Въведение в нумерологията

нумерологията през вековете и нейното използване в днешни дни
статия за въведение в нумерологията като гадателска и предстазателна система
Много хора имат поне бегли познания по астрология. Те знаят коя зодия са, а ако знаят и часа си на раждане, и какъв е техният асцендент. Но когато стане дума за нумерология, хората често се объркват, особено когато решат да се ориентират в какъв период от живота си се намират и в каква лична година. Проблемът е в това, че нумерологията не е толкова популярна като астрологията, но това не означава, че последната е по-малко резултатна. Всъщност в повечето случаи астрологичната и нумерологичната прогнози се припокриват, защото и двете системи работят много резултатно, стига да сме добре обучени да ги използваме.
Още в началото бих искала да подчертая, че названието на тази гадателска практика е нумерология, а не номерология, защото думата идва от латински език и означава „число”, а не номер.
Нумерологията, както всички съвременни прогностични системи практики, има своите дълбоки корени в древността. За създател на нумерологията се смята древногръцкият философ и математик Питагор. Твърди се, че той от своя страна е взел идеята от древните поклонници на Орфей. Питагор казва, че числото е законът на Вселената. В стари времена, когато не е имало диференциране на букви и цифри, ролята на цифри са играели определени букви, изписани по определен начин. Днес цифрите и буквите са строго диференцирани, а във всички азбуки по света всяка буква си има своето числово значение и оттук – всяка дума, всяко име, изписани на дадена азбука могат да бъдат сведени до числова стойност. Интересно е, че в повечето нумерологични системи липсва понятието „нула”, интересно е и това, че при изчисленията се използва главно аритметичното действие събиране и само в един случай изваждане.
През вековете нумерологията се е развивала според това, какво е било нивото на развитие на хората, които са я използвали. Днес има няколко нумерологични системи – еврейска, по която се работи само според числовите значения на еврейската азбука, Питагорова, където се използва главно квадратът на Питагор, магическите квадрати, наречени още янтри, които се използват по-скоро за талисмани и съвременната система, разработена от Флоранс Кембъл и Керъл Ейдриан, по която работя самата аз и която се съобразява с актуалния календар, използван в по-голямата част от света календар и която работи задължително с азбуката, на която е написан първият документ на съответната личност. Всички изчисления са лесни и прости по своята същност. Трудността идва при тълкуването на получените числа. За научите повече неща за себе си, за близките си и за живота си, ще се наложи да се заемете с някои прости на пръв поглед изчисления и да се научите да тълкувате получените резултати.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Content is protected !!