Растяща луна Телец

Лунен календар за 27.03.2020

(Растяща луна, Телец)

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

4-ти Лунен ден от 07:58 до 08:25 на 28.03. Тежък и труден ден. Той дава възможност за избор за добро или зло. Символът на деня е Дървото на познанието. Денят е подходящ за заздравяване на семейните връзки. Обърнете внимание на най-близките си, ограничете общуването със странични хора. Времето е подходящо най-вече за усамотение и размисъл, за молитва и медитация. Разходете се в парк или градина, но не късайте цветя, не кършете клони. Не бързайте с думите и действията, не вземайте прибързани решения. Не предприемайте инициативи в романтичните си отношения.

Сабиенска символика на Слънцето. 6-7° Овен. “Лисица, която тича по пътека в сянката на една стена.” ПРЕДПАЗЛИВОСТ. Хитрост и съобразителност по време на опасност. Голямо присъствие на духа. Ще има възможност да избегне сериозни опасности, благодарение на предпазливостта си.

Луна в Телец от 15:36 на 26.03 до 04:37 на 29.03, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Грижи за красотата. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно. Храната трябва да е качествена и, ако човек е на диета, трябва да я спазва, но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа, да не викаме и да не пеем, защото има опасност от прегракване. Същото се отнася и до слуха – силната музика и силният шум могат да ни изнервят. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно. Можем да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.