Китайски зодиак – Дракон

ГОДИНИ НА ДРАКОНА
16 февруари 1904 – 3 февруари 1905 Дървен Дракон
3 февруари 1916 – 22 февруари 1917 Огнен Дракон
23 януари 1928 – 9 февруари 1929 Земен Дракон
8 февруари 1940 – 26 януари 1941 Метален Дракон
27 януари 1952 – 13 февруари 1953 Воден Дракон
13 февруари 1964 – 1 февруари 1965 Дървен Дракон
31 януари 1976 – 17 февруари 977 Огнен Дракон
5 февруари 2000 – 23 януари 2001 Земен Дракон
23 януари 2012 – 9 февруари 2013 Метален Дракон
9 февруари 2024 – 28 януари 2025 Воден Дракон
В Китай смятат, че Драконът носи късмет и много родители се радват детето им да се роди в годината на Дракона.
Драконът е обаятелен, деен и предприемчив, динамичен, амбициозен и честен. Той умее да цени дребните радости в живота, като в същото време се стреми към високо обществено положение. Притежава много силна воля и добре изявени лидерски качества. Изискан и горд, понякога той се проявява като себичен егоист или сноб.
Драконът винаги се стреми да командва парада и често се проявява като твърде взискателен и властен диктатор. Той разчита изключително много на собствените си преценки и често гледа доста пренебрежително на мненията на околните, които от своя страна се чувстват затруднени да работят и да общуват с него. Драконът цени и своята самостоятелност и независимост, поради което някои Дракони така и не успяват да свият гнездо.
Умен, находчив и схватлив, той умее да печели пари, дори и от съвсем безперспективни на пръв поглед каузи. Когато се заеме с дадена дейност, всеки Дракон притежава голямо вдъхновение и завидно въображение, но когато вдъхновението се изчерпи, той оставя всичко на самотек. Ако се научи да си подрежда приоритетите, от него може да се очакват велики дела.
Въпреки своята ярко изявено личност, Драконът не обича да остава сам. Той се стреми около него винаги да има хора, особено ако това е публика, която го аплодира. Умее да печели приятели и предпочита да се обгражда с влиятелни личности, особено когато те са отзивчиви и му помагат, без да се налага да ги подсеща за това. А когато достигне върха, нищо че там му е малко самотно, той направо разцъфтява. Всеки Дракон е умел манипулатор.
Драконът е атрактивен и привлекателен, той е направо блестящ и неустоим, като в същото време е и много романтичен. Владее до съвършенство изкуството на флирта. Чарът му е неоспорим, знае много добре как да привлече към себе си внимание и възхищение, винаги поема, като на шега, водещата роля във връзката. Когато е влюбен, той полага извънредни усилия за да ощастливи половинката си. Обожава да пътува, да опознава далечни и екзотични места, особено когато е придружен от любим човек, с когото да споделя впечатленията си.
Държи на семейството и фамилията си, чувства се тясно свързан с братята и сестрите си, старае се те винаги да се чувстват добре, обича децата и, когато създаде потомство, той е разумен и грижовен родител. Радва се на крепко здраве. При заболяване се възстановява бързо и лесно.
Партньорство
Драконът ще се радва на щастлива и плодотворна връзка с Плъх, Петел и Маймуна, ще се почувства запленен и от очарователната, елегантна и загадъчна Змия.
Но отношенията на Дракона с Кучето и Тигъра винаги ще са трудни и проблемни.

Метален Дракон: 1820, 1880, 1940, 2000, 2060
Белият Метален Дракон е свързан с вечерта и есента. Той е упорит, амбициозен, смел и решителен, често нетърпелив и рязък. Драконите по принцип имат завидно самочувствие, но при Металния Дракон, това самочувствие наистина е прекалено високо и, ако той не се научи да го овладява, то може да му създаде редица проблеми. През живота си този Дракон ще има много възможности да се докаже като лидер.
Въпреки недостатъците си, Белият Метален Дракон е високо ценен от околните си, защото той е и мъдър, и храбър, има много високи критерии за морал и етика. По време на младостта си може да преживее и възходи, и провали, но с времето успява да натрупа опит, да улегне и да си стъпи на краката. Така ще има възможност да се радва на благополучие и сигурност на старини.
Родените под елемент Метал може да имат равни бели зъби, квадратна челюст и малки и елегантни ръце. По-свелият тен на кожата е знак за късмет.
