Лунен календар за 08.08.2022

Понеделник, ден на Луната, гадателски дела. Цветове: бяло, сребристо, светло зелено. Метал сребро. Минерали: лунен камък, опал, планински кристал, перли и седеф, берил, аквамарин, млечно-бели, меки, чисти камъни. Символ полумесец.

12-ти Лунен ден от 17:58 до 19:04 на 09.08. Символ Светото Сърце. Мощен енергиен ден, посветен на Всемирната Любов, на състраданието и милосърдието, на търпението и благотворителността. Денят е подходящ за прошка и помиряване, за молитва и медитация, за зареждане на вода, за гадания. Днес никак не е добре да се оплакваме и да се самосъжаляваме, да се караме с когото и да било, да проявяваме гняв и агресия. Не бъдете алчни и зли, не хитрувайте, усмирете гордостта и честолюбието си. Бъдете милостиви, отзивчиви и добронамерени. Бъдете благодарни и за най-малката добрина и радост. Това е ден в който молитвите ще бъдат чути. Днес сънищата са верни, светли и хубави, сбъдва се само доброто.
Сключеният през този ден брак ще е щастлив, но не е добре да се зачева дете. Счупените съдове и разливането на вода са лоши знаци.
Днес не е добре да преяждаме, да ядем груба храна, да злоупотребяваме с алкохол, да претоварваме сърцето. Добре е да пием повече вода и плодови сокове, но без ябълков.
Хората, родени на 12-ти лунен ден са милостиви и добродушни. Енергията им е неизчерпаема, тя извира направо от Светото Сърце. Тяхното добро сърце ще ги преведе успешно през всякакви трудности и изпитания. В негативен аспект обаче тези хора могат да се превърнат във вечно недоволни и оплакващи се от всичко и от всички обикновени циници.

Луна без курс от 13:30 до 21:38. 

Сабиенска символика на Слънцето 15-16° Лъв. “Един овен е застанал върху голяма и безплодна скала. Той почуква камъка под себе си с крак.” ИМПУЛС, ПОДТИК. Твърдоглав и безразсъден характер, чудесен в изпълнението, ентусиазиран, но може да достигне до скромно богатство.

Ретроградни планети през август:
Юпитер:
28.07 – 28.10 в Риби, 29.10 – 13.11 в Овен, 118 дни.
Сатурн: 04.06. – 23.10. във Водолей, 141 дни.
Нептун: 28.06 – 4.12. Риби, 159 дни.
Плутон: 29.04. – 8.10. в Козирог, 162 дни.

Луна в Козирог от 21:38 на 08.08 до 21:44 на 10.08, дни на земята. Подходящи дейности. Настройте се на бизнес вълна. Подгответе договор, напишете доклад. Заемете се със задачи, които касаят кооперативни или други големи организации. Поговорете с по-възрастен човек. Изследвайте миналото. Изпълнете задълженията си.
Грижи за красотата. Периодът е много подходящ да се погрижим за кожата и косата си, но е добре козметичните средства да не са силно напарфюмирани. Подхранващите и поддържащи средства, хидратирането, действат особено благоприятно. Изобщо в тези дни всяко действие, насочено към укрепване и разкрасяване се отплаща многократно. Тогава всички мерки за почистване на кожата действат най-ефикасно, но в дните на Козирога в никакъв случай не бива да се изстискват пъпки и черни точки. Ако искаме ноктите ни да са по-здрави и да не се чупят, те трябва да се подрязват по-често по време на нарастваща Луна в Козирог. Дните са подходящи за козметичен и отпускащ масаж, за обезкосмяване, но тогава кожата е по-чувствителна и е добре да бъдем внимателни и предпазливи, да подготвим кожата преди процедурата грижливо. Ако искате косата ви да расте по-бавно, за да не ходите толкова често на фризьор или пък прическата при подстригване да се запази по-дълго, изберете някой от дните на Козирога. Добре е, като излизаме на вън, да си вземем допълнителна дреха.
Грижи за дома. Времето е подходящо и за пране и почистване на дома.
В дните на Козирога е добре да проветряваме помещенията за кратко, а когато е студено, отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните влияят благоприятно за образуването на хранителни вещества в подземните части на растенията, за укрепване на кореновата система. Тогава можем да засаждаме вечно зелени и иглолистни храсти и дървета.
Хранене. Гладът за сол трябва да бъде задоволен, но внимателно. Периодът е подходящ за диета и за начало на гладолечение. Ако няма диета, може да се яде повече, но без преяждане, всякаква храна, дори пикантна.
Здраве. Времето е подходящо за спорт, за дихателни упражнени, за начало на всякакви закалителни процедури, но ако не сме добре тренирани, препоръчителни са леките и щадящи упражнения, например йога, каланетика или упражнения с пръчка.
В този период не е добре да посещаваме солариум или да се излагаме за продължително време на слънце на плажа. От друга страна плуването в басейн с минерална вода, посещението на сауна е препоръчително, но не забравяйте след това да се подсушите внимателно.
В дните на Козирога е добре да внимаваме, да не натоварваме прекомерно костите и ставите си, особено коленете. Хората, които страдат от екзема също трябва да внимават, защото проблемът може да се обостри.
Не се препоръчва да се правят процедури и да се лекуват: обмяната на веществата, жлъчката, кожата, гръбначния стълб; да не се ходи при чакръкчии; да не се лекуват или вадят зъби, да не се поставят протези, коронки и мостове.
Периодът е подходящ за операции на стомаха, за лечение на гастрит.
Знакът отговаря за: кожа, колене, кости, стави, зъби.