Лунен календар за 06.08.2022

Събота, ден на Сатурн, ден на мъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

10-ти Лунен ден от 15:26 до 16:43 на 07.08. Символ фонтан. Денят е съзерцателен. Отделете време за активен отдих. Постарайте се да заздравите семейните и родовите връзки. Денят е хубав сключване на брак, за интимна близост. Заченатото на днешния ден дете ще активно и динамично, то ще е здраво привързано към род и родови корени. По принцип всичко, започнато днес ще пусне дълбоки корени, за добро или лошо. Ето защо днес караниците и разправиите вкъщи са пагубни. Възможни са внезапни откровения. Има вероятност да научите нещо, което до сега е било скрито от вас. Възможно е да почувствате импулс да проучите рода и родовите си корени, да започнете съставянето на родословно дърво.
Денят е добър за начало на строителство, за засаждане на овошки, за покупки за дома, за ръчен труд, за творчество. но не се преуморявайте.
Ако вземете гореща вана или душ, ще се почувствате чудесно, ако няма противопоказания, разбира се.
Диетите не са добра идея, не гладувайте. Напротив, днес е добре да си позволите богата трапеза и да поканите на нея роднини. Всяко заболяване, възникнало днес е опасно, необходимо е незабавно да започнете лечение. Посетете сауна или отидете на любима спа процедура.
Хората, родени на 10-ти лунен ден са дълбоко привързани към род и родови корени, към родните традиции. Те са умни, динамични и активни, притежават многобройни дарби и таланти, обичат пътешествията и могат да се прочуят. Но е добре те да внимават за емоционалното си равновесие и да не позволяват на лошите влияния да ръководят живота им.

Луна без курс от 14:23 до 19:38. Работа, започната в период, когато Луната е без курс, не протича както трябва и обикновено остава недовършена.
Когато Луната е без курс, не бива да подаваме данъчни декларации, да споделяме плановете си с никого. Това е особено важно, когато тя е в Близнаци, Скорпион и Козирог.
Положителното влияние на Луната без курс е, когато не търсим някакъв съществен резултат от това, с което сме се захванали. Времето е подходящо за разходки, за срещи с приятели, за медитация или духовни занимания.

Сабиенска символика на Слънцето 13-14° Лъв. “Счупено колело на земята. Кон пасе наблизо.” БЕЗ ЦЕЛ. Характер, който се движи по течението. Много промени в желанията.

Ретроградни планети през август:
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Стрелец от 19:38 на 06.08 до 21:38 на 08.08, дни на огъня. Подходящи дейности. Изследвайте. Отидете на фитнес. Карайте велосипед. Пътувайте. Запишете се на курс. Посъветвайте се с адвоката си, ако се налага. Последвайте своите философски или духовни интереси. Не се поддавайте на рутината.
Грижи за красотата. Дните са благоприятни за козметичен и отпускащ масаж.
Грижи за дома. Периодът е добър за пране и почистване. Но в дните на огъня не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото има опасност от инциденти.
Добре помещенията да се проветряват по-продължително. Тогава можем да отопляваме по-малко.
Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на Стрелеца подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът е добър за поддържане на градината, за прибиране на реколтата, за подрязване и оформяне на короните на дървета и храсти, на бонсаи. Тогава и борбата с вредители по стъблото и листата е най-ефективна.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините, месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре, но трябва да намалим кафето и алкохола.
Здраве. Периодът е добър за лечебен масаж, за плуване и обливане с вода. Тогава черният дроб се освобождава от отрови и за това е добре да се въздържаме от алкохол. Дните на Стрелеца са благоприятни за лекуване на белите дробове и за начало на дихателни упражнения, за пранаяма.
В дните на Лъва се обажда гърбът, в дните на Стрелеца той отново напомня за себе си, но в най-долната си част и в бедрата. За съжаление в тези дни оплакванията от ишиас и болки в кръста са доста чести и препоръките за щадене на гърба остават същите, като в дните на Лъва. Ако се налага да пренасяте нещо тежко, особено по стълби, за да си спестите неприятности, отделете внимание на стойката и правилните движения. Добре е да не предприемате натоварващи екскурзии в планината, на не карате продължително велосипед, ако нямате необходимия тренинг.
В дните на Стрелеца е противопоказно да се лекуват болести на кръвта и черния дроб, да се правят донорски процедури и преливане на кръв, да се правят операции на черния дроб и жлъчката, на бедрата, освен по спешност. Не е препоръчително да се лекуват или вадят зъби, да се слагат зъбни протези.
Знакът отговаря за: хълбоци, бедра, бедрена кост, черен дроб, жлъчка, опашни прешлени, кръв.