Растяща луна Скорпион

Лунен календар за 01.07.2020

(Растяща луна, Скорпион)

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

11-ти Лунен ден от 17:14 до 18:07. Чистотата и строгост, дисциплина. Днес е добре да избягваме сериозни натоварвания, физически или психически, да не работим с остри и режещи инструменти. Вършете работата си с голямо внимание, осъзнато. Работете тихо и търпеливо, старайте се да бъдете ефективни и прагматични, но без пресилване. Днес е подходящо да се погрижим за близките си, да зарадваме някой от тях с подарък. Ако изпуснем нож или друг прибор на пода, това е лош знак. Не е добре да убиваме насекоми. Денят е подходящ за начало на гладуване, за почистване и очистителни процедури, но ако нямате постоянна духовна практика, по-добре днес не се занимавайте с това. Днес може да се пробуди Кундалини.

Сабиенска символика на Слънцето. 9-10° Рак.“Един кораб, заседнал в пясъка на нисък плаж.“ ЗАТЛАЧВАНЕ. Опасност от съдбовна грешка, от скрити пречки.

Ретроградни планети:
Плутон в Козирог – 26.04-05.10.
Сатурн във Водолей – 12.05–30.09.
Юпитер във Водолей – 18.05 – 02.07; в Козирог – 03.07-14.09.
Меркурий в Рак – 18.06-12.07.

Луна в Скорпион  от 01:47 на 30.06 до 04:20 на 02.07, дни на водата. Подходящи дейности. Очаквайте напрегнати схватки. Изчислете и платете данъците и таксите си, върнете дълг, направете си застраховка, но не давайте заеми. Прочетете книга, гледайте филм с мистериозен или фентъзи сюжет. Посетете терапевта си. Изследвайте всичко. Не обличайте нова дреха, не обувайте нови обувки. Не носете тежки предмети на гръб. Правете секс, но с постоянния си партньор.
Грижи за красотата. Да не се правят манипулации с бенки и папиломи. В дните на водата е по-добре да не подстригваме и да мием косата си. Тогава и прическата няма да “държи”. Но времето е подходящо за козметичен и отпускащ масаж.
Грижи за дома – ако се захванем с почистване, ще е добре да не мием дървените подове с вода или да минаваме дървените мебели и предмети влажна кърпа. В тези дни не е никак подходящо да се занимаваме с електричество, защото опасността от токов удар е по-голяма. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите ни я поемат по-лесно.
Когато е студено, е добре да проветряваме помещенията само за кратко, а отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Периодът е подходящ за засаждане на едногодишни цветя, плодни растения и фиданки, на зеленчуци и цветя, на многогодишни растения и храсти, на билки и листни подправки, за поливане на многогодишните растения. Този лунен импулс помага и при засаждане на растения, за които не сме сигурни дали ще преживеят зимата. Ако в този период окосим моравата, тревата ще расте по-бързо и ще е по-буйна. А ако имаме проблем с плевелите, първото плевене е добре да се прави в Рак, Скорпион или Риби, а второто – в Козирог.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са по-сочни и богати на витамини, но и по-нетрайни. В тези дни не е добре да ядем пикантна храна, да пием алкохол, защото има опасност от запек или обостряне на хемороидите. В дните на Скорпиона отслабваме по-лесно, особено ако диетата е стартирана по време на новолуние. Ако прекалите с диетата, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати, а това може да провали намеренията ви. Ако не спазвате диета, може да не гладувате, а просто да намалите мазнините и захарта в храната.
Здраве. Къпането и плуването носят по-голямо удоволствие, но не бива да се прекалява с престояването във водата. През този период удоволствието от секса е особено силно, но е добре да не се предприемат сексуални авантюри, защото опасността да си лепнете нещо неприятно е много сериозна. Може би ще е добре да предпочетете въздържанието, защото в този период половите органи са уязвими и не бива да се претоварват. Препоръчителни са дългите разходки на чист въздух и щадяща гимнастика за кръста.
В дните на Скорпиона можем да разчитаме на носа и обонянието си. Обонянието може да се обостри сериозно или носът да се запуши, ако контактуваме с неприятни за нас хора и се отпушва, когато компанията е приятна. По тази причина можем да разчитаме на обонянието си при избор на партньор.
Периодът е добър за лечение на ендокринната система, без простатата, на гърлото, на горните дихателни пътища и евентуално – хрема. Може да се оперират сливиците. Но не бива да се правят операции на половите органи, на правото черво и ануса, на носа. В дните на Скорпиона организмът е особено чувствителен към радиация, за това не бива да се провежда лъче- или екстрасензорно лечение, да се правят рентгенови снимки, а лечебните водни процедури са противопоказни.
Луната в Скорпион влияе най-много на половите органи, а чрез хормоните и на емоционалния ни живот. Хората с депресивни състояния да внимават и да се щадят. В тези дни мъжете най-често се оплакват от проблеми с простатата. Тогава контрастните бани са много благотворни, а за жените с гинекологични проблеми, се препоръчват седящи вани. Бременните жени, особено при новолуние и пълнолуние трябва да внимават, защото в този период абортите и преждевременните раждания са по-чести. Но пък дните на Скорпиона са особено подходящи за зачеване.