Растяща луна Лъв

Лунен календар за 25.02.2021

(Растяща луна, Лъв)

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

15-ти Лунен ден от 15:58  до 17:08 на 26.02 . Сатанински ден. Сънищата са верни и важат за месец напред. През този ден има опасност да се поддадем на изкушения и съблазни, за които по-късно ще платим сериозна цена. Добре е храната да е постна, но тя може да е пикантна. Добър знак е да видите куче, дори и да лае, кавгата е лош знак.

Луна без курс от 13:31 до 00:00.

Сабиенска символика на Слънцето 6-7° Риби. “Ниша, в която има лампа и книга или молитвеник”. БЛЯСЪК. Религия, философия, изкуство. Оттегляне от обществото.

Луна в Лъв от 14:23 на 24.02 до 09:07 на 26.02, дни на огъня. Подходящи дейности. Позволете на хубавите неща в живота ви да се случат. Бъдете романтични. Полудувайте с децата си. Посетете театър или заведение с танци. Бъдете уверени в себе си. Позволете си да общувате с високопоставени хора. Дните на Лъва са много подходящи за празнуване, особено за бурна веселба и купон.
Грижи за красотата. Времето е подходящо за къдрене на косата, но тогава къдриците ще се завиват по-силно, отколкото ако го направите в дните на Девата. Тези дни са много благоприятни за грижи за косата, за подхранващи маски, за боядисване или промяна на прическата. Ако искате косата ви да расте по-бързо /и три дни преди пълнолуние/, /три дни след новолуние /подстрижете връхчетата на косата. След всяко подрязване косата ще расте по-здрава. Периодът е добър и за козметичен или отпускащ масаж.
Грижи за дома – дните на Лъва са много подходящи за почистване и миене на прозорци. /Тогава отопляваме по-малко и можем да проветряваме помещенията по-дълго/. Но в този период не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
Тези дни не са подходящи и за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно, но са подходящи за плуване и излет сред природата.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на огъня подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът никак не е подходящ за засаждане и сеене, за промени в градината, но е добър за плевене, за косене.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините. Месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре. Добре е и да намалим кафето и алкохола.
Здраве. Дните на Лъва са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване. Но не се препоръчват екстремните екскурзии и маратонското бягане, освен ако не сме добре тренирани, защото диафрагмата е особено чувствителна. В този период е подходящо да се заемем с бавна, плавна и не особено натоварваща гимнастика, например йога и каланетика. Периодът е добър за корекция на стойката на гърба, за лекуване на кръвоносната и нервната системи, коленете, ставите, очите. Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.
В дните на Лъва са чувствителни гърбът, гръбнакът и сърцето, което не бива да се претоварва. Изобщо, добре е да се избягва физическото претоварване, да не се носят тежести на гръб, да се избягва пренапрягането на мозъка. Хората с проблеми с кръвното налягане трябва да бъдат особено внимателни. В дните на Лъва не бива да се правят операции на сърцето, гърба и гръдната клетка.