Лунен календар за 09.04.2021

Петък, ден на Венера, любовни дела. Цветове: розово и нежно зелено, всички „бонбонени” цветове. Метали: мед и сплавите й, бронз. Минерали: Изумруд, зелен ахат, аквамарин, розови перли, син седеф, тигрово и котешко око, малахит, зелен нефрит, син топаз, хризопраз, светъл сапфир, тюркоаз. Символи: сърчица и амурчета.

27-ми Лунен ден от 06:11 до 06:34 на 10.04. Силите небесни днес покровителстват Любовта. Мистичен ден, ден за откровения и разкриване на тайни, за медитация за размисъл или поне за една спокойна разходка в парка. Добре е да не се оглеждаме твърде често в огледало. Денят е подходящ и за внимателно разширяване на дейността. При здравни проблеми е необходимо да се вземат незабавни мерки.

Сабиенска символика на Слънцето 19-20° Овен. “Човек, екипиран за трудно пътуване”. ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТ. Авантюристичен дух, който се стреми към пътешествия и открития.

Луна в Риби от 23:30 на 07.04 до 09:11 на 10.04, дни на водата. Подходящи дейности. Релаксирайте, медитирайте. Дайте си отдих. Слушайте музика. Плувайте. Поговорете си с някого по интимни теми, поплачете си. Вслушайте се в интуицията, тълкувайте сънищата си.
Грижи за красотата. Ако искате да се предпазите от пърхот, не мийте и не подстригвайте косата си, когато Луната е в Риби. Но периодът е добър за фитнес, спорт, гимнастика.
В дните на Овена и Рибите е добре да се погрижим за очите и за зоната на лицето около тях, да си направим лек и деликатен масаж, да сложим две кръгчета от краставица или две пликчета с лайков чай за десетина минути на очите.
Грижи за дома. Времето е подходящо за пране, но не и за миене на прозорци. Ако се захванете с почистване, не мокрете дървените подове,  мебели и вещи. В дните на водата влагата във въздуха се усеща по-силно, тогава вероятността от валежи е по-голяма, а дрехите поемат влагата по-лесно. В дните на водата не е никак подходящо да се занимаваме с  електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.
В тези дни, когато е студено, е добре да проветряваме помещенията само за кратко, а отоплението трябва да е по-силно.
Грижи за градината и декоративните растения. Засадени в този период, едногодишните цветя увеличават цветното си богатство. Тогава е подходящо да плевим и полеем многогодишните растения.
Хранене. В тези дни са важни въглехидратите, хлябът е по-вкусен, плодовете са по-сочни и богати на витамини, но са по-нетрайни. Храната трябва да е прясна. Добре е да не се консумират хранителни продукти с твърде дълъг срок на годност, тоест – с много консерванти и сабилизатори. Дните са добри за диета, защото в дните на водата отслабваме по-лесно.   Но, ако прекалите, ще усетите, че ставате нервни и напрегнати. Ако не сме на диета за отслабване, през този период може да не гладуваме, а просто да намалим мазнините в храната.
Здраве. В дните на водата къпането и плуването, топлите лечебни бани, освен че носят голямо удоволствие, са и много благотворни, особено при настъпваща простуда. Периодът е подходящ за фитнес, гимнастика и закалителни процедури, след които един студен или контрастен душ действа тонизиращо и ободряващо. Много ефективни са и студените бани и обливания на краката.
В този период трябва да щадим краката си. Добре е да обуем удобни обувки, да не ходим много пеша, да не стоим продължително време прави, защото в този период краката, по-точно стъпалата са особено уязвими. Уязвими са и кожата, сетивните органи, черния дроб. Тогава е повишена опасността от алергични пристъпи. В тези дни наркотиците са особено вредни.
Ако се лекуваме от някакво неразположение е добре да предпочетем билките и, ако можем, да избегнем химическите лекарства, да не пием много течности, да избягваме алкохола и цигарите.

В дните на Рибите не се препоръчва да се правят клизми, операции и манипулации на сетивните органи, на черния дроб и краката освен по спешност.
Може да се правят операции на органите в коремната кухина, да лекуваме мазоли, протривания на стъпалата от тесни и неудобни обувки. По време на намаляваща Луна в Риби е подходящо да се лекуват брадавици.