Новолуние Везни

Лунен календар за 17.09.2020

(Новолуние, Везни)

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

30-ти Лунен ден от 06:45 до 14:00. Не се пада всеки месец. Ден за равносметка и анализ, за оценка на постигнатото, за прошка, любов и покаяние, за довършване и приключване. Добре е да вземем изчистваща вана или душ. Денят е добър да внесем в къщи талисман, например подкова, която трябва да е с извитата част нагоре. Ако чуете да лае куче, значи не сте довършили нещо през изминалия месец.

Фаза на Луната – новолуние в Дева, 14:00. Започва обрат, от който произтича силен импулс. Времето от 1-ви Лунен ден до растящата до полумесец Луна притежава качествата на пролетта. По това време е мобилизиран новият растеж. Пожелайте си нещо, определете целите си.
При новолуние тялото се пречиства особено силно. С един гладен Лунен ден можем да стартираме този процес и да се прочистим за следващия период. Тогава ще ни е по-лесно да усетим истинските си потребности.
Ако искаме да променим начина си на хранене, да се разделим с излишните килограми или да се откажем от вредни навици, но не целим бързи и драстични резултати, в деня преди новолунието е добре да започнем постепенно да намаляваме количеството храната, алкохола и цигарите и продължим по същия начин през следващите 14 дни. Ако в деня на пълнолунието спазваме пълна диета или кажем за последен път сбогом на лошия навик, ще ни е много по-лесно да постигнем поставените цели. В дните на Близнаците и Лъва, можем дори да се откажем внезапно от алкохола или цигарите.
Добре е в първите 4-5 дни след новолуние да оставим градинската работа на страна.

1-ви Лунен ден от 14:00 до 08:21 на 18.09. Ден за самоанализ, за обмисляне на собствените действия, за спомени. Ще е добре днес да ограничите контактите си. Усамотете се и си дайте възможност за размисъл и самоанализ, за равносметка на изминалия лунен месец. Първият лунен ден е подходящ за творчество и нови идеи. Планирайте, но не започвайте нищо ново. Както планирате днес, така ще протече и целият нов лунен месец. Простете на тези, които смятате, че са ви обидили, дори и на враговете си. Простете и собствените си грешки и се поучете от тях. Не се преуморявайте нито физически, нито психически. Избягвайте алкохола, горещата и пикантна храна. Денят е подходящ за творческа дейност, но в усамотение, за медитация със свещи.

Луна без курс от 14:41 до 21:55. 

Ретраградни планети:
Уран в Телец – 16.08 – 14.01.2021.
Плутон в Козирог – 26.04 – 05.10.
Сатурн във Водолей – 12.05 – 30.09.
Нептун в Риби – 24.06 – 30.11.
Марс в Овен  – 10.09-15.11.

Луна във Везни отт 21:55 на 17.09 до 21:32 на 19.09, дни на въздуха. Подходящи дейности. Поглезете се, угаждайте си. Отидете на концерт или посетете музей. Направете нещо артистично. Посетете козметичен салон. Създайте бизнес партньорства. Изгладете недоразуменията и разногласията. Подпишете мирен договор. Минете под венчило.
Грижи за красотата. Периодът е подходящ за козметичен или отпускащ масаж, но в тези дни не бива да се изстискват пъпки, да се правят манипулации с брадавици, папиломи и циреи, защото кожата е уязвима. Не е добре и да се работи с бои, лакове, прахове и химикали, да перете на ръка. Ако се наложи, работете с ръкавици и предпазни средства.
Грижи за дома. Дните  са подходящи за основно почистване и за миене на прозорци, за пране, за лепене на тапети и за боядисване, за пътуване, пазаруване и празнуване. В тези дни е добре помещенията да се проветряват по-продължително.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на въздуха цветовете се развиват най-добре. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения, са в своя апогей. Времето е добро за засаждане на цъфтящи храсти, особено на рози, но не е особено подходящо за поливане.
Хранене. Витамините и минералите, мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението. Но хората с диабет трябва да внимават с хранителния режим. Добре е да се спазва диета или поне храната да е умерена и подходяща.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.
При Луна във Везни може да се лекуват и вадят зъби, да се лекуват ушите, да се правят пластични операции. Времето е добро и за екстрасензорно лечение, за лечебни масажи, за начало на лечебни процедури за намаляване на излишното тегло.
В тези дни са особено уязвими не само кожата, но и ендокринната система, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища. Трябва да знаем, че в този период това, което вреди на бъбреците, е двойно по-силно и с течение на времето проблемите се натрупват. За това бъбреците не бива да се претоварват. Не бива да стоим продължително върху студения под, да  сядаме на мокро и студено място. Добре е да се пият по-малко течности и да се избягва алкохола, но чаша билков чай за бъбреци, ако е необходимо, ще е много благотворна.
Хората с проблеми в тазобедрената става също трябва да внимават. Много пожелателно е в този период да не се насрочват операции на тазобедрената става, особено при пълнолуние, освен по спешност.