Видни личности, родени в годините на Металния Дракон:
1760 – Хокусай, японски художник и гравьор.
1820 – Уилям Ранкин, шотландски физик, Фьодор Радецки, руски офицер, Александър Дондуков-Корсаков, руски генерал и държавник,
1880 – Трифон Кунев, поет и фейлетонист, Георги Казепов, революционер и учител, Тодор Страшимиров, политик, Мицумаса Йонаи, Министър-председател на Япония, Мамин Колю, революционер, Васил Ив. Стоянов, детски поет, Кирил Попов, математик, Сотир Маринков, военен деец, Димитър Бояджиев, поет, Христо Силянов, революционер, писател и историк, Петър Завоев, журналист и писател, Александър Грин, руски писател, Гийом Аполинер, френски поет, Николай Масалитинов, театрален актьор, режисьор и педагог от руски произход, Йордан Йовков, писател, Наум Торбов, архитект, Александър Блок, руски поет, Никола Стоицев, учител, Стефан Ненков, общественик, Донка Ушлинова, революционерка и подофицер, Димитър Михалчев, философ, Стефан Младенов, езиковед и диалектолог,
1940 – Здравко Велев, дипломат, Сава Хашъмов, актьор, Чък Норис, Петър Берон, учен и политик, Бернардо Бертолучи, италиански режисьор, Ал Пачино, Иван Славков, български спортен и футболен деятел, Гойко Митич, югославски актьор, Георги Иванов, първият български космонавт, Ринго Стар, Ивайло Знеполски, философ и изкуствовед, Николай Колев, етнолог, Никола Манев, художник, Ракел Уелч, американска актриса, Венцеслав Константинов, писател и преводач, Джон Ленън, Пеле, Харди, български илюзионист, Богдан Богданов, класически филолог, Веселин Джигов, народен певец, Йордан Мутафчиев, военен, политик и дипломат, Катя Костова, художничка, Брус Лий, Георги Костов, писател и преводач, Емил Димитров, поп певец, музикант и композитор, Никола Радев, писател, Цветан Петров, инженер и краевед; Кръстана Стоева, ски бягане, Цветан Северски, писател, Георги Костов, композитор и политик, Пласидо Доминго, испански оперен певец.

Воден Дракон: 1892, 1952, 2012, 2072
Черният Воден Дракон живее сред дъждовните и буреносни облаци на небето, където има много опасности и където динамиката е много голяма. Поради това той умее да се ориентира във всяка ситуация, да извлече изгода от нея. Животът му ще бъде динамичен и интензивен, но старините ще са спокойни и обезпечени.
Черният Воден Дракон е свързан с нощта и зимата. Той е силен, хладнокръвен и овладян. Когато работи, той е много ефективен, а когато се задоми, се радва на много деца. Но родените под този елемент Дракони може да бъдат смятани за надменни, неотзивчиви и студени.
Водата дарява силни ръце, тънки устни и къдрава коса. Ако очите са пъстри, носът – голям, а телесното тегло високо, това са признаци за лош късмет.
Видни личности, родени в годините на Водния Дракон:
1712 – Жан-Жак Русо, френски философ,
1772 – Шарл Фурие, Новалис, немски поет, Самюъл Колридж, английски поет.
1832 – Георги Ангелиев, революционер, Николаус Ото, немски изобретател, Павел Чистяков, руски художник и преподавател, Густав Айфел, френски инженер,
1892 – Владимир Стойчев, военен и спортен деятел, Константин Гълъбов, учен-философ, Фердинанд Козовски, политически и военен деец, Анастас Дудулов, скулптор, Пърл Бък, американска писателка, Нобелова награда, Янко Анастасов, художник, Любомир Весов, революционер и поет, Дариус Мийо, френски композитор, Иван Алтънов, юрист, Георги Дамянов, деец на БКП, Иво Андрич, писател от бивша Югославия, Марина Цветаева, руска поетеса, Ангел Сладкаров, оперетен артист, Димитър Силяновски, юрист, Франсиско Франко, държавен глава на Испания, Дан Колов, борец.
