Растяща луна Везни

Лунен календар за 18.09.2020

(Растяща луна, Везни)

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

2-ри Лунен ден от 08:02 до 09:20 на 19.09. Ден поставяне на ново начало – нови проекти, диета, ново обучение, нов цикъл физически упражнения, включително йога. Денят е подходящ и за прочистване на целия храносмилателен тракт. Ден за преценка и проверка на приятелствата. Днес е добре да бъдете овладени, да не позволявате на гнева да ви завладее, да не търсите отмъщение. Денят е добър и за промишлено производство, за търговия, за благотворителност. Проявете щедрост. Денят е добър за зачеване.

Сабиенска символика на Слънцето 25-26° Дева, “Две жени вървят заедно хванати под ръка и си говорят тайно.” СЪГЛАСИЕ. Общителна и приятна природа, взаимност, отзивчивост и щастлив дом.

Ретраградни планети:
Уран в Телец – 16.08 – 14.01.2021.
Плутон в Козирог – 26.04 – 05.10.
Сатурн във Водолей – 12.05 – 30.09.
Нептун в Риби – 24.06 – 30.11.
Марс в Овен  – 10.09-15.11.

Луна във Везни отт 21:55 на 17.09 до 21:32 на 19.09, дни на въздуха. Подходящи дейности. Поглезете се, угаждайте си. Отидете на концерт или посетете музей. Направете нещо артистично. Посетете козметичен салон. Създайте бизнес партньорства. Изгладете недоразуменията и разногласията. Подпишете мирен договор. Минете под венчило.
Грижи за красотата. Периодът е подходящ за козметичен или отпускащ масаж, но в тези дни не бива да се изстискват пъпки, да се правят манипулации с брадавици, папиломи и циреи, защото кожата е уязвима. Не е добре и да се работи с бои, лакове, прахове и химикали, да перете на ръка. Ако се наложи, работете с ръкавици и предпазни средства.
Грижи за дома. Дните  са подходящи за основно почистване и за миене на прозорци, за пране, за лепене на тапети и за боядисване, за пътуване, пазаруване и празнуване. В тези дни е добре помещенията да се проветряват по-продължително.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на въздуха цветовете се развиват най-добре. Тогава цъфтящите и листно декоративните растения, билките и маслодайните растения, са в своя апогей. Времето е добро за засаждане на цъфтящи храсти, особено на рози, но не е особено подходящо за поливане.
Хранене. Витамините и минералите, мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението. Но хората с диабет трябва да внимават с хранителния режим. Добре е да се спазва диета или поне храната да е умерена и подходяща.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но не забравяйте слънчевите очила.
При Луна във Везни може да се лекуват и вадят зъби, да се лекуват ушите, да се правят пластични операции. Времето е добро и за екстрасензорно лечение, за лечебни масажи, за начало на лечебни процедури за намаляване на излишното тегло.
В тези дни са особено уязвими не само кожата, но и ендокринната система, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища. Трябва да знаем, че в този период това, което вреди на бъбреците, е двойно по-силно и с течение на времето проблемите се натрупват. За това бъбреците не бива да се претоварват. Не бива да стоим продължително върху студения под, да  сядаме на мокро и студено място. Добре е да се пият по-малко течности и да се избягва алкохола, но чаша билков чай за бъбреци, ако е необходимо, ще е много благотворна.
Хората с проблеми в тазобедрената става също трябва да внимават. Много пожелателно е в този период да не се насрочват операции на тазобедрената става, особено при пълнолуние, освен по спешност.