Лунен календар за 10.06.2021

Четвъртък, ден на Юпитер, господарски дела. Цветове: „кралски”, качествени и категорични цветове – червено, бордо, индигово синьо, лилаво. Метали: калай, злато. Минерали: циркон, син сапфир, рубин, изумруд, тюркоаз, лазурит, аквамарин, аметист, топаз. Символи: корона и жезъл.

30-ти Лунен ден от 05:37 до 13:52. Не се пада всеки месец. Ден за равносметка и анализ, за оценка на постигнатото, за прошка, любов и покаяние, за довършване и приключване. Добре е да вземем изчистваща вана или душ. Денят е добър да внесем в къщи талисман, например подкова, която трябва да е с извитата част нагоре. Ако чуете да лае куче, значи не сте довършили нещо през изминалия месец.

Фаза на Луната – новолуние в Близнаци, 13:52 . Започва обрат, от който произтича силен импулс. Времето от 1-ви Лунен ден до растящата до полумесец Луна притежава качествата на пролетта. По това време е мобилизиран новият растеж. Пожелайте си нещо, определете целите си.
При новолуние тялото се пречиства особено силно. С един гладен Лунен ден можем да стартираме този процес и да се прочистим за следващия период. Тогава ще ни е по-лесно да усетим истинските си потребности.
Ако искаме да променим начина си на хранене, да се разделим с излишните килограми или да се откажем от вредни навици, но не целим бързи и драстични резултати, в деня преди новолунието е добре да започнем постепенно да намаляваме количеството храната, алкохола и цигарите и продължим по същия начин през следващите 14 дни. Ако в деня на пълнолунието спазваме пълна диета или кажем за последен път сбогом на лошия навик, ще ни е много по-лесно да постигнем поставените цели. В дните на Близнаците и Лъва, можем дори да се откажем внезапно от алкохола или цигарите.
Добре е в първите 4-5 дни след новолуние да оставим градинската работа на страна.

1-ви Лунен ден от 13:52 до 06:17 на 11.06. Ден за самоанализ, за обмисляне на собствените действия, за спомени. Ще е добре днес да ограничите контактите си. Усамотете се и си дайте възможност за размисъл и самоанализ, за равносметка на изминалия лунен месец. Първият лунен ден е подходящ за творчество и нови идеи. Планирайте, но не започвайте нищо ново. Както планирате днес, така ще протече и целият нов лунен месец. Простете на тези, които смятате, че са ви обидили, дори и на враговете си. Простете и собствените си грешки и се поучете от тях. Не се преуморявайте нито физически, нито психически. Избягвайте алкохола, горещата и пикантна храна. Денят е подходящ за творческа дейност, но в усамотение, за медитация със свещи.

Луна без курс от 20:37 до 00:00. Работа, започната в период, когато Луната е без курс, не протича както трябва и обикновено остава недовършена.
Когато Луната е без курс, не бива да подаваме данъчни декларации, да споделяме плановете си с никого. Това е особено важно, когато тя е в Близнаци, Скорпион и Козирог.
Положителното влияние на Луната без курс е, когато не търсим някакъв съществен резултат от това, с което сме се захванали. Времето е подходящо за разходки, за срещи с приятели, за медитация или духовни занимания.

Сабиенска символика на Слънцето 19-20° Близнаци. “Двама добре облечени мъже, единия държи бял кон за юздата.” НЕСЪРАЗМЕРНОСТ. Духовни наклоности, сънища и видения. Афинитет към науката.

Пръстеновидно Слънчево затъмнение, 19° 47՛ Близнаци в 13:52.

Ретроградни планети през месец юни:
Меркурий в Близнаци от 29.05 до 23.06.
Юпитер
в Риби от 23.05 до 11.10.
Сатурн във Водолей от 23.05 до 11.10.
Нептун в Риби от 25.06 до 02.12.
Плутон
в Козирог от 27.04 до 06.10.

Луна в Близнаци до 10:22 на 11.06, дни на въздуха. Подходящи дейности. Бъдете по-комуникативни. Четете, пишете, направете снимки, купувайте книги и канцеларски принадлежности. Предприемайте кратки пътувания, изпълнявайте поръчки.
Времето е подходящо за пазаруване. В дните на Близнаците празниците протичат добре, с добра комуникация между хората, а пътуването е лесно и приятно.
Грижи за дома. Ако решим да правим ремонт, дните са много подходящи да лепим тапети и да боядисваме, пък и тогава сме по-сръчни. Добре е помещенията да се проветряват по-продължително. Периодът не е подходящ за пране и миене на прозорци.
Грижи за градината и декоративните растения. В дните на въздуха най-добре се развиват цветовете. Тогава цъфтящите декоративни растения, билките и маслодайните са в своя апогей. Времето е добро за засяване и засаждане на пълзящи растения, за прибиране на реколта, за грижа за почвата и окопаване.
Тези дни не са подходящи за поливане, защото има опасност от разпространяването на вредители в почвата. Но борбата с вредителите по стъблото и листата винаги е много ефективна. Ако решим да косим тревата в тези дни, тя ще расте по-бавно.
Хранене. Витамините и мазнините се приемат добре, но не бива да прекаляваме с мазните храни. Тези дни могат да бъдат наречени „дни на шоколада“, когато той ни дарява с хармония и повдига настроението.
Здраве. Времето е подходящо за екскурзии в планината и за спорт, но все пак, не забравяйте слънчевите очила. Периодът е добър за всички, които разчитат на сръчността на ръцете си, но без да ги претоварват, за екстрасензорно лечение, за водни процедури.
В дните на Близнаците са уязвими белите дробове, раменете и ръцете. Добре е да не се натоварват китките и пръстите. Да не се пуши, да не се стои в задимени помещения, а тези които пушат е добре да намалят цигарите. Темата за дишането е особено важна в дните на Близнаците, защото в този период белите дробове притежават най-голяма способност за поемане на въздух. Разходките на чист въздух сред природата оказват благотворно влияние, инхалациите и дихателните упражнения също, но ако нямате практика, ще е по-добре да не започвате комплекс от дихателни упражнения. Ако е необходимо, е добре да се вземат лекарства за черния дроб. В този период са противопоказни всички процедури и операции на белите дробове.
Дните на Луна в Близнаци и Лъв са особено подходящи за внезапно отказване от вредни навици.