1952 – Ефрем Каранов, фолклорист, Иво Папазов, музикант, Нери Терзиева, журналистка, Дъглас Адамс, британски писател, Здравко Митков, режисьор, Панайот Карагьозов, филолог, Станислав Даскалов, дипломат, Йълдъз Ибрахимова, джаз певица, Петър Стоянов, президент на България, Лиъм Нийсън, британски актьор, Орхан Памук, турски писател, Нобелова награда, Цветана Божурина, волейбол, Димитър Лавчев, виртуозен гъдулар, Дан Акройд, канадски актьор, Пламен Сираков, актьор, Румен Овчаров, политик, Цветан Теофанов, Ирина Бокова, политик, Константин Андреев, дипломат, Зоран Джинджич, сръбски политик, Георги Мамалев, български актьор, Патрик Суейзи, американски актьор, Мики Рурк, американски актьор, Владимир Путин, Валентин Василев, политик, Любомир Иванов, математик, Ева Найденова, поп-певица, Светослав Пейчев, писател хуморист, Стоян Сталев, юрист и дипломат, Константин Цеков, музикант; Велизар Енчев, журналист, Росен Елезов, режисьор, Хайгашод Агасян, композитор, Китаро, японски музикант и композитор, Христо Пимпирев, учен и антарктически изследовател.

Дървен Дракон: 1844, 1904, 1964, 2024
Синьо-Зеленият Дървен Дракон е свързан с утрото и пролетта. Той е много красив и чаровен, жизнен и енергичен, практичен и любознателен. Притежава чудесно въображение и творческа сила. Обикновено неговите идеи са новаторски, творчески и оригинални. Обожава играта на Живота и знае как да се забавлява. В същото време този Дракон е по-дипломатичен и сговорчив от събратята си. Той е изискан и аристократичен, благовъзпитан и целомъдрен. Когато работи е разумен и търпелив и умее да докарва всичко до успешен край. Животът му ще бъде по-спокоен и по-лесен, отколкото на другите Дракони. Възможен е късен, но много щастлив брак. Драконите, родени под елемент Дърво може да бъдат както поети и художници, така и фермери и природозащитници.
Дървото дарява стройна и по-скоро висока фигура, красиви очи, малки ръце и ходила. Ако родените под този елемент имат смугла кожа, те ще имат повече късмет.
Видни личности, родени в годините на Дървения Дракон:
1724 – Имануел Кант, немски философ, Фридрих Готлиб Клопщок, немски поет и драматург. Франц Епинус, германски физик.
1784 – Фридрих фон Врангел, пруски генерал, Леополд Шефер, германски писател и композитор.
1844 – Николай Римски-Корсаков, руски композитор, Адолф Енглер, германски ботаник. Пол Верлен, френски поет, Анатол Франс, френски писател, Цанко Дюстабанов, революционер, Леонид Соболев, руски генерал и политик, Джанюариъс Макгахан, американски журналист, Иля Репин, руски художник, Сара Бернар, френска драматична актриса, Карл Бенц, германски инженер, капитан Петко Войвода,
1904 – Васил Стоилов, художник, Глен Милър, джазов музикант, Иван Леков, езиковед, Ценко Цветанов, писател и библиограф, Трайко Запрянов, невролог, Любомир Пипков, композитор, Салвадор Дали, испански сюрреалист, Жан Габен, френски актьор, Любен Димитров, скулптор и художник, Атанас Далчев, поет, Пабло Неруда, чилийски поет и писател, Нобелова награда, Клифърд Саймък, американски писател, Дън Сяопин, китайски политик, Антон Югов, политик, Стоян Венев, художник, Димитър Ангелов, учител и писател, Георги Брадистилов, математик, Методи Кецкаров, скулптор и художник, Светослав Рьорих, руски художник, Петър Драгоев, преводач, Орлин Василев, писател, Зорка Йорданова, акриса. Елена Николай, оперна певица, Мистер Сенко, илизионист,
