Лунен календар за 10.04.2021

Събота, ден на Сатурн, ден на бмъртвите, траурни дела. Цветове: черно, всички нюанси на сивото, тъмни, траурни цветове. Метал олово. Минерали: черен обсидиан, черен оникс, черен кехлибар, сардоникс, черни перли, малахит. Черни и крехки камъни. Символи: сърп, геометрични мотиви.

28-ми Лунен ден от 06:34 до 06:55 на 11.04. Този мистичен ден е свързан с принципа на безсмъртието. За това не е добре да се късат цветя и да се кършат клони. Ден за ясновидство, гадания, за работа с астралното тяло. Сънищата по правило са верни. Възможна е спонтанна регресия, възможно е да получите откровение, да разкриете тайна. Музиката ще ви влияе благоприятно. Денят е подходящ за обновяване, за разширяване на дейността, за ремонт на жилището или офиса, за покупка на жилище, за зачеване.

Луна без курс от 02:48 до 09:11.

ОВЕН, ДЕКАН ІІІ, 20-30°, 10-20 април Планетарно влияние на Венера. Символно представяне на периода: “Млада жена седнала на табуретка, свири на лютня.“ Изтънченост и сърдечност във всяка дейност. Грация, изящество, прелест, доброта.

Сабиенска символика на Слънцето 20-21° Овен. “Силен мъж с проспериращ вид, застанал прав с протегнати напред ръце. В едната ръка държи чаша вино”. ОСЪЗНАТА СТОЙНОСТ, ЗНАЧЕНИЕ. Благороден, решителен, искрен и щедър, с гостоприемен характер, ще има много приятели.

Луна в Овен от 09:11 на 10.04 до 20:43 на 12.04, дни на огъня. Подходящи дейности. Бъдете дръзки, отстоявайте себе си, започвайте кратки проекти. Изобщо, правете всичко, което изисква изблик на енергия и кураж. Но е добре да се постараете да овладявате гневните изблици.
Грижи за красотата. Периодът е особено подходящ за почистващи маски на лицето и пилинг. В тези дни е добре да се погрижим за очите и зоната на лицето около тях.
Грижи за дома. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци. В дните на огъня не е никак подходящо да се занимаваме с огън и електричество, защото опасността от инциденти е по-голяма.

Добре е да проветряваме по-продължително. Тогава може да отопляваме по-малко.
Пътуване. Тези дни не са подходящи за пътуване през лятото, защото горещината се усеща по-силно. Но са подходящи за отдих и разходка в планината, за плуване.
Грижи за градината и декоративните растения. Дните са подходящи за засяване и засаждане на растения, даващи плодове или семена, но не са подходящи за сеене и засаждане на цветя. Когато Луната е в Овен, тя действа положително върху зреенето и прибирането на реколтата, това време е подходящо за окопаване, плевене и кастрене. Борбата с плевели се провежда винаги при намаляваща Луна.
Хранене. Важни са белтъчините. Месото и месните продукти се усвояват добре, но е добре да намалим кафето и алкохола. Тялото изгаря по-добре мазнините. Диетата, започната в тези дни носи бързи начални успехи, но е добре да внимаваме и да следим възприятията си, защото тогава сетивните ни органи са доста чувствителни и, ако забележите, че не виждате и не чувате добре, значи промяната в начина на хранене не ви понася.
Здраве. В дните на Овена е уязвима главата, като най-чувствителна е горната ѝ част, включително мозъка и очите. Тогава има опасност от главоболие, породено от напрежение, от проблеми с очите.
В този период не бива да се правят никакви операции на главата и лицето, да не се вадят зъби, освен по спешност, да не се правят манипулации на ушите, например пробиване за обеци. Добре е да не напрягаме твърде очите си, тоест да стоим по-малко пред компютъра и телевизора или с книга в ръка. Да избягваме силната и ярка светлина, да се пазим от огън. Това важи най-вече за тези, които нямат постоянна йога или медитативна практика. Периодът е добър за операция на бъбреците.
В тези дни има вероятност да не желаем да видим реалността и това което, ни подсказва подсъзнанието, за това е добре да се постараем да „отворим“ очите си, да се постараем да видим света като цяло, неговите красота и разнообразие, неговото изобилие без да се страхуваме. Да не се опитваме да разбиваме стени с главите си, образно казано.