Растяща луна Близнаци

Лунен календар за 23.05.2020

(Растяща луна, Близнаци)

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

2-ри Лунен ден от 06:31 до 07:10 на 24.05. Ден поставяне на ново начало – нови проекти, диета, ново обучение, нов цикъл физически упражнения, включително йога. Денят е подходящ и за прочистване на целия храносмилателен тракт. Ден за преценка и проверка на приятелствата. Днес е добре да бъдете овладени, да не позволявате на гнева да ви завладее, да не търсите отмъщение. Денят е добър и за промишлено производство, за търговия, за благотворителност. Проявете щедрост. Денят е добър за зачеване.

Сабиенска символика на Слънцето 2-3° Близнаци. “Трубадур с един крак върху ръба на една скала, лютнята му е провиснала отстрани, а той слуша музиката на един водопад, който съзерцава.” ХАРМОНИЯ. Бохемски навици, изтънчен вкус, любов към красивото, към музиката, поезията, изкуствата.

Ретроградни планети: Плутон в Козирог – 26.04-05.10. Сатурн във Водолей – 12.05–30.09. Венера в Близнаци – 14.05-26.06. Юпитер във Водолей – 18.05 – 02.07; в Козирог – 03.07-14.09.

Луна в Близнаци от 16:35 на 22.05 до 02:08 на 25.05, дни на въздуха. Подходящи дейности. Бъдете по-комуникативни. Четете, пишете, направете снимки, купувайте книги и канцеларски принадлежности. Предприемайте кратки пътувания, изпълнявайте поръчки.
Времето е подходящо за пазаруване. В дните на Близнаците празниците протичат добре, с добра комуникация между хората, а пътуването е лесно и приятно.
Грижи за дома. Добре е помещенията да се проветряват по-продължително. Ако решим да правим ремонт, дните са  много подходящи да лепим тапети и да боядисваме, пък и тогава сме по-сръчни. Но периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но все пак, не забравяйте слънчевите очила. Периодът е добър за всички, които разчитат на сръчността на ръцете си, но без да ги претоварват, за екстрасензорно лечение, за водни процедури.
В дните на Близнаците са уязвими белите дробове, раменете и ръцете. Добре е да не се натоварват китките и пръстите. Да не се пуши, да не се стои в задимени помещения, а тези които пушат е добре да намалят цигарите. Темата за дишането е особено важна в дните на Близнаците, защото в този период белите дробове притежават най-голяма способност за поемане на въздух. Разходките на чист въздух сред природата оказват благотворно влияние, инхалациите и дихателните упражнения също, но ако нямате практика, ще е по-добре да не започвате комплекс от дихателни упражнения. Ако е необходимо, е добре да се вземат лекарства за черния дроб. В този период са противопоказни всички процедури и операции на белите дробове.
Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.