1964- Иван Маринов, футболист и треньор, Петър Хубчев, футболист и треньор, Свилен Русинов, боксьор, Жулиет Бинош, френска актриса, Пламен Тотев, литературен критик, Ръсел Кроу, новозеландски актьор, Васил Петров, джаз и поп певец, композитор и художник, Долорес Арсенова, политик, Александър Върбанов, щангист, Пламен Юруков, политик, Радко Димитров, български футболист, Росен Плевнелиев, президент, Даниела Гергелчева, тенисистка, Весела Лечева, спортна стрелба, Лени Кравиц, американски музикант, Бисер Цолов, български учен и спортен деятел, Елена Йончева, журналист, Ивайло Калфин, политик,Николай Николов, актьор, Стойчо Кацаров, политик, Васил Иванов-Лучано, политик, Ангел Червенков, български футболист и треньор, Петър Попйорданов, актьор, Емил Трифонов, музикант, журналист, писател, Дан Браун, американски писател, Таня Богомилова, плуване, Светозар Кокаланов, актьор, Борис Чернев, актьор, Сандра Бълок, американска актриса, Стефан Топуров, щангист, Пламен Антов, поет, Николай Кънев, писател, Киану Рийвс, канадски актьор, Александър Станков, футболист и треньор, Клайв Оуен, британски актьор, Румен Баросов, поет и писател, Илияна Йотова, политик, Любен Дилов, български политик, Огняна Душева, кану-каяк, Дим Дуков, мениджър, ТВ водещ, Елизабет Костова, американска писателка

Огнен Дракон: 1856, 1916, 1976, 2036
Червеният Огнен Дракон живее в небесата и е свързан с най-топлия и светъл момент – времето по пладне и средата на лятото. Той е силен, амбициозен и жизнен, проницателен, красив и могъщ, много горд и честолюбив, но има дарбата да се радва и на дребните неща в живота. Той влага много страст и вдъхновение във всичко, с което се захване. Справя се съвсем сам и чудесно с всяка задача, преодолява с леснина всяко препятствие. Може да стане много прочут.
Макар и блестящ, атрактивен и популярен, този Дракон е до голяма степен интроверт, който много трудно допуска хората до себе си. Често той е склонен да изгражда във въображението си свои собствени светове, в които да лети и да се подвизава.
Родените под този елемент може да имат твърде румен тен и по-силно окосмяване. Големите уши и по-високото телесно тегло не са особено добри показатели, защото те са под елемент Вода, а Водата може да потуши Огъня.
Видни личности, родени в годините на Огнения Дракон:
1736 – Шарл дьо Кулон, френски физик,
1796 – Никола Леонар Сади Карно, френски физик,
1856 – Михаил Врубел, руски художник, Кирил Ботев, офицер и държавник, Иван Мърквичка, български художник от чешки произход, Зигмунд Фройд, Робърт Пири, американски изследовател, Иван Урумов, ботаник, Спас Вацов, метеоролог, Димитър Благоев, политик, Джордж Бърнард Шоу, британски драматург, Панайот Дворянов, офицер, майор Константин Никифоров, политик, Димитър Мишев, публицист и политик, Никола Рясков, военен деец,
1916 – Емил Карастойчев, шахматист, Кръстю Димитров, шахматист, Георги Пачеджиев, футболист и треньор по футбол, Камило Хосе Села, испански писател, Нобелова награда, Иван Башев, политик, външен министър, ген.майор Стоян Гърков, Димитър Списаревски, летец, Елена Стефанова, актриса, Александър Кипров, шахматист, Юмжагийн Цеденбал, монголски функционер, Алдо Моро, италиански политик, Виталий Гинзбург, руски физик, Нобелов лауреат, Жан Досе, френски имунолог, Нобелова награда, Франсоа Митеран, президент на Франция, Кърк Дъглас, американски актьор, Иван Пейчев, поет и драматург,
1976 – Мила Георгиева, цигуларка, Люси Дяковска, поп певица, Адриан Лазаровски, писател, Даниела Йорданова, лека атлетика, Константин, попфолк певец, Стоил Рошкев, писател, Пламен Горанов, фотограф и алпинист, Петър Стойчев, плувец, Руслан Мъйнов, актьор, Кирил Бояджиев, актьор.

Земен Дракон: 1868, 1928, 1988, 2048
Елемент Земя. Този елемент е свързан с най-големите летни и следобедни жеги. Той влияе на всички останали елементи през всеки един период – година, месец, ден. Земята дарява качества като способност за стратегическо мислене, ефективност и издръжливост, съпричастност. Тя също е символ и на трудолюбие и реализъм, деловитост, но понякога и на инертност и прояви на инат.
Жълтият Земен Дракон общо взето е по-спокоен, тих и съсредоточен, по-скромен, разумен и овладян от събратята си. Това му помага да се ориентира дори в трудни и сложни ситуации и да се справя с тях. Има ясни цели и добре подредени приоритети, може да привлича подкрепа за осъществяването на проектите си, без това да го кара да се мисли за по-обикновен. Той е общителен и има много приятели.
