Намаляваща Дева

Лунен календар за 16.09.2020

(Намаляваща, Дева)

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

29-ти Лунен ден от 05:28 до 06:45 на 17.09. Опасен, сатанински ден. Необходими са пост и въздържание, покаяние и смирение, без гняв и лоши помисли. Да не се започва нищо ново, дори да не се правят никакви планове, да не се решават важни въпроси. Добре е да се довършат недовършените задачи. Денят е подходящ за равносметка и самооценка. Ден за работа у дома. Запалете свещ, прекадете дома си. Избягвайте мътна вода, тъмнина, тъмни помещения. Ако на този ден чуете вопли или протяжна музика, това е знак, че не правите нещо както трябва. Добре е да направим студена или хладка баня на краката преди лягане.

Сабиенска символика на Слънцето 22-23° Дева. “Кораб с опънати платна.” СКИТНИЧЕСТВО. Капризен характер, привлечен от морето и пътешествията, винаги в търсене на нов проект, на нова сензация, предполагаща романтика и опасност.

Ретраградни планети:
Уран в Телец – 16.08 – 14.01.2021.
Плутон в Козирог – 26.04 – 05.10.
Сатурн във Водолей – 12.05 – 30.09.
Нептун в Риби – 24.06 – 30.11.
Марс в Овен  – 10.09-15.11.

Луна в Дева от 21:37 на 15.09 до 21:55 на 17. 09, дни на земята. Подходящи дейности. Заемете се с прозаични и практични неща, обръщайте внимание на досадните детайли, които обикновено пренебрегвате. Почистете дома си. Ако се налага, посетете зъболекаря си, консултирайте се с ветеринаря за домашния си любимец.
Грижи за красотата. Тези дни са най-благоприятни за боядисване на косата, за прическа.
Грижи за дома. Добре е да проветряваме помещенията за по-кратко, а когато времето е студено, отоплението трябва да е по-силно, защото студът в дните на земята се усеща по-осезаемо.
Дните на Дева не са подходящи за ремонтни работи. Времето не е подходящо и за пазаруване и празнуване. Ако празнуваме, има опасност празненството да се провали.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на земята влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в корените и подземните части на растенията. Периодът е подходящ за засяване на семена, за засаждане на луковици, кореноплодни, пълзящи растения, двугодишни и многогодишни градински цветя, храсти и дървета. Но в тези дни не бива да садим зеленчуци и листни декоративни растения, едногодишни градински цветя, защото те ще са хилави. През тези дни е добре да плевим и да прекопаване, да обработваме растенията срещу  вредители по стъблото и листата. Ако решите да окосите моравата, тревата ще расте по-бавно.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. В дните на Дева е добре да сме особено внимателни към храната, да внимаваме какво и как ядем. Храната трябва да е еднообразна, но не тлъста и пикантна. Добре е да се избягва грубата храна.

Времето е добро и за начало на гладуване или за гладуване в рамките на 1-2 дни. Ако имате намерение за продължително гладуване, то трябва да стане задължително след консултация с диетолог или специалист по лечебно гладуване и под неговото наблюдение.

Здраве. По принцип в дните на земята винаги е добре като излизаме, да си вземем допълнителна дреха. Времето е подходящо за спорт. Периодът е добър и за процедури за пречистване на кръвта и черния дроб, за лекуване на кожни болести, за козметични процедури и подготовка на пластична операция. Самата пластична операция трябва да се направи при Луна във Везни.

Дните на Луна в Дева са много подходящи за медитация и размисъл. Ако през този период въведем в ред „нервния си костюм“, в следващия Лунен месец ще можем да поемаме по-големи натоварвания, ще сме по-силни и по-овладени.

В дните на Дева е уязвим стомашно-чревният тракт без правото черво, уязвима е и вегетативната нервна система. Не бива да се правят операции на органите в коремната кухина. Да не се вади апендиксът, освен при остра криза. В тези дни ставаме по-нервни и по-напрегнати, по-чувствителни към процесите, които протичат в тялото.