Растяща луна Близнаци

Лунен календар за 24.05.2020

(Растяща луна, Близнаци)

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

3-ти Лунен ден от 07:10 до 07:55 на 25.05. Днес енергията е мощна и в двете посоки – активност за постигане на целите, но има опасност и от агресия. Добре е да бъдем активни, но самоконтролът е задължителен. Не е добре да се стартират нови проекти, особено когато има напрежение. Ден за занимания с бойни изкуства с цел подобряване на концентрацията и сваляне на напрежението. Ако не се занимавате с бойни изкуства и спорт, заемете е с обичайни, делнични дела, където да изразходвате енергията си. Ден за работа с метали, за точене на сечива и ножове. Повишената сексуална активност е добре да се канализира за заздравяване на семейните връзки. Пожелателно е да вземете горещ душ или вана, ако няма противопоказания. Ако разлеете масло, това е знак, че не сте на своя път, че не сте взели правилно решение.

Луна без курс – 14:09-00:00. Работа, започната в период, когато Луната е без курс, не протича както трябва и обикновено остава недовършена.
Когато Луната е без курс, не бива да подаваме данъчни декларации, да споделяме плановете си с никого. Това е особено важно, когато тя е в Близнаци, Скорпион и Козирог.
Положителното влияние на Луната без курс е, когато не търсим някакъв съществен резултат от това, с което сме се захванали. Времето е подходящо за разходки, за срещи с приятели, за медитация или духовни занимания.

Сабиенска символика на Слънцето 3-4° Близнаци. “Мъж с почтен вид, достоен за уважение, облечен като министър”. ДОСТОЙНСТВО, БЛАГОРОДСТВО. Ще заема високо положение. Доверие и заслуги от собствени дела.

Ретроградни планети: Плутон в Козирог – 26.04-05.10. Сатурн във Водолей – 12.05–30.09. Венера в Близнаци – 14.05-26.06. Юпитер във Водолей – 18.05 – 02.07; в Козирог – 03.07-14.09.

Луна в Близнаци от 16:35 на 22.05 до 02:08 на 25.05, дни на въздуха. Подходящи дейности. Бъдете по-комуникативни. Четете, пишете, направете снимки, купувайте книги и канцеларски принадлежности. Предприемайте кратки пътувания, изпълнявайте поръчки.
Времето е подходящо за пазаруване. В дните на Близнаците празниците протичат добре, с добра комуникация между хората, а пътуването е лесно и приятно.
Грижи за дома. Добре е помещенията да се проветряват по-продължително. Ако решим да правим ремонт, дните са  много подходящи да лепим тапети и да боядисваме, пък и тогава сме по-сръчни. Но периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но все пак, не забравяйте слънчевите очила. Периодът е добър за всички, които разчитат на сръчността на ръцете си, но без да ги претоварват, за екстрасензорно лечение, за водни процедури.
В дните на Близнаците са уязвими белите дробове, раменете и ръцете. Добре е да не се натоварват китките и пръстите. Да не се пуши, да не се стои в задимени помещения, а тези които пушат е добре да намалят цигарите. Темата за дишането е особено важна в дните на Близнаците, защото в този период белите дробове притежават най-голяма способност за поемане на въздух. Разходките на чист въздух сред природата оказват благотворно влияние, инхалациите и дихателните упражнения също, но ако нямате практика, ще е по-добре да не започвате комплекс от дихателни упражнения. Ако е необходимо, е добре да се вземат лекарства за черния дроб. В този период са противопоказни всички процедури и операции на белите дробове.
Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.