Растяща луна Телец

Лунен календар за 26.03.2020

(Растяща луна, Телец)

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

3-ти Лунен ден от 07:34 до 07:58 на 27.03. Днес енергията е мощна и в двете посоки – активност за постигане на целите, но има опасност и от агресия. Добре е да бъдем активни, но самоконтролът е задължителен. Не е добре да се стартират нови проекти, особено когато има напрежение. Ден за занимания с бойни изкуства с цел подобряване на концентрацията и сваляне на напрежението. Ако не се занимавате с бойни изкуства и спорт, заемете е с обичайни, делнични дела, където да изразходвате енергията си. Ден за работа с метали, за точене на сечива и ножове. Повишената сексуална активност е добре да се канализира за заздравяване на семейните връзки. Пожелателно е да вземете горещ душ или вана, ако няма противопоказания. Ако разлеете масло, това е знак, че не сте на своя път, че не сте взели правилно решение.

Луна без курс от 09:16 до 15:36.

Сабиенска символика на Слънцето. 5-6° Овен. „Конник, който язди покрай пропаст и гледа към една долина, където работят хора“. ПРЕВЪЗХОДСТВО. Талант и почестни, но пътят е натоварен с опасности. Човек, определен да превъзхожда другите. Съдбата ще го издигне в по-висши сфери, но след рискове и изпитания.

Луна в Телец от 15:36 на 26.03 до 04:37 на 29.03, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Грижи за красотата. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно. Храната трябва да е качествена и, ако човек е на диета, трябва да я спазва, но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа, да не викаме и да не пеем, защото има опасност от прегракване. Същото се отнася и до слуха – силната музика и силният шум могат да ни изнервят. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно. Можем да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.