2020 година – нумерологична прогноза за България

Числата на 2020 са – 4, като универсална година за всички, използващи Григорианския календар и 7 – конкретно за България.

Основните послания на тези две числа за нашата страна са: да се спазват правилата и ограниченията, да се внимава с нововъведенията особено във финансовата и банковата сфери. Технологиите и тяхното използване в реалния живот също ще са на дневен ред през цялата година. През цялата година ще се налага да се правят ремонти – на материални активи, технологии, отношения.

Освен това основните акценти за годината ще паднат и върху: природата и природните ресурси, климата и всяка една човешка дейност, свързана с тези фактори. В сферата на 4 и 7 влизат промишленото и селскостопанско производство и технологиите, прилагани в тези сфери, добивът, обработката и използването на природните ресурси. Числата на годината ще изискват експертни решения, строга дисциплина и организация, спазване на закона и реда, съобразяване с ограниченията и необходимостта от спестовност.

През 2020 г. ще се появят и изисквания за усъвършенстване на управленските модели. Така ще имаме шанс за постигане на стабилност и във финансовата, и в  социалната сфера, тоест за овладяване на рецесията, поне до известна степен.

Възможен е и засилен интерес към висшето образование, особено към институтите, занимаващи се с технологии и към техните постижения и нови идеи. Ще има засилен интерес и към мистиката и религията.

Възможно е това да е една доста напрегната година. От всякъде ще има призиви за помощ и за решаване на наболели проблеми, за наложителни ремонти и корекции на вече съществуващи и работещи системи. Във въздуха се носи мечтата за един по-добър свят, но тя ще е придружена от обвинения и търсене на вина и на виновници, от компромати, от фалшиви и необосновани обещания.

Има опасност от прояви на арогантност и цинизъм от страна на силните на деня, от прояви да догматизъм и фанатизъм, от разпространение на фалшиви надежди и новини, от поддаване на фалшиви идеали.

Все пак през 2020 година ще имаме шанс, ако не да тръгнем напред, то поне да успеем за постигнем стабилност и по отношение на финансовата, и социалната сфера. Но всичко това ще се случва стъпка но стъпка, като скоростта ще е доста ниска.

Всичко, което е свързано с климата, въздуха, водите, почвите, природните изкопаеми, подземните структури стои на дневен ред през цялата година. Когато става дума за организация на човешката дейност, най-голямо внимание ще се обръща на администрацията, на документите и на тяхната коректност, на производството на материални блага.

Освен това 4 и 7 отговарят за документите и тяхното съдържание. Проблематиката, свързана с документите ще е и в сферата на собствеността, защото 4 отговаря за всяка една територия – без значение дали става въпрос за двор, къща, сграда, територия на квартал, община, град и прочие, а 7 – за експертната дейност и коректността. За това всичко, което е свързано с понятието „територия“ също ще е на дневен ред. Има вероятност на места да се наложи коригиране териториалното деление.

Спазването на подписаните договори, без значение дали те се отнасят за конкретна собственост или за извършване на конкретна дейност, също ще са във фокуса на вниманието на обществото и на държавните институции. На предна линия ще излезе изискването за плащане на данъци, такси, мита, глоби и налози. Ще бъдат инициирани много проверки, свързани с плащането на данъци и такси, глоби и мита. Възможно е да има интересни разкрития свързани с контрабандната дейност на акцизни стоки, контролирани субстанции или хора. Възможно е да бъдат предприети строги и масирани проверки, свързани с всички видове социални плащания или трудоустрояване.

Ще се усети необходимост от разумно планиране, от яснота и търпение при стартиране на нови проекти, ще се наложи да поправяме стари грешки, за да можем да отворим път на новото, на благоприятните промени, които може да се случат в края на годината, през ноември и декември. поправяне на стари грешки.

Строго пожелателно е да не започваме нещо, без да сме сигурни, че ще успеем да го довършим и то в срок. Започнатите, но недовършени задачи означават напразно пилеене на ресурси и време, на разхищение, а тези прояви се наказват строго от четворката.

В социалната дейност – особено внимание ще бъде насочено към коректното внасяне на осигуровки и изплащане на болнични. Възможно е доста хора да открият, че не внасянето на пълните здравни или пенсионни осигуровки ги поставя в не особено добро положение. Има опасност големи групи от хора да се почувстват пренебрегнати или ощетени във връзка със социалното подпомагане – детски надбавки, социални помощи и пенсии.

Възможно е да има протести, провокирани от недоволство от ниско заплащане и лоши условия на труд, които ще създадат сериозно напрежение. Има опасност и от трудови злополуки, аварии и катастрофи. Като цяло – има опасност от създаване на напрежение в сферата на сигурността и от тук – в сферата на властта.

