Лунен календар за 07.08.2022

Неделя, ден на Слънцето, щастливи дела. Цветове: оранжево, златисто, ярко жълто и червено. Метал злато. Минерали: жълт топаз, кехлибар, диамант, хризолит, хелиотроп, хризопраз, хиацинт. Символи: слънчица, свастики и спирали.

11-ти Лунен ден от 16:43 до 17:58 на 08.08. Символ огнен меч. Чистотата и строгост, дисциплина. Ще е добре да не се пресилваме – физически или психически. Добре е да избягваме и работа с остри и режещи инструменти. Бъдете концентрирани и внимателни, когато работите. Работете тихо и търпеливо, старайте се да бъдете ефективни и прагматични, но без претоварване. Възможно е днес да установите, че новите начинания, започнати в началото на лунния месец започват да се развиват и да се осъществяват. Заниманията с изкуство и наука днес ще бъдат успешни.
Ще е добре да се погрижим за близките си, да зарадваме някой от тях с подарък. Денят е подходящ зачеване. Заченатото днес дете ще има силен и решителен характер. Ако изпуснем нож или друг прибор на пода, това е лош знак. Не е добре да убиваме, дори насекоми.
По отношение на здравето, ако имате постоянна практика, денят е подходящ за начало на гладуване, за почистване на организма, очистителни процедури. Ако нямате подобна практика ще е добре просто да не се претоварвате с мазна и твърде калорична храна. Алкохолът и цигарите днес вредят повече, приемът на антибиотици, освен, ако е наложителен, също не е препоръчителен. Днес спонтанно може да се пробуди Кундалини.
Хората, родени на 11-ти лунен са надарени с богата душевност и остър, като меч, ум. Те са талантливи и вдъхновени, но хвърляйки се от проект на проект, има опасност да пропилеят дарбите и талантите си.

Сабиенска символика на Слънцето 14-15° Лъв. “Една изправена фигура, изобразяваща Слънчев ангел, която удря по земята с острието на искряща сабя.” ПРЕВЪЗХОДСТВО. Амбиция, сила и мощ при действия върху хора и събития.

Ретроградни планети през август:
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Стрелец от 19:38 на 06.08 до 21:38 на 08.08, дни на огъня. Подходящи дейности. Изследвайте. Отидете на фитнес. Карайте велосипед. Пътувайте. Запишете се на курс. Посъветвайте се с адвоката си, ако се налага. Последвайте своите философски или духовни интереси. Не се поддавайте на рутината.
Грижи за красотата. Дните са благоприятни за козметичен и отпускащ масаж.
Грижи за дома. Периодът е добър за пране и почистване. Но в дните на огъня не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото има опасност от инциденти.
Добре помещенията да се проветряват по-продължително. Тогава можем да отопляваме по-малко.
Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните на Стрелеца подпомагат образуването на плодовете и семената. Периодът е добър за поддържане на градината, за прибиране на реколтата, за подрязване и оформяне на короните на дървета и храсти, на бонсаи. Тогава и борбата с вредители по стъблото и листата е най-ефективна.
Хранене. В тези дни са важни белтъчините, месото и месните продукти са полезни и се усвояват добре, но трябва да намалим кафето и алкохола.
Здраве. Периодът е добър за лечебен масаж, за плуване и обливане с вода. Тогава черният дроб се освобождава от отрови и за това е добре да се въздържаме от алкохол. Дните на Стрелеца са благоприятни за лекуване на белите дробове и за начало на дихателни упражнения, за пранаяма.
В дните на Лъва се обажда гърбът, в дните на Стрелеца той отново напомня за себе си, но в най-долната си част и в бедрата. За съжаление в тези дни оплакванията от ишиас и болки в кръста са доста чести и препоръките за щадене на гърба остават същите, като в дните на Лъва. Ако се налага да пренасяте нещо тежко, особено по стълби, за да си спестите неприятности, отделете внимание на стойката и правилните движения. Добре е да не предприемате натоварващи екскурзии в планината, на не карате продължително велосипед, ако нямате необходимия тренинг.
В дните на Стрелеца е противопоказно да се лекуват болести на кръвта и черния дроб, да се правят донорски процедури и преливане на кръв, да се правят операции на черния дроб и жлъчката, на бедрата, освен по спешност. Не е препоръчително да се лекуват или вадят зъби, да се слагат зъбни протези.
Знакът отговаря за: хълбоци, бедра, бедрена кост, черен дроб, жлъчка, опашни прешлени, кръв.