Растяща луна Стрелец

Лунен календар за 19.10.2020

(Растяща луна, Стрелец)

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

4-ти Лунен ден от 10:48 до 12:03 на 20.10. Тежък и труден ден. Той дава възможност за избор за добро или зло. Символът на деня е Дървото на познанието. Денят е подходящ за заздравяване на семейните връзки. Обърнете внимание на най-близките си, ограничете общуването със странични хора. Времето е подходящо най-вече за усамотение и размисъл, за молитва и медитация. Разходете се в парк или градина, но не късайте цветя, не кършете клони. Не бързайте с думите и действията, не вземайте прибързани решения. Не предприемайте инициативи в романтичните си отношения.

Луна без курс от 00:42 до 07:42.

Сабиенска символика на Слънцето 26-27° Везни. “Селска къща, над нея кедър с широко разперени клони. ДОБРОДЕТЕЛ. Скромност, гостоприемство, сполуки, щастлив семеен живот.

Ретроградни планети:
Уран в Телец – 16.08 – 14.01.2021.
Нептун в Риби – 24.06 – 30.11.
Марс в Овен – 10.09-15.11.
Меркурий в Скорпион – 14.10, във Везни – 28.10. Директен – 03.11.

Луна в Стрелец от 07:42 на 19.10 до 09:43 на 21.10, дни на огъня. Подходящи дейности. Изследвайте. Отидете на фитнес. Карайте велосипед. Пътувайте. Запишете се на курс. Посъветвайте се с адвоката си, ако се налага. Последвайте своите философски или духовни интереси. Не се поддавайте на рутината.
Грижи за красотата. Дните са благоприятни за козметичен и отпускащ масаж.
Грижи за дома. Периодът е добър за пране и почистване. Но в дните на огъня не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото има опасност от инциденти.
Добре помещенията да се проветряват по-продължително. Тогава можем да отопляваме по-малко.
Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на Стрелеца подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът е добър за поддържане на градината, за прибиране на реколтата, за подрязване и оформяне на короните на дървета и храсти, на бонсаи. Тогава и борбата с вредители по стъблото и листата е най-ефективна.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините, месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре, но трябва да намалим кафето и алкохола.
Здраве. Периодът е добър за лечебен масаж, за плуване и обливане с вода. Тогава черният дроб се освобождава от отрови и за това е добре да се въздържаме от алкохол. Дните на Стрелеца са благоприятни за лекуване на белите дробове и за начало на дихателни упражнения, за пранаяма.
В дните на Лъва се обажда гърбът, в дните на Стрелеца той отново напомня за себе си, но в най-долната си част и в бедрата. За съжаление в тези дни оплакванията от ишиас и болки в кръста са доста чести и препоръките за щадене на гърба остават същите, като в дните на Лъва. Ако се налага да пренасяте нещо тежко, особено по стълби, за да си спестите неприятности, отделете внимание на стойката и правилните движения. Добре е да не предприемате натоварващи екскурзии в планината, на не карате продължително велосипед, ако нямате необходимия тренинг.
В дните на Стрелеца е противопоказно да се лекуват болести на кръвта и черния дроб, да се правят донорски процедури и преливане на кръв, да се правят операции на черния дроб и жлъчката, на бедрата, освен по спешност. Не е препоръчително да се лекуват или вадят зъби, да се слагат зъбни протези.