Растяща луна Рак

Лунен календар за 25.05.2020

(Растяща луна, Рак)

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

4-ти Лунен ден от 07:55 до 08:49 на 26.05. Тежък и труден ден. Той дава възможност за избор за добро или зло. Символът на деня е Дървото на познанието. Денят е подходящ за заздравяване на семейните връзки. Обърнете внимание на най-близките си, ограничете общуването със странични хора. Времето е подходящо най-вече за усамотение и размисъл, за молитва и медитация. Разходете се в парк или градина, но не късайте цветя, не кършете клони. Не бързайте с думите и действията, не вземайте прибързани решения. Не предприемайте инициативи в романтичните си отношения.

Луна без курс – 00:00-02:08.

Сабиенска символика на Слънцето 4-5° Близнаци. “Двама мъже се бият на дуел в една гора. До тях на земята са оставени пурпурно-златна дреха и касичка, пълна с бижута”. ШАНС. Ревнив и войнствен характер. Случайни битки, срещи със силни съперници.

Ретроградни планети: Плутон в Козирог – 26.04-05.10. Сатурн във Водолей – 12.05–30.09. Венера в Близнаци – 14.05-26.06. Юпитер във Водолей – 18.05 – 02.07; в Козирог – 03.07-14.09.

Луна в Рак от 02:08 на 25.05 до 09:32 на 27.05, дни на водата. Подходящи дейности. Стойте по-дълго време вкъщи, подреждайте, гответе, обадете се на майка си. Прекарайте повече време с хората, които обичате. Купете си антика или красива антикварна вещ. Разходете се по плажа или по брега на реката, а вечерта се полюбувайте на звездното небе.
Грижи за красотата. Дните не са подходящи за миене на косата и за подстригване, защото след това прическата няма да „държи”, а косата ще изгуби блясъка си. Може да се появи и пърхут.
Грижи за дома. Времето е подходящо за пазаруване. В този период е добре да проветряваме помещенията само за кратко. В дните на огъня и водата не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Грижи за градината и декоративните растения. Времето е много подходящо да садим, да засяване, да торим и да косим. Ако го направим, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са сочни и богати на витамини. Но плодовете и зеленчуците трябва да се мият внимателно. Добре е в дните на Рака да се избягват тлъстите и тежки храни, алкохолните напитки. Ако през единия от тези дни минем на плодова диета, това ще се отрази благотворно и на фигурата, и на кожата ни. В дните на водата отслабваме по-лесно, но ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не целим непременно отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Дните на Луната в Рак, с апогей пълнолуние са критични. Това е моментът, в който се провалят всички добри намерения за диета.
Здраве. В тези дни къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да прекаляваме с престоя си във водата. В дните на Рака, както в дните на Близнаците, разходките на чист въздух, сред природата и инхалациите са много полезни. Разликата е в това, че в дните на Рака всичко, което можем да направим за здравето на белите си дробове действа по-бавно, но резултатът е по-продължителен.
Периодът е добър за лечение на бъбречни и жлъчни камъни, за вадене на зъби и слагане на протези; за лекуване на болести, свързани с обмяната на веществата, например подагра; за всякакви профилактични процедури. Може да се правят операции на краката, коленете, сухожилията. В тези дни жените ясно изпитват влиянието на Луната. Тогава гърдите и зърната са по-чувствителни. Периодът е добър за зачеване.
В този период сме много възприемчиви към отрови, токсини, наркотици, алкохол и за това трябва да бъдем особено предпазливи. Добре е да се пазим и от стрес.
В тези дни са уязвими стомахът, дванадесетопръстникът и черния дроб, за това не е добре да се правят процедури и операции на тези органи. Да се избягват водолечение и водни процедури.