Растяща луна Скорпион

Лунен календар за 30.06.2020

(Растяща луна, Скорпион)

Вторник, ден на Марс, ден на гнева и наказанието. Цветове: червено, алено, бордо, турско синьо. Метали: бронз, желязо, стомана. Минерали: рубин, хелиотроп, карнеол, червен гранат, червен яспис, червен корал, топаз. Символи: меч, алебарда.

10-ти Лунен ден от 16:00 до 17:14 на 01.07. Денят е съзерцателен. Символът е фонтан. Отделете време за активен отдих. Постарайте се да заздравите семейните и родовите връзки. Днес караниците и разправиите вкъщи са пагубни. Добре е да съсредоточим мислите и вниманието си върху собствената си съдба и над тази на рода ни. Денят е добър за начало на строителство, за засаждане на овошки, за покупки за дома, за ръчен труд, за творчество. Ако вземете гореща вана или душ, ще се почувствате чудесно, ако няма противопоказания, разбира се.

Луна без курс от 00:00 до 01:47.

Сабиенска символика на Слънцето. 8-9° Рак. “Малко селце в плодородна долина.” ДОВОЛСТВО. Сърце, изпълнено с вродена доброта. Скромни желания.

Ретроградни планети:
Плутон в Козирог – 26.04-05.10.
Сатурн във Водолей – 12.05–30.09.
Юпитер във Водолей – 18.05 – 02.07; в Козирог – 03.07-14.09.
Меркурий в Рак – 18.06-12.07.

Луна в Скорпион  от 01:47 на 30.06 до 04:20 на 02.07, дни на водата. Подходящи дейности. Очаквайте напрегнати схватки. Изчислете и платете данъците и таксите си, върнете дълг, направете си застраховка, но не давайте заеми. Прочетете книга, гледайте филм с мистериозен или фентъзи сюжет. Посетете терапевта си. Изследвайте всичко. Не обличайте нова дреха, не обувайте нови обувки. Не носете тежки предмети на гръб. Правете секс, но с постоянния си партньор.
Грижи за красотата. Да не се правят манипулации с бенки и папиломи. В дните на водата е по-добре да не подстригваме и да мием косата си. Тогава и прическата няма да “държи”. Но времето е подходящо за козметичен и отпускащ масаж.
Грижи за дома – ако се захванем с почистване, ще е добре да не мием дървените подове с вода или да минаваме дървените мебели и предмети влажна кърпа. В тези дни не е никак подходящо да се занимаваме с електричество, защото опасността от токов удар е по-голяма. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите ни я поемат по-лесно.
Когато е студено, е добре да проветряваме помещенията само за кратко, а отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Периодът е подходящ за засаждане на едногодишни цветя, плодни растения и фиданки, на зеленчуци и цветя, на многогодишни растения и храсти, на билки и листни подправки, за поливане на многогодишните растения. Този лунен импулс помага и при засаждане на растения, за които не сме сигурни дали ще преживеят зимата. Ако в този период окосим моравата, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна. А ако имаме проблем с плевелите, първото плевене е добре да се прави в Рак, Скорпион или Риби, а второто – в Козирог.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са по-сочни и богати на витамини, но и по-нетрайни. В тези дни не е добре да ядем пикантна храна, да пием алкохол, защото има опасност от запек или обостряне на хемороидите. В дните на Скорпиона отслабваме по-лесно, особено ако диетата е стартирана по време на новолуние. Ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати, а това може да провали намеренията ви. Ако не спазвате диета, може да не гладувате, а просто да намалите мазнините и захарта в храната.
Здраве. Къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да се прекалява с престояването във водата. През този период удоволствието от секса е особено силно, но е добре да не се предприемат сексуални авантюри, защото опасността да си лепнете нещо неприятно е много сериозна. Може би ще е добре да предпочетете въздържанието, защото в този период половите органи са уязвими и не бива да се претоварват. Препоръчителни са дългите разходки на чист въздух и щадяща гимнастика за кръста.
В дните на Скорпиона можем да разчитаме на носа и обонянието си. Обонянието може да се обостри сериозно или носът да се запуши, ако контактуваме с неприятни за нас хора и се отпушва, когато компанията е приятна. По тази причина можем да разчитаме на обонянието си при избор на партньор.
Периодът е добър за лечение на ендокринната система, без простатата, на гърлото, на горните дихателни пътища и евентуално – хрема. Може да се оперират сливиците. Но не бива да се правят операции на половите органи, на правото черво и ануса, на носа. В дните на Скорпиона организмът е особено чувствителен към радиация, за това не бива да се провежда лъче- или екстрасензорно лечение, да се правят рентгенови снимки, а лечебните водни процедури са противопоказни.
Луната в Скорпион влияе най-много на половите органи, а чрез хормоните и на емоционалния ни живот. Хората с депресивни състояния да внимават и да се щадят. В тези дни мъжете най-често се оплакват от проблеми с простатата. Тогава контрастните бани са много благотворни, а за жените с гинекологични проблеми, се препоръчват седящи вани. Бременните жени, особено при новолуние и пълнолуние трябва да внимават, защото в този период абортите и преждевременните раждания са по-чести. Но пък дните на Скорпиона са особено подходящи за зачеване.