Жълтият Земен Дракон е добър организатор, но е добре да внимава да не се превърне в бюрократ. Има чудесен усет за сделки във финансовата сфера и, тъй като не е твърде рисков играч, може да натрупа солидно състояние.
За хората, родени под елемент Земя са характерни добре подчертаните вежди и плоският корем. Ако те имат и по-червеникав, по-бронзов тен, ще се радват на късмет. Но за родените под този елемент не е добре да си пускат дълга коса и брада.
Видни личности, родени в годините на Земния Дракон:
1748 – Антоан-Лоран дьо Жусийо, френски ботаник, Йохан Фридрих Гмелин, германски учен, Жак-Луи Давид, френски художник
1808 – Мария Малибран, испанска оперна певица, Наполеон III, френски политик и император, Жерар дьо Нервал, френски поет, Патрис дьо Мак Махон, дук дьо Мажента, маршал на Франция, Тихо Обретенов, български абаджия и търговец,
1868 – Максим Горки, руски писател, Анастас Иширков, учен, географ и етнограф, Георги Белев, революционер и просветен деец, Тома Давидов, офицер и революционер, Антон Шипков, военен и революционер, Петър Нойков, педагог, Панайот Сантурджиев, военен деец, Робърт Скот, английски изследовател, Янко Забунов, Иван Табаков, военен деец, Иван Аврамов, военен деец, Христо Чернопеев, революционер, Константинос I, гръцки крал, Стефан Азманов, военен деец, Петър Попарсов, революционер и общественик, Едуард Абрамовски, полски учен, Димитър Жостов, офицер, Мара Белчева, поетеса, Велизар Лазаров, военен деец и спортен функционер, Иван Пожарлиев, военен, Борис Михайлов, художник, Хараламби Луков, военен и революционер, Миленко Балкански, военен деец, Никола Генадиев, политик.
1928 – Жана Моро, френска актриса и режисьор, Едуард Шеварднадзе, съветски и грузински политик, Роже Вадим, Анастас Наумов, диригент, композитор и фолклорист, Илия Конев, литературовед, Вячеслав Тихонов, руски актьор, Иван Славов, български философ, Ариел Шарон, израелски политически и военен деец, Гиньо Ганев, политик, Алън Силитоу, британски писател, Коста Гоцов, аграрен учен, Исак Паси, философ и културолог, Мито Исусов, историк, Джеймс Уотсън, американски генетик, Нобелова награда, Добри Палиев, перкусионист, композитор, Владимир Мусаков, преводач, Георги Русев, актьор, Борис Клочков, аграрен учен, Пиер Мороа, френски политик, Робърт Шекли, американски писател-фантаст, Мария Русалиева, актриса, Стенли Кубрик, американски режисьор и сценарист, Анди Уорхол, американски художник, Херберт Крьомер, немски физик, Нобелова награда, Маргрет Николова, поп-певица, Рангел Вълчанов, режисьор и актьор, Величко Минеков, скулптор, Иван Маринов, диригент и композитор, Димитър Миланов, футболист, Никола Тодориев, учен, Димитър Стоянов, политик, Тодор Ташев, писател, Джош Кирби, британски илюстратор, Чингиз Айтматов, киргизки и руски писател, Филип Дик, американски писател-фантаст. Серджо Леоне, италиански режисьор, Людия Иванов, учен, Коста Странджев, писател, Мартин Лутър Кинг, афро-американски борец за граждански права, Нобелова награда, Рудолф Мьосбауер, немски физик, Нобелова награда, Джери Голдсмит, американски композитор и музикант,
1988 – Християн Димитров, пистов състезателен пилот, Риана, барбадоска певица, Адел, английска певица, Криско, певец; Серджо Леоне, италиански режисьор, проф,д-р Людия Иванов, ихтиолог, Коста Странджев, писател, Нина Добрев, актриса.

Асценденти на Дракона.
23:00-01:00 ч.: Часът на Плъха „зи“.
Тук интуицията на Дракона се среща с интелекта на Плъха, а това е комбинацията на успешните личности. Драконът обожава аплодисментите, възхищението и ласкателствата, но Плъхът няма да му позволи да се самозабрави.
01:00-03:00 ч.: Часът на Бика „зу“.