Спортните прояви ще се провеждат по-скоро по стадионите и игрищата. Културният живот и проявите на полето на изкуството ще имат по-скоро класически облик. Можем да очакваме новини и в сферата на отбраната и защитата.

Годината ще започне ударно. През януари или евентуално през септември-октомври има вероятност от сблъсък между консерватизма и изискванията за стабилност, ред и сигурност, от необходимостта да се съобразяваме с граници и строги ограничения и нахлуването в живота на нещо авангардно и ново, свързано с развитието на технологиите и прилагането им в живота на обикновените хора. Много е възможно това да е нещо много старо и забравено, но извадено от раклата, изтупано и реновирано до неузнаваемост. Това явление може да бъде сравнено с много атрактивен ремикс на стара и забравена песен, която не е била хит за времето си, но която сега ще получи своя шанс. Това противоречие, тази необходимост от съчетаване на старото с неговия консерватизъм и новото и авангардното, носещо своите специфики и специфични проблеми ще е съпътствано със сериозно напрежение. Възможно е още в началото на годината да бъде предложен генерален план за справяне с рецесията или поне да бъдат демонстрирани сериозни намерения по въпроса. Подобна проблематика, може да се прояви и през юни. Времето през тези месеци ще е много динамично, а събитията ще се движат много бързо.

Другите аспекти на месеците януари, юни, септември и октомври са: търговия и реклама и в страната, и в международен и световен мащаб; засилване на спекулациите не само в сферата на търговията и финансите, но и в междучовешките отношения. Всички сфери на живот и бизнес, които засягат човешката сетивност, ще се активизират силно.

Ще се появи необходимост от отчетност във всички области на обществото. Има опасност от прояви на демагогия, от политически манипулации и провокации. Обществото ще прояви интерес към проблемите на хората в неравностойно положение и ще се опита да ги подпомогне.

През февруари, септември и ноември ще има засилени изисквания за ред и закон, за спазване на правилата, за плащане на данъци, такси, мита и глоби. Ще има повишено внимание към здравеопазването, образованието и услугите, към необходимостта от благоустройство. Възможни са хуманитарни и дарителски акции или проблеми в тези области.

През март, април, септември и декември би могло да се очаква да усетим известна финансова стабилизация и от тук – по-засилени производство и търговия. Възможно е да бъдат направени интересни открития, свързани с природата и природните ресурси. Но тогава ще е добре да внимаваме да не приемаме желаното за действителност, да не се самозалъгваме с измамни илюзии. Възможно е на политическата сцена да се появят нови ярки личности.

Ще има засилен интерес към медицината и навлизането на технологиите в начините на лечение. Опасност от стачки, предизвикани от профсъюзите заради ниски заплати и/или лоши условия на труд.

През април и май, юли, август и септември е възможно провеждането на различни статистически проучвания, но има опасност част от тях да бъдат манипулирани. Ще има и засилена дипломатическа дейност. Възможно е да бъдат направени сериозни компромиси с цел постигане на стабилност и мир. На дневен ред ще излязат и проблеми, свързани с жените в социалната сфера, здравеопазването, работната заетост. Книгите, писаното и печатно слово, медиите ще са във фокуса на вниманието на обществото. Ще има и повече и по-крупни културни и светски събития.

Но има опасност от нов скандал във връзка с корупцията или съдебната система. Има опасност и от компромати, корупция, фалшиви новини, невярна и некоректна информация. Има опасност и от разхищения. Възможни са прояви на недоволство от работата на чиновниците и административния апарат.

Можем да очакваме и ново раздвижване в религиозните среди. Има опасност от прояви на верска нетърпимост, фанатизъм и противопоставяне, на манипулации в тази насока. Възможни са проблеми, свързани с електричеството и електрониката.

Възможно е да има нова проява на стари проблеми във връзка с интеграцията на отделни обособени групи от хора в неравностойно положение. Въпросите на вероизповеданията и институциите, свързани с тях, ще излязат но по-предни линии. Да се внимава с проявите на фанатизъм и ксенофобия. Ще се наложи да бъдат направени много проверки, и по отношение на финансите, търговията, производството и банковото дело, но и в социалните области, в образованието и здравеопазването, което може да създаде сериозна бъркотия.

През тези месеци ще имаме шанс да поправим грешките си. Възможно е тогава да бъдат предприети и опити за благоустрояване на жилищни квартали, училища и детски градини, болници.

Ноември и декември – генерална ревизия и инвентаризация, ще се появи необходимост от ликвидиране на старото и излишното, особено във връзка със здравеопазването и образованието, във връзка с хората, поставени в неравностойно положение, с моделите на управлението. Има опасност от прояви на демагогия, от политически манипулации и провокации.

27.12.2019 г. Ели Маринова.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!