2020 – Китайска година на Металния Плъх

На 24 януари в 23:43 Бг време, настъпва Китайската Нова Година под знака на Белия Метален Плъх.

Когато Буда поканил всички животни да му отидат на гости по случай Китайската Нова Година, за да успеят да го сторят, те трябвало да преминат през Великата Звездна Река. Много животни се отправили на път, но на време пристигнали само дванадесет от тях. За това Буда решил да назове всяка следваща година на едно от тях по реда на пристигането им. Първи, благодарение на своите бързина, умения и хитрост, пристигнал Плъхът, веднага след него били Волът и Тигърът, следвали ги Заекът, Драконът, Змията, Конят, Козата, Маймуната, Петелът и Кучето. Последен пристигнал Глиганът.

В Китай и целият Далечен изток много родители се надяват да се сдобият с рожба именно в годината та Плъха, защото ценят качествата които носи този знак.

Всички Плъхове са много интелигентни, гъвкави и адаптивни, много любопитни и любознателни. Те умеят да печелят пари, да трупат знания и материални блага, отворени са към новото и авангардното във всички сфери на живота. Но Плъховете умеят да ценят и дребните неща в живота, които правят щастливи и тях, и близките им, към които те са изключително привързани. Могат да проявяват щедрост, въпреки вродената си пестеливост.

Но Белият Метален Плъх притежава и едно твърде високо самочувствие, което може да го въвлече в редица неприятности поради пренебрегване на важни детайли. Въпреки добрите си качества, тези Плъхове могат да бъдат егоистични и пресметливи, дори алчни, твърде импулсивни и рискови хазартни играчи, свръх амбициозни, с подвеждащо поведение и/или пък твърде инертни и дори – наивни. Възможно е да оставят впечатление у другите, че на тях трудно може да се разчита, защото лесно променят мненията и намеренията си, не винаги спазват обещанията си, често са твърде припрени и нетърпеливи.

Това, което можем да очакваме от 2020 година, която се явява първа от един нов дванадесет годишен цикъл е повишен интерес към новите технологии и сериозен напредък във връзка с тях и прилагането им в ежедневието на обикновените хора.

Но годината може да донесе и нови и неочаквани проблеми и обрати, свързани необходимостта да се адаптираме към новото и авангардното в живота, да се научим да работим с продуктите на новите технологии.

През годината на Белия Метален Плъх има вероятност от засилена дипломатическа дейност, целяща разрешаването на проблеми от всички сфери на живота и международните отношения, които да бъдат разрешавани чрез преговори и дипломация, в това число и посредством задкулисни ходове. Светът ще има възможност за справяне с рецесията, благодарение на благоразумието на Плъха и неговото разбиране за разумно разпределяне и пестеливо разходване на средствата.

За хората, родени под този знак, Годината на Плъха ще е доста динамична, на моменти дори непредсказуема. Но именно в тази година те ще имат възможност да поставят началото на нещо ново, интересно и стойностно в живота си.

Волът ще се чувства добре през тази година, ще успее да си осигури необходимите му стабилност и сигурност.

Възможно е Тигърът да се почувства объркан и обезверен от не винаги ясните правила и ситуации в които ще го въвлече Плъхът през тази година

Заекът също няма да се чувства особено сигурен и стабилен, все ще страда от усещането, че Плъхът се опитва да изтегли черджето из под краката му, да се намъкне в килера му.

Драконът ще спечели от хитростта, прагматизма и градивната критика на Плъха.

За интелигентната и гъвкава Змия годината ще е интересна и полезна, но не особено лесна.

Конят ще се опитва да поставя свои правила, да върви по собствените си закони, но постоянно ще бъде препъван от упорития и не особено добре настроен към него Плъх. Същото, но в по-лека степен ще се отнася и за Козата.

Може да се каже, че годината на Плъха ще е благоприятна и интересна за Маймуната, която обаче в един момент може и да се самозабрави и да се улови сама в собствения си капан.

Петелът, ако не е твърде претенциозен, също може да изкара една не лоша година.

По отношение на Кучето Глигана годината ще е по-скоро неутрална, от тях ще зависи до голяма степен как ще си я организират, за да се почувстват сигурни и сити.

27.12.2019 г. Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!