни

Лунен календар за 15.01.2020

(Намаляваща, Везни)

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

22-ри Лунен ден от 22:56 до 00:08 на 17.01. Мъдрост, тайни знания и тяхното използване. Денят е подходящ за гадания и прогнози, за медитация, за съставяне на хороскопи. Ден за проява на щедрост, за натрупване на знания, за предаване на знанията на другите. Денят не е особено благоприятен за търговия. Добре е да избягваме тълпите и многолюдните места, защото има опасност да пострадаме от джебчии.

Луна без курс от 14:11 до 17:43. 

Сабиенска символика на Слънцето 24-25° Козирог. “Сапунени мехури, носещи се във въздуха.” ПОВЪРХНОСТНОСТ. Липса на устойчивост, фантазьорство.

Луна във Везни от 17:43 на 15.01 до 20:20 на 17.01, дни на въздуха. Подходящи дейности. Поглезете се, угаждайте си. Отидете на концерт или посетете музей. Направете нещо артистично. Посетете козметичен салон. Създайте бизнес партньорства. Изгладете недоразуменията и разногласията. Подпишете мирен договор. Минете под венчило.
Грижи за красотата. В този период е уязвима кожата. Добре е да се избягва работа с бои, лакове, прахове, химикали. Не е добре да перете на ръка, да изстисквате пъпки, да правите манипулации с брадавици, папиломи и циреи.
Грижи за дома. Дните на Везните са много подходящи за основно почистване и за миене на прозорци, за пране, особено при намаляваща Луна. Периодът е много подходящ и за лепене на тапети и за боядисване. В тези дни е добре помещенията да се проветряват по-продължително.
Времето е подходящо и за празнуване, празникът ще протече по хармоничен и спокоен начин, без излишен шум, а пътуването ще е лесно и приятно.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на Везните цветовете се развиват най-добре. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения, са в своя апогей. Времето е добро за засаждане на цъфтящи храсти, особено на рози. Периодът влияе добре и на плодовете и зеленчуците.
Едногодишните цветя, засадени при намаляваща Луна във Везни, стават много красиви. А ако засеем трева, тя ще расте бързо и ще стане гъста. В този период обаче не е добре да поливаме, защото има опасност от разпространяването на вредители в почвата и по стъблото и листата.
Хранене. Витамините и минералите, мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението. Но хората с диабет трябва да внимават с хранителния режим. Добре е да се спазва диета или поне храната да е умерена и подходяща.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.
При Луна във Везни може да се вадят зъби, да се лекуват ушите, да се правят пластични операции. Времето е добро и за екстрасензорно лечение, за начало на лечебни процедури за намаляване на излишното тегло.
В дните на Везните, освен кожата, са уязвими и ендокринната система, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища. Трябва да знаем, че в този период това, което вреди на бъбреците, е двойно по-силно и с течение на времето проблемите се натрупват. За това бъбреците не бива да се претоварват. В тези дни не бива да стоим продължително върху студения под, да не сядаме на мокро и студено място. Добре е да се пият по-малко течности и да се избягва алкохола, но чаша билков чай за бъбреци, ако е необходимо, ще е много благотворна, особено в периода на намаляваща Луна.
Хората с проблеми в тазобедрената става също трябва да внимават. Много пожелателно е в този период да не се насрочват операции на тазобедрената става, особено при пълнолуние, освен по спешност.