Драконът е символ на късмета, а Волът е търпелив, разумен и интелигентен. Комбинацията е чудесна, но има опасност този Дракон да започне да налага волята си безогледно. Ако този Дракон се научи да бъде толерантен реалист, нещата ще му се случват с голяма леснина.
03:00-05:00 ч.: Часът на Тигъра „ин“.
Това е комбинацията на ярките, дръзки и въодушевени личности, които са надарени с чудена проницателност и интелигентност. И, ако този Дракон успее да овладее своята избухливост и се научи да върши нещата едно по едно, той наистина ще е блестящ и много успешен.
05:00-07:00 ч.: Часът на Заека „мао“.
Това на пръв поглед е един мирен и спокоен Дракон. Той притежава здрав разум и търпение и е способен за се съсредоточава в непосредствените си задачи. Поради своята способност да гради верни и точни стратегии, той може да се бъде успешен и хладнокръвен победител във всяка една битка.
07:00-09:00 ч.: Часът на Дракона „зен“.
Този Дракон кипи от енергия. Всъщност тук има два блестящи Дракона, които не се страхуват да вървят по пътя си, осеян с лава и горещи вулканични камъни. И правят това по един изключително уверен и атрактивен начин. Все пак, ще е добре този Дракон да се научи да разпуска и да релаксира и да се забавлява в компанията на други хора.
09:00-11:00 ч.: Часът на Змията „си“.
Това е един много интелигентен, хитър, загадъчен и обаятелен Дракон, който наистина е надарен с късмет. Ако не успее да постигне своето с добро, той не се церемони да го постигне по друг начин. Ще е добре този Дракон да се постарае да бъде по-открит и отзивчив, по-малко себичен егоист.
11:00-13:00 ч.: Часът на Коня „ву“.
Тук се срещат аристократизмът, изискаността и лесната приспособимост на Коня с ярката интелигентност и нагласата на рисков играч на Дракона. Това наистина е комбинация, носеща и сила и успех, и опиянение от динамиката на живота. Този Дракон ще има възможност да постигне големи успехи.
13:00-15:00 ч.: Часът на Козата „вей“.
Реализмът и изтънчеността на Козата ще уравновесят необузданите мечти на Дракона, ще ги канализират и така реактивният двигател на Дракона ще се превърне в едно вълшебно летящо килимче. По този начин Драконът ще се научи да се наслаждава на живота без да бърза. Ще бъде спокоен, сериозен и овладян, без да е скован и ограничен. Ще се научи да бъде радостен и безгрижен оптимист, без да се самозабравя.
15:00-17:00 ч.: Часът на Маймуната „шен“.
Хората, родени с тази комбинация са надарени с блестяща интелигентност, а главният им недостатък е горделивостта. Маймуната е ловък и обаятелен въжеиграч, Драконът е блестящ и неустоим, но и двата знака до голяма степен са идеалисти. Тук се проявява доблестният рицар, който винаги ще е нащрек, винаги ще е готов за битки. Той ще защитава и ще пази онеправданите. Но всичко това ще се случва само и единствено по неговия начин.
17:00-19:00 ч.: Часът на Петела „ю“.
Това е един много горд Дракон, надарен с богато въображение и буйно вдъхновение. Той притежава храбростта и доблестта на Петела и стремежа към лидерското място на Дракона. Държи на дадената дума и на него може да се разчита във всичко. Този Дракон наистина се стреми да държи всичко под контрол, но той е умен и забавен събеседник, който винаги е в центъра на събитията.
19:00-21:00 ч.: Часът на Кучето „сю“.
Кучето е предано, вярно и всеотдайно, а самоувереният Дракон е интелигентен и блестящ. Това съчетание е чудесно, то дарява хората и с чар и харизма, и със спокойствие и здрав разум. Този Дракон е роден с късмет. Той е притежава завидно самообладание и вдъхва доверие и респект. Всичко това го прави много успешен.
21:00-23:00 ч.: Часът на Глигана „хай“.
Този Дракон винаги е в процес на търсете и на самоусъвършенстване. Той не е особено общителен, не обича празнословието, не губи време в безинтересни и без стойностни занимания. Той е самотен скитник, търсещ незнайно съкровище. Има склонност да трупа както духовни знания и опит, така и пари и материални придобивки. Неговият живот ще е пълноценен и интересен.

Ели Маринова

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!