Растяща луна Лъв

Лунен календар за 24.02.2021

(Растяща луна, Лъв)

Сряда, ден на Меркурий, ден на познанието и лъжата. Цветове: жълто, лилаво; всички пъстри и весели комбинации, които „лъжат” окото. Метали: живак, цинк, кадмий, сребро. Минерали: всички видове ахат, жълт топаз, жълт цитрин, авантюрин, яспис, изумруд, сердолик, тигрово и котешко око. Символи: меандри, спирали, кадуцей.

14-ти Лунен ден от 14:47 до 15:58 на 25.02. Символът на деня е ангелска тръба. Вратите се отварят, преградите падат. Бъдете активни и инициативни. Денят е подходящ за стартиране на важни проекти, за започване на нова работа. Днес е подходящо да четем молитви, но без голямо усърдие, без фанатизъм. Денят е подходящ и за гадаене, но не и за магическа дейност. Той е добър и за физическа работа. Да не се претоварват очите.

Луна без курс от 06:54 до 14:23.

Сабиенска символика на Слънцето 5-6° Риби. “Отломка от разбит кораб, плуваща по спокойно море”. СПАСЕНИЕ, ИЗБАВЛЕНИЕ. Опасност от разорение и ексцесии. Протекция от страна на Провидението.

Луна в Лъв от 14:23 на 24.02 до 09:07 на 26.02, дни на огъня. Подходящи дейности. Позволете на хубавите неща в живота ви да се случат. Бъдете романтични. Полудувайте с децата си. Посетете театър или заведение с танци. Бъдете уверени в себе си. Позволете си да общувате с високопоставени хора. Дните на Лъва са много подходящи за празнуване, особено за бурна веселба и купон.
Грижи за красотата. Времето е подходящо за къдрене на косата, но тогава къдриците ще се завиват по-силно, отколкото ако го направите в дните на Девата. Тези дни са много благоприятни за грижи за косата, за подхранващи маски, за боядисване или промяна на прическата. Ако искате косата ви да расте по-бързо /и три дни преди пълнолуние/, /три дни след новолуние /подстрижете връхчетата на косата. След всяко подрязване косата ще расте по-здрава. Периодът е добър и за козметичен или отпускащ масаж.
Грижи за дома – дните на Лъва са много подходящи за почистване и миене на прозорци. /Тогава отопляваме по-малко и можем да проветряваме помещенията по-дълго/. Но в този период не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Тези дни не са подходящи и за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно, но са подходящи за плуване и излет сред природата.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на огъня подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът никак не е подходящ за засаждане и сеене, за промени в градината, но е добър за плевене, за косене.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините. Месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре. Добре е и да намалим кафето и алкохола.
Здраве. Дните на Лъва са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване. Но не се препоръчват екстремните екскурзии и маратонското бягане, освен ако не сме добре тренирани, защото диафрагмата е особено чувствителна. В този период е подходящо да се заемем с бавна, плавна и не особено натоварваща гимнастика, например йога и каланетика. Периодът е добър за корекция на стойката на гърба, за лекуване на кръвоносната и нервната системи, коленете, ставите, очите. Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.
В дните на Лъва са чувствителни гърбът, гръбнакът и сърцето, което не бива да се претоварва. Изобщо, добре е да се избягва физическото претоварване, да не се носят тежести на гръб, да се избягва пренапрягането на мозъка. Хората с проблеми с кръвното налягане трябва да бъдат особено внимателни. В дните на Лъва не бива да се правят операции на сърцето, гърба и гръдната клетка.