Растяща луна Телец

Лунен календар за 28.03.2020

(Растяща луна, Телец)

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

5-ти Лунен ден от 08:25 до 09:55 на 29.03. Справедливост. Денят е делови. Той е подходящ за подписване на договори, за предприемане на пътуване. Когато работите, бъдете концентрирани, занимавайте се само със собствената си работа и не надничайте в чуждите дела. По отношение на храната е добре да предпочетете млякото и млечните продукти, но не едновременно с плодове и домати. По принцип можете да си позволите капризи по отношение на избора на храна, но не преяждайте. Ден за бране на билки, ако сезонът го позволява. Възможно е да се случи да плачете на сън или на яве, което ще ви донесе успокоение, изчистване и сваляне на напрежението.

Сабиенска символика на Слънцето 7-8° Овен. “Човек, обграден от други хора, които той се опитва да ги въвлече в спор”. СТРЕМИТЕЛНОСТ И НЕУДЪРЖИМОСТ. Дух, склонен да предизвиква конфликти, но не се страхува да посрещне опасността.

Луна в Телец от 15:36 на 26.03 до 04:37 на 29.03, дни на земята. Подходящи дейности. Бъдете практични. Стартирайте дълготрайни проекти. Поработете в градината, разходете се сред природата. Платете си сметките. Съсредоточете се в работа, която изисква търпение. Вслушайте се в тялото си.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията само за кратко. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Грижи за красотата. В дните на земята студът се усеща по-силно, за това, когато излизаме, е добре да си вземем допълнителна дреха.
Празнуване. Празниците преминават с добра комуникация между хората.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Телеца сме особено чувствителни към храната. За това е добре да я подбираме внимателно. Храната трябва да е качествена и, ако човек е на диета, трябва да я спазва, но гладуването е противопоказно.
Здраве. Времето е подходящо за спорт. Ако има индикации за настъпващо заболяване следствие вируси, е добре да вземем гореща вана, да изпием чаша чай с мед. Понякога и само един топъл шал помага.
В дните на Телеца са уязвими гърлото, зъбите, слухът, челюстите и цялата ендокринна система. В този период е добре да щадим гласа, да не викаме и да не пеем, защото има опасност от прегракване. Същото се отнася и до слуха – силната музика и силният шум могат да ни изнервят. Добре е да почистваме и да мием зъбите си старателно. Можем да правим профилактични прегледи, но не е добре да лекуват зъбите ни, особено с машинка.
Докато Луната е в Телец, не бива да се правят операции на гърлото и шията, на хранопровода, на челюстта. Това се отнася и за козметични операции и премахване на бенки.
Когато Луната е в Телец, може да се правят процедури и операции на гениталиите, но в никакъв случай да не се засягат жлезите с вътрешна секреция. Времето е добро за зачеване.